Lifestyle|04.04.2023 20:30

Τσουνάμι... χωρισμών στην ελληνική showbiz

Άγγελος Γεραιουδάκης

Επιδημία... χωρισμών έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στην ελληνική showbiz, με τους celebrities ν' ακολουθούν χωριστούς δρόμους στην προσωπική τους ζωή. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε πριν από λίγες ώρες ότι η Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη στο «Πρωινό Μας», οι δυο ηθοποιοί δεν είναι πια μαζί εδώ και τρεις μήνες περίπου και μάλιστα δεν μένουν πλέον κάτω από την ίδια στέγη. Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 στο Φεστιβάλ Βενετίας και στην πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι Στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά, ενώ ένα χρόνο μετά, οι δύο καλλιτέχνες παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στα Βραχνέϊκα της Πάτρας, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, με 25 μόλις καλεσμένους.

Μια περίοδο αλλαγών βιώνει αυτό το διάστημα και η Μαρκέλλα Γιαννάτου, καθώς, όπως έγινε γνωστό, χώρισε με τον σκηνοθέτη των «Άγριων Μελισσών» Λευτέρη Χαρίτο, έπειτα από 14 χρόνια κοινής πορείας και λίγο πριν γίνουν γονείς. «Η ηθοποιός είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα και το αντιμετωπίζει πολύ θαρραλέα και αισιόδοξα όλο αυτό που έγινε. Ο χωρισμός δεν συνέβη κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, έγινε δυστυχώς στην αρχή της εγκυμοσύνης. Δεν είχαν παντρευτεί, δεν ξέρω αν θα παντρεύονταν ποτέ. Είναι αρκετά ιδιαίτερο σε αυτή την περίοδο που διανύει μια γυναίκα. Το περιβάλλον της αναφέρει πως ήταν δύσκολο στην αρχή αλλά τώρα το αντιμετωπίζει» σχολίασαν στην εκπομπή Breakfast @Star.

Η γνωριμία τους έγινε στους κόλπους μιας κοινής καλλιτεχνικής συντροφιάς και το ειδύλλιό τους δεν άργησε να ανθίσει. «Όταν διάβασα κάπου η σύντροφος του Λευτέρη Χαρίτου, νευρίασα. Δουλεύω από το 2005 και δεν ξέρουν ποιος ήταν ο σύντροφος, πριν τον Λευτέρη. Ξαφνικά χάνω ονοματεπώνυμο, αυτό δεν είναι σημάδι πατριαρχίας; Γιατί κανείς δεν ρώτησε για τον Λευτέρη που ήρθε στον ΑΝΤ1, αν τον έβαλα εγώ; Δεν με πόνεσαν τα σχόλια. Δεν είπε κανείς πού ήταν ο Λευτέρης και τι έκανε τόσα χρόνια, πριν μπει στον ΑΝΤ1. Μήπως κάτι εγώ έκανα και ήρθε στον ΑΝΤ1; Όχι! Επειδή είναι άντρας και μπορεί. Εγώ που είμαι γυναίκα, μάλλον κάποιος με βοήθησε» είχε δηλώσει η ηθοποιός στην εκπομπή «The 2Night Show». 

Κεραυνοβόλος έρωτας

Οι φήμες χωρισμού, που κυκλοφορούσαν από το περασμένο καλοκαίρι, φαίνεται πως δεν ήταν απλά καπνός, αλλά υπήρχε και φωτιά. Ο λόγος για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Σπύρο Δημητρίου, οι οποίοι αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε μία σημαδιακή ημερομηνία. Στις 9 Ιουνίου το πρωί ο ποινικολόγος είχε κηδέψει τον πατέρα του. Το ίδιο απόγευμα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την καλή του φίλη, στιχουργό Σάννυ Μπαλτζή η οποία αφού του εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, τον κάλεσε στο μαγαζί της στο Χαλάνδρι. Εκεί βρισκόταν η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Οι δυο τους πέρασαν όλη τη νύχτα κουβεντιάζοντας και οι συναντήσεις τους επαναλήφθηκαν τις επόμενες ημέρες. Έπειτα από μία εβδομάδα ο δικηγόρος όντας σίγουρος ότι έχει βρει το άλλο του μισό, έκανε πρόταση γάμου στην Ελεονώρα Ζουγανέλη. Το ζευγάρι απαθανατίστηκε πρώτη φορά μαζί σε διακοπές που έκαναν στα Κουφονήσια και κάπως έτσι ο έρωτάς τους έγινε γνωστός. Λίγο καιρό μετά δημοσιοποιήθηκε και η αναγγελία του γάμου τους. Παντρεύτηκαν στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στις Σπέτσες, με ελάχιστους καλεσμένους. Και οι δυο έφτασαν στο εκκλησάκι με καϊκι, όπως άλλωστε και οι λιγοστοί καλεσμένοι τους. 

