Lifestyle|22.04.2024 17:25

Ozempic: Ο Σκοτ Ντίζικ τρόμαξε από την απώλεια κιλών και ζήτησε βοήθεια

Newsroom

Ανησυχία έχει προκαλέσει η μεγάλη απώλεια βάρους του Σκοτ Ντίσικ στο στενό του περιβάλλον και την οικογένεια Καρντάσιαν. Ο ίδιος φαίνεται πως έκανε όπως πολλοί διάσημοι χρήση του φαρμάκου Ozempic, το οποίο σαρώνει το Χόλιγουντ αλλά έχει σοβαρές παρενέργειες στην υγεία.

Ο 40χρονος σταρ του ριάλιτι, που έχει αποκτήσει τρία παιδιά με την Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, προκάλεσε ανησυχία με τις φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν και τον δείχνουν φανερά αδυνατισμένο. Οι θαυμαστές του τρόμαξαν πιστεύοντας ότι η ισχνή εμφάνισή του ήταν αποτέλεσμα μιας αδιευκρίνιστης ασθένειας ή χρήσης ναρκωτικών, ωστόσο πηγές δήλωσαν στην Daily Mail πως χρησιμοποιούσε Ozempic για να χάσει τα παραπανίσια κιλά.

Και τώρα, ο Σκοτ Ντίζικ φέρεται να έχει απευθυνθεί σε διατροφολόγο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την αυξομείωση του βάρους του μετά τη «δημόσια κατακραυγή» για τη νέα του εμφάνιση.

«Νόμιζε ότι φαινόταν καλά επειδή είχε αδυνατίσει πάλι – χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αυτό δεν ήταν υγιές. Τώρα συνεργάζεται με έναν διατροφολόγο για να επανέλθει στο σωστό δρόμο» ανέφερε πηγή στην Daily Mail.

Απρόβλεπτες συνέπειες

Πάντως, πολλοί είναι οι διάσημοι που έχουν αναφέρει σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του φαρμάκου, όπως η Σάρον Όσμπορν που έχασε 20 κιλά. Μάλιστα, μετά την τόσο μεγάλη απώλεια κιλών, ακόμη και οι γιατροί της παλεύουν να τη βοηθήσουν να πάρει ξανά λίγο βάρος. Ο Στίβεν Φράι αναγκάστηκε να σταματήσει τη χρήση του καθώς του προκαλούσε εμετό.

Όπως δήλωσε: «Την πρώτη εβδομάδα περίπου, σκεφτόμουν: Αυτό είναι εκπληκτικό. Όχι μονο δεν θέλω να τρώω, αλλά ούτε και να πίνω αλκοόλ. Αυτό είναι υπέροχο. Μετά όμως, άρχισα να αισθάνομαι άρρωστος και χειροτέρευα μέρα με τη μέρα. Έκανα εμετό τέσσερις, πέντε φορές την ημέρα και τελικά αποφάσισα πως δεν ήταν για μένα».

Ο ειδικός σε θέματα διατροφής Μαρκ Χάιμαν δήλωσε στην Daily Mail πως υπάρχουν κι άλλες απρόβλεπτες συνέπειες που είναι τρομακτικές πέρα από την απώλεια πολλών κιλών και τα βαθουλωμένα μάτια.

Η πρώτη, όπως είπε, είναι η απόφραξη εντέρου, όπου αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εμποδίσει την παροχή αίματος και να σκοτώσει ενώ η δεύτερη είναι η φλεγμονή του παγκρέατος, η οποία μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα.

απώλεια βάρουςΚιμ ΚαρντάσιανΧόλιγουντειδήσεις τώρα