Lifestyle|05.10.2022 12:21

Κέβιν Σπέισι: Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης σε 14χρονο

Newsroom

Ο Κέβιν Σπέισι (Kevin Spacey) και ο Anthony Rapp πρόκειται να αναμετρηθούν σε ομοσπονδιακή δικαστική αίθουσα την Πέμπτη, στην πρώτη από τις τέσσερις δίκες #MeToo που θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Οι άλλες τρεις δίκες αφορούν τον παραγωγό Harvey Weinstein, τον σκηνοθέτη Paul Haggis και τον ηθοποιό Danny Masterson. Οι τέσσερις υποθέσεις -δύο αστικές, δύο ποινικές- αφορούν η καθεμία τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας άλλοτε ισχυρής προσωπικότητας στη βιομηχανία του θεάματος.

Στην πρώτη υπόθεση, ο Rapp μηνύει τον Spacey και ζητά αποζημίωση 40 εκατομμύρια δολάρια για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 1986, όταν ο Rapp ήταν μόλις 14 ετών. Έχει ισχυριστεί ότι κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του Spacey στο Μανχάταν, ο ηθοποιός τον σήκωσε, του έπιασε τα οπίσθια και ξάπλωσε από πάνω του.

Ο ισχυρισμός αυτός, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά σε άρθρο του Buzzfeed τον Οκτώβριο του 2017, ήταν ο πρώτος από τους πολλούς εναντίον του Spacey, ο οποίος οδήγησε στην απόλυσή του από τη δημοφιλή σειρά House of Cards και σε ποινικές διώξεις στο Λονδίνο. Τον Αύγουστο, δικαστής επικύρωσε αποζημίωση 31 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος του Spacey και υπέρ της MRC, της παραγωγού του House of Cards.

Η δίκη στη Νέα Υόρκη, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του δικαστή Lewis A. Kaplan, θα είναι η πρώτη ευκαιρία του Spacey να εκθέσει την υπόθεσή του στους ενόρκους. Ο Rapp, ο οποίος είναι γνωστός για τον ρόλο του στο «Star Trek: Discovery», αναμένεται να είναι ο βασικός μάρτυρας στη δική του υπόθεση. Ο Spacey αναμένεται επίσης να καταθέσει, αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς. Η επιλογή των ενόρκων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη και οι εναρκτήριες αγορεύσεις είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Την επόμενη εβδομάδα, οι ένορκοι θα κληθούν σε δύο δικαστικές αίθουσες στον ένατο όροφο του Κέντρου Ποινικής Δικαιοσύνης Clara Shortridge Foltz στο κέντρο του Λος Άντζελες. Εκεί, θα εξεταστούν για πιθανή συνέργεια τους σε δύο υποθέσεις βιασμού, η μία αφορά τον Weinstein και η άλλη τον Masterson.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεξουαλική παρενόχλησηΚέβιν Σπέισισεξουαλική επίθεσηηθοποιόςMeTooειδήσεις τώρα