«Έχει τελειώσει η σχέση μας με τον Παναγιώτη. Ήμασταν δέκα χρόνια μαζί και ήταν μια πολύ σημαντική σχέση στη ζωή μου και εξακολουθεί να 'ναι, γιατί είναι ο μπαμπάς των παιδιών μου και τα μεγαλώνουμε μαζί. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση και προχωράμε. Προχωράμε, η ζωή είναι εκεί και μας περιμένει» είχε δηλώσει η Κατερίνα Παπουτσάκη λίγες εβδομάδες μετα τον χωρισμό της με τον πρώην σύντροφό της, Παναγιώτη Πιλαφά. Έγιναν ζευγάρι το 2012 και σχεδόν έναν μήνα μετά ήρθε και η επισημοποίηση. Στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, στον Ιερό Ναό της Παναγίας στη Δονούσα αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Εννέα μήνες μετά ήρθε στη ζωή ο Μάξιμος, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ήρθε στον κόσμο ο Κίμωνας. «Μπορεί τότε να φάνηκε παράξενη η απόφασή μας να παντρευτούμε ενάμιση μήνα μετά τη γνωριμία μας, αλλά ήταν μονόδρομος. Ήταν δυνατό όλο αυτό που συνέβη ανάμεσά μας και νομίζω πως κάναμε την καλύτερη επιλογή».

Μεγάλες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα

Ήταν τον Μάιο του 2022, όταν ο Γιώργος Μαυρίδης και η Κρίστη Καθάργια αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και να παντρευτούν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. «Αυτό που με εξίταρε και είπα ότι ναι, οκ είμαστε εδώ, είναι όταν μου είπε ότι έχει ένα μικρό παιδί 4 ετών» είχε δηλώσει ο επιχειρηματίας στην εκπομπή Breakfast @Star. «Θεωρώ ότι μία γυναίκα που μεγαλώνει ένα παιδί μόνη της έχει πολύ μεγαλύτερα guts από έναν άντρα που είναι εργένης». Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ρομαντική πρόταση γάμου. Συγκεκριμένα, το πρώην ζευγάρι βρίσκονταν σε παραλία της Χαλκιδικής, με τα σκυλάκια τους. Μέσα σ' ένα από τα μπαλάκια τένις, ο Γιώργος Μαυρίδης είχε κρύψει το δαχτυλίδι με το οποίο έκανε την πρόταση. Η Κρίστη σάστισε όταν είδε το δαχτυλίδι, ενώ την ίδια στιγμή ο άντρας γονάτισε και της ζήτησε να τον παντρευτεί. Έπειτα από εννιά μήνες γάμους, το ζευγάρι, το οποίο πρόσφατα συμμετείχε στο Asia Express, αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν συναινετικό. 

Σαν «βόμβα» έσκασε στη σόουμπιζ, ο χωρισμός της Ευγενίας Σαμαρά με τον επί οκτώ χρόνια σύντροφό της, Γιάννη Ποιμενίδη. Ωστόσο, και οι δύο ηθοποιοί εξακολουθούν να διατηρούν στα social media τις κοινές τους φωτογραφίες. Τελευταίο στιγμιότυπο που ανέβασαν οι δυο τους είναι από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, όπου ποζάρουν χαμογελαστοί στην κάμερα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1, «Εκδρομή». Από τότε δέθηκαν και αποτέλεσαν ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια στο χώρο του θεάματος. 

Ο «αθόρυβος» χωρισμός

Έπειτα από 5,5 χρόνια κοινής πορείας, η σχεδιάστρια ρούχων, Χριστίνα Κοντοβά και ο Τζώνη Καλημέρης αποφάσισαν ν' ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους στην προσωπική τους ζωή. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2017, μέσω κοινών γνωστών στη Μύκονο. Όλα αυτά τα χρόνια το ζευγάρι είχε διαλέξει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας, φροντίζοντας πάντα να βρίσκεται ο ένας στο πλευρό του άλλου. Ακόμη και στην απόφαση της Χριστίνας Κοντοβά να υιοθετήσει ένα κορίτσι από την Ουγκάντα, ο Τζώνη Καλημέρης ήταν δίπλα της ταξιδεύοντας κάποιες φορές στην Αφρική, προκειμένου να περάσουν χρόνο προσαρμογής με τη μικρή. 

Η ανακοίνωση στο Instagram

Mε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, η Αθηναΐς Νέγκα ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον μαζί με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2017, υπό άκρα μυστικότητα. Την είδηση τότε είχε επιλέξει και πάλι ν' ανακοινώσει η ίδια με τον δικό της τρόπο, μέσω μιας επίσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Εναν χρόνο αργότερα υποδέχτηκαν στον κόσμο την κόρη τους. Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός είχε μιλήσει ανοιχτά για τη διαφορά ηλικίας τους η οποία, όπως είχε παραδεχτεί, ήταν κάτι που την άγχωνε.

