Lifestyle|03.09.2022 20:00

Θωμόπουλος για metoo: «Έχω ακούσει "τον καραγκιόζη δεν του έκατσα και δεν πήρα τον ρόλο"»

Newsroom

Στην πρεμιέρα της εκπομπής Open Weekend με την Ελένη Τσολάκη ήταν καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου ο δημοφιλής σκηνοθέτης, Βασίλης Θωμόπουλος.

Τη φετινή σεζόν ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί τη νέα σειρά του Open με τίτλο «Η δική μας οικογένεια». Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στο κίνημα #metoo και συγκεκριμένα στις αντίστροφες περιπτώσεις.

«To metoo εμφανίστηκε χάρη στον ηρωισμό αυτών των κοριτσιών, της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου και μετά της κυρίας Δούκα που βρήκαν το κουράγιο και μίλησαν και είναι χιλιάδες άλλες περιπτώσεις. Ο καθένας από εμάς ξέρει κάποιες ιστορίες. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως όλο αυτό το πράγμα ξαφνικά θα εξαφανιστεί. Και δεν είναι θέμα μόνο για τη δική μας δουλειά. Είναι στο δικηγορικό γραφείο, την εκκλησία, την αστυνομία, τον στρατό. Παντού νομίζω πως είναι αυτό», είπε και συνέχισε:

«Για μένα ξέρουν οι άνθρωποι της δουλειάς πως δεν βλέπω ηθοποιούς αν δεν είναι και ένας, δυο άλλοι βοηθοί μου μπροστά. Γιατί υπάρχει και το ανάποδο, να ξέρετε. Όταν έχω έναν ρόλο για 100 παιδιά και ένας θα τον πάρει, έχω ακούσει «τον καραγκιόζη τον Θωμόπουλο που δεν με γούσταρε, δεν του έκατσα και δεν πήρα τον ρόλο». Δηλαδή δεν τον εμποδίζει κάποιον να το πει αυτό και πρέπει να έχεις και εσυ μια προστασία γιατί ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει», συμπλήρωσε.

H νέα καθημερινή κωμωδία στο OPEN

Η πιο ανατρεπτική οικογένεια, «Η δική μας οικογένεια», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου, έρχεται καθημερινά από τη νέα σεζόν στο OPEN. «Η δική μας οικογένεια» έχει τα πάντα. Αληθινούς, σύγχρονους ανθρώπους, πραγματικές σχέσεις, αστείες αλλά και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές. Σχέσεις που χτίζονται καθημερινά, μεγαλώνουν, ενισχύονται και γίνονται σημείο αναφοράς. Με αυτούς που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και με άλλους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ. Που κάποιες φορές λειτουργούν σε ένα απόλυτα ρεαλιστικό πλαίσιο και άλλοτε ξεφεύγουν σε «σουρεάλ» καταστάσεις.

Μέσα από γερές δόσεις χιούμορ, ανατροπές, και μπερδέματα, «Η δική μας οικογένεια» θα μας θυμίζει καθημερινά τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, αλληλεγγύη και συντροφικότητα και πως χάρη σε αυτές τις αξίες μπορούν να ξεπεραστούν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια. Άλλωστε αυτές είναι και οι αξίες που δημιουργούν την έννοια και τους δεσμούς της σύγχρονης οικογένειας, πέρα και έξω από συμβατικά στερεότυπα. Άνθρωποι που επιλέγουν, αποδέχονται χωρίς όρια, εμπιστεύονται, αγαπούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο, στέκονται μαζί στα χαρούμενα και στα δύσκολα και προχωρούν.

Και φυσικά από την ιστορία μας δεν λείπουν οι έρωτες, τα μυστικά, τα μικρά ψέματα και οι μεγάλες αλήθειες. Οι ανατροπές, η αγωνία αλλά και η χαρά και η αισιοδοξία που κουβαλούν μαζί τους οι άνθρωποι που έχουν ένα βαθύ και ουσιαστικό δέσιμο μεταξύ τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

OPENΕλένη Τσολάκηειδήσεις τώρασκηνοθέτηςMeToo