Lifestyle|29.12.2019 13:16

Κατερίνα Στικούδη: Δεν µε αγχώνει η σύγκριση µε Αραβανή και Σπυροπούλου

Αλέξης Μίχας

Η Κατερίνα Στικούδη κάνει τον απολογισµό της χρονιάς που φεύγει και αποκαλύπτει πώς πήρε την απόφαση να παρουσιάσει το «My Style Rocks». Μιλά για τη συνερ γασία της µε τον Γιώργο Αγγελόπουλο στο «Αν ήµουν πλούσιος» του ΑΝΤ1 και ξεκαθαρίζει τις φήµες περί εγκυµοσύνης λέγοντας πως δεν έχει έρθει ακόµη αυτή η ώρα.

Θα ξεκινήσω με τον απολογισμό του 2019. Νομίζω ήταν μια καλή χρονιά για εσένα και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο... Είναι έτσι;

Ηταν μια πολύ καλή χρόνια, δεν το συζητώ. Και σε προσωπικό επίπεδο, γιατί ήθελα πολλά χρόνια να έρθουν οι γονείς μου στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη. Τελικά μετακομίζουν εδώ. Χαίρομαι πάρα πολύ. Το 2020 θα μας βρει μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους! Να κάνεις μια αγκαλιά τη μαμά σου και να σου κάνει και εκείνη. Μεγαλώνοντας το είχα μεγαλύτερη ανάγκη κι εγώ. Ο καιρός περνάει και χρειαζόμαστε περισσότερο ο ένας τον άλλον.

Θεωρείς πως η συμμετοχή σου και οι καλές βαθμολογικές επιδόσεις στο «Familiar» έδωσαν μια νέα ώθηση στην καριέρα σου;

Ηταν τεράστια η ώθηση μέσα από αυτό το σόου-υπερπαραγωγή με πολύ ικανή ομάδα συντελεστών. Ηταν λοιπόν και άλλοι παράγοντες της επιτυχίας, πέραν της δικής μου προσπάθειας. Μέσα από αυτό το πρότζετκ έδειξα και εγώ άλλες πτυχές μου. Και βέβαια το διασκέδασα πάρα πολύ.

Κατερίνα, καταπιάνεσαι με πολλά. Ξεκίνησες από το μόντελινγκ, πέρασες στο τραγούδι, στην παρουσίαση, την υποκριτική... Τι μιλά πιο βαθιά στην ψυχή σου περισσότερο απ’ όλα;

Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω, γιατί είναι τελείως διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Στο καθένα βάζω την ψυχή μου και δίνω την προσοχή που του αρμόζει. Δεν το κάνω για τις οικονομικές απολαβές. Θέλω να περνάω καλά σε όλες τις δουλειές. Και δεν συμβιβάζομαι με ανθρώπους και καταστάσεις που με βλάπτουν ψυχικά. Επιλέγω δουλειές με βάση την ομάδα, την ασφάλεια και βέβαια θέλω να περνάω καλά και να με εκφράζουν.

Σε έχουν χαρακτηρίσει «πολυεργαλείο» στον χώρο του θεάματος. Το αποδέχεσαι; Πιστεύεις ότι στις μέρες μας μόνο έτσι κάποιος μπορεί να αποδώσει επαγγελματικά;

Η λέξη μου κάνει τρας. Αν όμως το εννοεί κάποιος με την έννοια του ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε πολλά πράγματα, οκέι. Δεν με λένε και καμπούρα (γέλια). Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα για να επιβιώσεις. Εγώ κοιτώ την κάθε πρόταση ξεχωριστά. Τα ζυγίζω τα πράγματα.

Ερχομαι στο «Αν ήμουν πλούσιος». Κατ’ αρχάς θέλω να σε ρωτήσω αν συνεχίζεις κανονικά στη σειρά...

Ναι, βέβαια!

Τι θα συμβεί στη ζωή της Φρόσως από τη νέα χρονιά;

Εχει ήδη μπει στη ζωή της Φρόσως ο Αντρέι, ο οποίος την έχει αναστατώσει πολύ. Κάποια πράγματα τα ξέρει, άλλα όχι... Είναι «αέρινη» η Φρόσω, θα πάρει το αίμα της πίσω. Δεν μπορώ να πω περισσότερα...

Πώς είναι το κλίμα με τον Γιώργο Αγγελόπουλο στα γυρίσματα;

Είναι ένα υπέροχο παιδί, επαγγελματίας, μελετηρός, οργανωτικός, ευγενικός και έτσι είναι βέβαια όλο το καστ. Δεν υπάρχουν ανασφάλειες και εντάσεις παρά τα καθημερινά, πολύωρα γυρίσματα.

Ερχομαι στο «My Style Rocks». Θέλω να σε ρωτήσω πώς ήρθε η πρόταση και πώς την αποδέχθηκες...

Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα και έκανα μια πρώτη συζήτηση. Αρχικά ήθελα να δω τους χρόνους ώστε να είμαι εντάξει και με όλες τις υπόλοιπες δουλειές μου. Δεν ήθελα να εκτεθώ, ούτε να κρεμάσω κάποιον. Τελικά τα καταφέραμε, συμφωνήσαμε και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Είναι ένα παιχνίδι που αφορά τη μόδα, τις γυναίκες. Εχω πολλά να πάρω και να δώσω στο «My Style Rocks».

