Lifestyle|28.12.2019 22:29

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Δίδυμοι: Τον νου σας φέτος στο χρήμα και στον έρωτα

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Δίδυμο (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου). Μέτρια, καλή, καλούτσικη σε γενικές γραμμές η χρονιά που φεύγει. Ούτε μεγάλες αναταράξεις, ούτε όμως και εντυπωσιακές επιτυχίες για τους περισσότερους από εσάς. Κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από σχέσεις και συνεργασίες. Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να πει κανείς ότι το 2020 -με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου- φέρνει πολλά καλά, αλλά μια βαθύτερη ανάγνωση λέει ότι εκεί ακριβώς που φαίνεται το τυρί, εκεί είναι και η φάκα.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Αν κάτι είναι ελκυστικό και εύκολο να αποκτηθεί, εκεί μπορεί να γίνουν και τα λάθη. Αυτό είναι και το διάστημα μέσα στο οποίο θα παιχτούν πολλά αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου έτους υπάρχουν λιγότερο χτυπητές πλανητικές συνθέσεις που πρέπει να συνυπολογιστούν προσεκτικά για να μην υπάρξουν παρατράγουδα στον έρωτα και στο χρήμα.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω βρίσκονται στον τομέα που σχετίζεται με τα βαθύτερα και πιο σκοτεινά συναισθήματά μας, τις ενστικτώδεις επιθυμίες μας, τον φόβο για τη ζωή και την ύπαρξή μας, την κληρονομικότητα και την κληρονομιά, χρήματα και αποκτήματα που μοιραζόμαστε με τους άλλους. 

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φοράΖώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη

Κάποια όνειρά σας υλοποιούνται!

Από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 στο πλανητικό ντουέτο Κρόνου - Πλούτωνα, που βρίσκονται στο όγδοο σπίτι του ωροσκοπίου σας, έχει προστεθεί και ο Δίας. Αυτό είναι ένα καλό στοιχείο, γιατί μπορεί να μειώσει κάπως φόβους και φοβίες και θα σας βοηθήσει να εξετάσετε πιο προσεκτικά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις και να επιδιώξετε ένα κάπως ανώτερο επίπεδο εξέλιξης. Πρώτιστα ψυχικής αλλά και πνευματικής. Οσοι μάλιστα υποφέρετε από κάποια αρρώστια και κάποια σημαντική απώλεια που μπορεί να συνέβη ακόμα και από το 2014 έως το 2017, μπορεί να ανακαλύψετε κάτι που θα μειώσει τον πόνο. Αυτά όλα βεβαίως είναι φυσικό να συμβαίνουν σε μια εσωτερική μεταμόρφωση.

Μπορεί να ξαφνιαστείτε από το γεγονός ότι μέσα στη νέα χρονιά θα αποδέχεστε πιο εύκολα τις δικές σας ελλείψεις και τα λάθη σας, ακόμη και αν δεν βγείτε να το διατυμπανίσετε. Αυτό όμως θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να περιορίσετε τρόπους, συμπεριφορές και συνήθειες που δεν σας βοηθούν πουθενά. Το σώμα σας θα συναντήσει πιο αποτελεσματικά την ψυχή σας και έτσι θα θωρακιστείτε καλύτερα απέναντι και στους κακοπροαίρετους «άλλους» αλλά και στις δυσκολίες της ζωής, που συνήθως, όπως σε όλα τα όντα, υπερτερούν των ευχαριστήσεων.

