Lifestyle|27.12.2022 11:12

Το τσιγάρο του Μπισμπίκη άναψε… φωτιές: Τι απαντά το Έναστρον μετά την προαναγγελία Πλεύρη για πρόστιμο

Newsroom

Την ελλιπή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα έχει ξαναφέρει στο προσκήνιο φωτογραφία με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη να καπνίζει στο νυχτερινό κέντρο «Έναστρον», όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή.

«Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους και πρέπει να το δούμε, γιατί έχει ατονήσει και δεν εφαρμόζεται το μέτρο. Έχει μείνει λίγο πίσω», παραδέχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξη της στον Ant1.

«Από το τσιγάρο δεν κινδυνεύουν μόνο οι καπνιστές. Το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου κακό με το ενεργητικό. Και να θυμηθούμε ότι στους χώρους αυτούς δεν είναι μόνο οι θαμώνες που θα πάνε μια φορά στο τόσο, αλλά υπάρχουν και υπάλληλοι που εκτίθενται όλη την ώρα στον καπνό» συμπλήρωσε. Η ίδια διευκρίνισε ότι η αστυνομία ελέγχει την εφαρμογή του αντικαπνιστικού. 

Υπενθυμίζεται ότι οι φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλέυρη τη Δευτέρα, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί πρόστιμο στο νυχτερινό κέντρο. 

Από την άλλη η διοίκηση του «Έναστρον» σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για μεμονωμένα περιστατικά και σημειώνει ότι «Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και τη δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης».

Η ανακοίνωση του Έναστρον

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του "Έναστρον", η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επί πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό που έλαβε δημοσιότητα, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε όλοι μας. Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και τη δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με τη δική σας συμβολή θα τα καταφέρουμε! Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αντικαπνιστικός νόμοςειδήσεις τώραΒασίλης ΜπισμπίκηςΜίνα ΓκάγκαΔέσποινα Βανδή