«Οι σχέσεις παλιώνουν και η σχετική τους γήρανση τους δεν οφείλεται στο χρόνο αλλά στις γνωστές μαλ@κίες που μαζεύονται και γίνονται βουνό γιατί ως καλοί εξυπνάκηδες δεν εννοούμε να τις αντιμετωπίσουμε, όταν πρέπει και όλες οι συζητήσεις μετατίθενται για αργότερα και λίγο πιο αργότερα... Κακώς έχουμε εκπαιδευτεί κοινωνικά να ταυτίζουμε τους χωρισμούς με την καταστροφή, πρόκειται μάλλον για μια καλύτερη συνέχεια όταν αυτό που έχεις, έχει γίνει δύσκολο, αρκεί να μη φυλάξεις πίκρα, να έχουν και οι δυο σταθεί στα δύσκολα, να θέλουν να συνεχίσουν να είναι οικογένεια κάθε μέρα από κοντά, φίλοι χωρίς να είναι ζευγάρι» είχε γράψει, μεταξύ άλλων, η Αθηναΐς Νέγκα στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media. 

Παράλληλα, ο Σταύρος Σβήγκος χώρισε από τη σύζυγό του, φωτογράφο Ελένη Αϊβαλή, πριν από μερικούς μήνες. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2018 και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Μιχαήλ - Άγγελο. Η αποκάλυψη του χωρισμού έγινε μέσω Instagram, όταν η Ελένη Αϊβαλή ρωτήθηκε σε Q & A αν έχει χωρίσει από τον ηθοποιό, απαντώντας και ανοιχτά πως δεν είναι πλέον μαζί. Το πρώην ζευγάρι φρόντιζε να κρατά χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο πρωταγωνιστής της σειράς «Έρωτας Φυγάς» του OPEN, είπε: «Μείναμε τέσσερα χρόνια παντρεμένοι. Το θέμα είναι ότι έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Το παιδάκι μας είναι μπροστά, πάντα θα είμαστε οι γονείς του, έχουμε κοινό ενδιαφέρον το παιδί και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτόν. Έχουμε συνεπιμέλεια και περνάει μισές μέρες με εμένα και μισές μέρες με την μαμά του. Μένουμε κοντά, έχουμε 10 λεπτά απόσταση». Διαζύγιο, όμως, πήρε και η Μάρω Λύτρα, η οποία ανακοίνωσε μέσα από το Instagram ότι η ίδια και ο σύζυγός της, Τέο Πάππας, αποφάσισαν ν' χωρίσουν. 

Ο πόνος του χωρισμού

«Δεν είμαι ακόμη σε φάση καθόλου να το συζητήσω. Και τώρα που με ρωτάς μου φαίνεται πολύ περίεργη ερώτηση» απάντησε πρόσφατα η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, όταν ένας δημοσιογράφος την ρώτησε για την προσωπική της ζωή και το διαζύγιο της από τον Νικόλα Φαρακλα. Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι από το 2009 και παντρεύτηκαν το 2013 στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο. «Είναι γραφίστας, και μάλιστα εξαιρετικός στη δουλειά του. Γνωριστήκαμε το 2008, όταν εργαζόμασταν στην ίδια εκδοτική εταιρεία – ήταν από αυτές που εξαφανίστηκαν με την ύφεση», είχε πει η δημοσιογράφος. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες, που ζουν πλέον μαζί με τη Ελιάνα. Ωστόσο όπως η ίδια έχει πει για τον πρώην σύζυγό της: «Είναι ένας απίστευτα καλός πατέρας και αισθάνομαι τυχερή για αυτό».

Η είδηση για το διαζύγιο του Γρηγόρη Μπιθικώτση από την Ελένη Τσιριγκάκη ενάμιση χρόνο μετά τον γάμο τους, στη Μύκονο, και μόλις εννέα μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα τον Οκτώβριο, με τον τραγουδιστή ν' αποφεύγει τις δηλώσεις, λέγοντας πως «είναι φρέσκο ακόμη και πονάει». Στο μεταξύ, διαφορετικούς δρόμους ζωής τράβηξαν και ο Δημήτρης Αποστόλου και η Μάγδα Πένσου. Επειτα από μια μακρά και δύσκολη περίοδο χωρισμού, με προστριβές μεταξύ τους, το πρώην ζευγάρι αποφάσισε κοινή συναινέσει να λύσει τον γάμο τους. Τίτλοι τέλους στη σχέση της αποφάσισε να βάλει και η Ειρήνη Παπαδοπούλου με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Μάλιστα, η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της, δήλωσε: «Αν είμαι σε σχέση; Καλά πήγε κι αυτό θα πω εγώ! Είμαι σε φάση αλλαγών, δεν έχω άλλη επιλογή, τα φέρνει έτσι η ζωή και σου δίνει μια σφαλιάρα», ενώ αργότερα τόνισε ότι δε συγχωρεί την απιστία, αποκαλύπτοντας ότι της έχει συμβεί. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταύρος ΣβήγκοςδιαζύγιοΓιώργος ΜαυρίδηςΕυγενία ΣαμαράχωρισμόςΛευτέρης ΧαρίτοςΚατερίνα ΠαπουτσάκηΑθηναϊς ΝέγκαΑλέξανδρος ΜπουρδούμηςΛένα Δροσάκη