Ο Δίας, μάλιστα, φέτος, καθώς θα δημιουργεί ένα ευνοϊκό τρίγωνο με τον Ουρανό που βρίσκεται στον Ταύρο, θα σας υποχρεώσει τα όνειρα που τρέφετε έτσι γενικώς και αορίστως να γίνουν πιο συγκεκριμένα, για να καταλάβετε ποια μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά. Ο Ουρανός - διαίσθηση, πρωτοτυπία, ανατροπή καθιερωμένων, εφευρετικότητα- στον Ταύρο και στο πιο κλειστό και σκοτεινό σημείο του ωροσκοπίου σας επιδέχεται πολλές και διάφορες ερμηνείες. Φυλαχτείτε από κρυφούς ως επί το πλείστον εχθρούς και ανταγωνιστές, επαγγελματικούς, οικονομικούς ακόμα και ιδεολογικοπολιτικούς. Από τη μία θα θέλετε να επιτεθείτε και να υποστηρίξετε τη δική σας αλήθεια και το δίκιο σας, αλλά από την άλλη μπορεί να υπολογίζετε το κόστος αυτής της πράξης και τελικά να μην το κάνετε. Το αποτέλεσμα; Θα νιώθετε μια υφέρπουσα νευρικότητα και θα βράζετε στο ζουμί σας για μεγάλα διαστήματα. Οσοι είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας, είστε αυτοί που περισσότερο από τους άλλους θα δέχεστε όλη τη χρονιά την επίδραση του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς. Φυλαχτείτε από την υπερβολική ονειροπόληση, τη φυγή από την πραγματικότητα, την ψευδαίσθηση. Να βλέπετε τα πράγματα όπως είναι και να μην εθελοτυφλείτε επειδή δεν σας αρέσουν.

Σχέσεις - Έρωτας

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της συμπάθειας, της κοινωνικότητας, της δημοφιλίας, της αγάπης και της τέχνης να κάνουμε σχέσεις και να τις συντηρούμε, φέτος θα είναι κυριολεκτικά συγκάτοικός σας. Δεν θα αναφέρω πόσες φορές θα σας επηρεάσει μέσα στη διάρκεια του νέου χρόνου, αλλά ποια χρονική περίοδο θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο – και είναι μεγάλη. Από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου. Θα μπορούσε, λοιπόν, να πει κανείς ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα κέρδος, επιτυχία, έρωτας θα είναι εξασφαλισμένα. Ελα όμως που δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο λόγος; Γιατί η επιθυμία να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε μπορεί να είναι τόσο μεγάλη που ίσως δεν υπολογίσετε κάποια «πρέπει», εξαρτήσεις και συμφέροντα που είναι σημαντικά για την όποια ισορροπία της ζωής σας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μπορεί να προκληθεί αν εσείς και το αντικείμενο του πόθου σας έχετε μπερδεμένη οικογενειακή ή ερωτική ζωή.

Βεβαίως, αν τυγχάνετε αδέσμευτοι, ψάξτε μήπως είναι δεσμευμένο το άλλο σας μισό, για να μην υπάρξουν δράματα και κλάματα έως τα χαράματα. Το πιο επικίνδυνο διάστημα για ερωτικές εμπλοκές είναι από 13 Μαΐου έως 11 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα θα διαπιστώσετε όλοι σας πόσο ανθεκτικά είναι τα θεμέλια του γάμου και της σχέσης σας. Το 2020 στην ουσία δεν βάζει μεγάλα απαγορευτικά στο να κάνετε καλύτερες σχέσεις γενικότερα. Επαγγελματικές, φιλικές, κοινωνικές. Μάλιστα είναι σχετικά ελεύθερο το πεδίο αν έχετε αποφασίσει να συγκατοικήσετε με το άτομο που αγαπάτε ή να προχωρήσετε και σε γάμο. Βέβαια οι καλύτερες προδιαγραφές για κάτι τέτοιο ή για την απόκτηση παιδιού αρχίζουν από τις 19 Δεκεμβρίου 2020 και προχωρούν και στο 2021.

