Lifestyle|25.06.2019 20:06

Killing Michael Jackson: Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πως πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον (vid)

Newsroom

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα, όπου ο χαρισματικός θρύλος, Μάικλ Τζάκσον, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών, αφήνοντας ένα αναντικατάστατο κενό και μία αμύθητη συνεισφορά που θα επηρεάζει και τις επόμενες γενιές. 

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο βασιλιάς της ποπ πέρα από σκιά του εαυτού του ήταν και καταχρεωμένος ελπίζοντας να κλείσει την μαύρη τρύπα, που ο ίδιος είχε ανοίξει σε μία σειρά συναυλιών που θα έδινε στην Βρετανία. Συναυλίες που δεν δόθηκαν ποτέ καθώς στις 25 Ιουνίου 2009 βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του, Neverlands, στο Λος Άντζελες μετά από υπερβολική δόση του χειρουργικού αναισθητικού «Propofol»

Αυτή την περίοδο, ο θάνατός του επανεξετάζεται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται «Killing Michael Jackson» και φέρνει στο φως απίστευτες λεπτομέρειες για εκείνη τη θλιβερή ημέρα. Στη ταινία μιλούν τρεις ντετέκτιβ, οι Ορλάντο Μαρτίνεζ, Νταν Μάϊερς και Σκοτ Σμιθ, οι οποίοι συμμετείχαν  στις έρευνες για τον θάνατο του ποπ σταρ. Επίσης, μιλάει και ο γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

«Αυτό που ήταν περίεργο, κάτι στο οποίο είχα "σκαλώσει" ήταν το κρανίο του», είπε ο αστυνομικός του Λος Άντζελες (LAPD), Ντετέκτιβ Σκοτ Σμιθ, μιλώντας στη Mirror. «Επειδή όποτε ήταν έξω από το κοινό φορούσε περούκα. Κοιτάζοντας το κρανίο του, η κορυφή του κεφαλιού του ήταν με σημάδια και δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μαλλιά στα πλαϊνά. Ο ποπ σταρ είχε ένα φαλακρό έμπλαστρο στο κρανίο του που είχε "μαυρίσει" με ένα τατουάζ», υπογραμμίζει.

Θεωρείται ότι το άχρωμο έμπλαστρο στο κεφάλι του οφειλόταν σε εγκαύματα που υπέστη σε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια διαφημιστικών γυρισμάτων το 1984. Γύριζε μια σκηνή, στην οποία χρησιμοποιούσε πυροτεχνήματα, όταν τα μαλλιά του πήραν φωτιά και υπέστη φρικιαστικά εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού. Έκτοτε υπέφερε από αλωπεκίαση και εθίστηκε στα παυσίπονα μετά από μια χειρουργική επέμβαση που έκανε στο τριχωτό της κεφαλής του. Ο τραγουδιστής πέρασε χρόνια καλύπτοντας το κεφάλι του με περούκες και κομμάτια μαλλιών. 

Η αυτοψία του που δημοσιεύθηκε αργότερα, επιβεβαίωνε ότι το σώμα του ποπ σταρ ήταν καλυμμένο με ουλές. Ο Τζάκσον είχε τραύματα διάτρησης στα χέρια του τα οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τα φάρμακα που έπαιρνε σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεπεράσει τη χρόνια αϋπνία

Είχε, επιπλέον, δύο χειρουργικές ουλές πίσω από τα αυτιά του και δύο ακόμα από τις δύο πλευρές των ρουθουνιών του. Υπήρχαν επίσης ουλές στη βάση του λαιμού και στα χέρια και στον καρπό. Οι γιατροί αργότερα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλές από αυτές ήταν από τις διάφορες επεμβάσεις του.

Μάικλ Τζάκσονθάνατοςντοκιμαντέρ