Επαγγελματικά

Οχι, ο επαγγελματικός τομέας δεν προβλέπεται εντελώς ακύμαντος και τη νέα χρονιά, αλλά το σημαντικό είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν βγαίνετε στην... αποστρατεία επαγγελματικά. Το βοηθητικό εξάγωνο του Δία με τον επαγγελματικό σας τομέα από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 είναι αυτό που θα παίξει προστατευτικό ρόλο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Βεβαίως σε όλη τη διάρκεια του νέου έτους έντονη… αντιπολίτευση θα σας κάνει και ο Ουρανός από τον Ταύρο. Με ποιον τρόπο; Με τον έντονο ανταγωνισμό -ιδιαίτερα αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες- και τις ανακατατάξεις -ιεραρχία, νόμοι, κανονισμοί, εξωτερικοί οικονομικοί παράγοντες- που μπορεί να αγγίξουν τον επαγγελματικό σας κλάδο γενικότερα. Το πρώτο εξάμηνο του 2020 είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο, γιατί οι συνθήκες μέσα σε αυτό θα είναι πιο δυσανάγνωστες. Η παρουσία του Ερμή -και είναι σημαντική η τροχιά του γιατί τυγχάνει κυβερνήτης του ζωδίου σας- στον Καρκίνο από τις 20 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου μπορεί να οδηγήσει αρκετούς από εσάς σε κάποιες τροποποιήσεις. Δεύτερη εργασία; Αλλη εργασία; Αξιοποίηση κάποιου αναξιοποίητου ταλέντου σας που θα αποδώσει; Πάντως το 2020 δουλεύει για την πιο ουσιαστική επιτυχία του 2021.

Οικονομικά

Το χρήμα που έχετε, το χρήμα που επιδιώκετε να έχετε, το χρήμα που χρωστάτε, που σας χρωστούν, ενδεχομένως ακόμα ασφάλειες, αποζημιώσεις, χρηματοδοτήσεις, υποτροφίες, φόροι, επιτόκια, διατροφές, περιουσιακά και χρήματα που μοιράζεστε με άλλους, ακίνητα και κληρονομικά. Ζαλιστήκατε κιόλας; Υπάρχει και κάτι ακόμα. Εφάπαξ, οικειοθελείς αποχωρήσεις από εργασία και συντάξεις. Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 έως τις 13 Ιανουαρίου 2020, και ακόμα καλύτερα από τις 4 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου μπορείτε να κάνετε καλές κινήσεις γύρω από τα οικονομικά, τα περιουσιακά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Εξαιρετικά ευνοϊκό επίσης γι’ αυτά είναι το διάστημα από 25 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου. Εξυπακούεται ότι θα αποφύγετε για σημαντικές πράξεις και αποφάσεις τις ημέρες των εκλείψεων. Ομως και ο Σεπτέμβριος όπως και ο Νοέμβριος με διαφορετικό τρόπο δεν θα σας απογοητεύσουν. Η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω ανοίγει και το κεφάλαιο «σπίτι, ακίνητα, χώροι, ακίνητα γενικώς». Κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από τους συνδυασμούς και τα ξεσκαρταρίσματα που θα κάνετε σχετικά με αυτά. Αποφύγετε να πέσετε -ιδιαίτερα από τις 13 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου- στην παγίδα του εύκολου και όχι καθαρού κέρδους και των υποσχέσεων που τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Ιδιαίτερα εσείς του δευτέρου δεκαημέρου.

Εκλείψεις

Εσείς, οι Τοξότες, οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι μονοπωλείτε τις εκλείψεις αυτής της χρονιάς. Φυσικά άμεση επίδραση θα υπάρχει σε εσάς από αυτές που πραγματοποιούνται στο δικό σας ζώδιο και στον Τοξότη. Οι υπόλοιπες σας πιάνουν ξώφαλτσα. Μια σεληνιακή έκλειψη στις 10 Ιανουαρίου στον Καρκίνο. Δεύτερη σεληνιακή στις 5 Ιουνίου στον Τοξότη. Ηλιακή έκλειψη στις 21 Ιουνίου στον Καρκίνο. Σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουλίου στον Αιγόκερω. Στις 30 Νοεμβρίου σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιό σας και στις 14 Δεκεμβρίου κλείνει ο κύκλος των φετινών εκλείψεων με μια έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη. Οπως βλέπετε, τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων και Υδροχόος) μένουν ανενόχλητα από αυτές.

Υγεία - Ομορφιά

Είστε λάτρεις του σταθερού προγράμματος στη ζωή σας και η κάθε αλλαγή συχνά εκλαμβάνεται από εσάς ως ένα είδος απειλής. Δεν αποκλείεται να εμφανίσετε και ψυχοσωματικά, αν κληθείτε να αλλάξετε συνήθειες και τρόπο ζωής. Σκεφτείτε για λίγο πόσο κακό μπορεί να προκληθεί αν αυτές οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής σας δεν συμβαδίζουν με αυτό που λέμε ορθό, θετικό, βοηθητικό και τέλος υγιεινό. Από τον Μάρτιο έως την 1η Ιουλίου, που διαφαίνονται κάποιες αρρυθμίες και κάποιες αναταράξεις, μικρές και μεγάλες για κάποιους από εσάς, οφείλετε να προσέξετε την υγεία σας συνολικά. Δεν είναι μόνο οι πάγιες λειτουργίες του οργανισμού -όπως κυκλοφορικό, θυρεοειδής και ορμονικό και ό,τι εμπεριέχεται στο αίμα- αλλά και τα έκτακτα, όπως μολύνσεις πάσης φύσεως, αλλεργίες, μικροατυχήματα, γι’ αυτό τον νου σας.  

Το 2020 συμβουλεύει προσεγμένη διατροφή -μπορεί να φορτωθείτε εύκολα βάρος- τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά. Αποφύγετε δραστικές παρεμβάσεις την περίοδο 23 Μαρτίου-1η Ιουλίου. Μπορείτε καλύτερα από 6-20 Μαρτίου και από 8 Αυγούστου και μετά. Αν κάτι επείγει, από τις 4 Ιουλίου και ύστερα. Ο Οκτώβριος επίσης,  η 3η Μαΐου, καθώς και ο Νοέμβριος έως τις 20 προσφέρουν καλές υπηρεσίες και για την υγεία και την ομορφιά σας. Αν θέλετε, αλλάξτε και λουκ.

Συμβουλή: Αν εξαιρέσουμε αυτό το ανοιξιάτικο διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου που παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες που απαιτούν προσοχή, το 2020 στο μεγαλύτερο μέρος του έχει αρκετά θετικά για εσάς.

Tips στα δεκαήμερα

Οσοι είστε γεννημένοι το πρώτο  δεκαήμερο του ζωδίου σας φαίνεται ότι περισσότερη δράση αλλά και γεγονότα θα υπάρξουν έως τον Απρίλιο. Πιο ανενόχλητοι από όλους τους άλλους για ξεκινήματα και αλλαγές. Οσοι έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας, οφείλετε παντού να επιδεικνύετε μεγαλύτερη παρατηρητικότητα και ρεαλισμό. Τα διάφορα «ναι» ή τα «όχι» σας να τα ψειρίζετε πριν τα πείτε. Οσοι έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο, περισσότερο προσεκτικοί παντού θα πρέπει να είστε από τον Μάιο έως τις αρχές Αυγούστου, όταν ο Ποσειδώνας θα έρθει λίγο πιο κοντά σας, αν και για να σας αγγίξει θα έρθει  Μάρτιος και Απρίλιος του 2021.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Υπάρχει πάντα μια έλξη προς τους Σκορπιούς -άσχετα από τον βαθμό συμφωνίας- αλλά από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου θα χρειαστεί προσοχή. Οπως και εσείς έτσι και άλλοι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι θα βρεθούν σε μια πιο ευαίσθητη φάση. Ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Βέβαια εσείς και μερικώς οι Σκορπιοί θα έχετε και μια εύνοια που θα υποβαθμίζει τα όποια αρνητικά. Οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι μπορεί να θέλουν, αλλά θα έχουν και πολλές αδυναμίες. Αυτό το διάστημα, όμως, τόσο αυτοί όσο και οι Ζυγοί και οι Κριοί, κάπως πιο απελευθερωμένοι, θα δείξουν τι θέλουν και τι όχι. Σύντροφος;  Συνεργάτης; Φίλος; Αχτύπητη επιλογή για το 2020 πρώτα οι Παρθένοι και μετά οι Ιχθύες. Δίδυμοι και Τοξότες; Αμφίβολη επένδυση,  περιπετειώδης επιλογή ιδιαίτερα Απρίλιο-Αύγουστο.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

Δίδυμοιαστρολογικές προβλέψειςΒίκη Παγιατάκηζώδια προβλέψεις 2020ζώδια