Υπήρξε συνεννόηση λοιπόν με τον ΑΝΤ1 και θα σε βλέπουμε σε δύο κανάλια...

Ναι, έτσι είναι.

Μήπως ο κόσμος μπερδευτεί βλέποντάς σε σε δύο κανάλια;

Οχι, δεν νομίζω, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους το «Αν ήμουν πλούσιος» και το «My Style Rocks». Μυθοπλασία το πρώτο, παιχνίδι μόδας το δεύτερο. Είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι. Χαίρομαι επίσης που δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από τους δύο σταθμούς και μπορώ να συνεργαστώ και με τους δύο. Τους ευχαριστώ και τους δύο.

Ισχύει πως η πρώτη επαφή με την Acun Medya ήταν πριν από τέσσερα χρόνια για το «Survivor»;

Ναι, όπως σε πολύ κόσμο (γέλια). Ναι, η πρώτη επαφή ήταν για το πρώτο «Survivor».

Υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο γύρω από τα ονόματα των υποψήφιων παρουσιαστριών. Σε αγχώνουν ενδεχόμενες συγκρίσεις με την Αραβανή και τη Σπυροπούλου;

Οχι, γιατί εγώ είμαι μελαχρινή και εκείνες είναι ξανθιές (γέλια). Δεν με αγχώνουν, όχι. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Εγώ θα κάνω το «My Style Rocks» με το δικό μου στυλ. Και βέβαια σε συνεννόηση με την παραγωγή και το κανάλι.

Τι αλλαγές θα δούμε στον τρίτο κύκλο του παιχνιδιού μόδας στον ΣΚΑΪ;

Το νέο «Μy Style Rocks» έρχεται με αλλαγές που θα του δώσουν νέα πνοή. Υπάρχει φυσικά το βασικό format. Οι αλλαγές που θα γίνουν όμως θα είναι τονωτική ένεση.

Πότε αρχίζετε γυρίσματα;

Με το καλό, αρχές Ιανουαρίου. Είμαστε σε συνεχείς συναντήσεις με όλους τους συντελεστές αυτές τις ημέρες, καθώς θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το έβλεπες το παιχνίδι στις δύο προηγούμενες σεζόν του; Πώς σου φάνηκε;

Το παρακολουθούσα, αλλά όχι καθημερινά, γιατί δεν προλάβαινα. Θεωρώ ότι άρεσε πολύ και στον κόσμο. Ολες τις γυναίκες μάς αφορά πώς πρέπει να ντυθούμε για μια συγκεκριμένη περίσταση. Τώρα σχετικά με διάφορες εντάσεις και πιέσεις μεταξύ των κοριτσιών, το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό γιατί οι συμμετέχουσες έχουν άγχος.

Σκοπεύεις να λες τη γνώμη σου στις συμμετέχουσες on air;

Δεν είναι η δουλειά μου. Αν όμως νιώσω ότι πρέπει να πω κάτι, θα το κάνω. Στο πλαίσιο πάντα που επιτρέπει ο ρόλος της παρουσιάστριας.

Το GNTM πώς σου φάνηκε;

Δεν πρόλαβα καθόλου να το δω φέτος. Εμείς άλλωστε ήμασταν με τον «Πλούσιο» απέναντι, οπότε παροτρύνω τον κόσμο να βλέπει εμάς. Πήγε βέβαια εξαιρετικά καλά σε ποσοστά τηλεθέασης το GNTM.

Μπορεί ένα κορίτσι από ένα ριάλιτι να κάνει πραγματική καριέρα στον χώρο της μόδας;

Ναι, μπορεί. Αρκεί να χειριστεί σωστά την τηλεοπτική έκθεση. Είναι όλα θέμα επιλογών, ψυχραιμίας, σωστής συμπεριφοράς αλλά και αντίδρασης όταν θεωρείς πως κάτι σε θίγει. Με ευγένεια όμως, που είναι πολύ πιο δυνατή από την προσβολή.

Βασίλης Καρράς, Γιάννης Πλούταρχος, εσύ και η Ελλη Κοκκίνου μαζί στην «Ιερά Οδό», στη λογική του η ισχύς εν τη ενώσει. Πιστεύεις πως μόνο έτσι μπορούν να αντέξουν πλέον τα νυχτερινά μαγαζιά; Με συνεργασίες;

Δεν ξέρω... Για μένα είναι η πιο ωραία συνεργασία που έχω κάνει στη νύχτα και στα κέντρα διασκέδασης. Υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα. Στα καμαρίνια το κλίμα είναι άριστο. Και επίσης οτιδήποτε ζήτησα έγινε πράξη και οι άνθρωποι δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Σε όλα τα επίπεδα.

Σας έχει κάνει κακό στα ρεζερβέ η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου;

Εγώ το βλέπω γεμάτο το μαγαζί. Ο κόσμος κάθεται μέχρι το πρωί και διασκεδάζει. Το εισπράττουμε και με το χειροκρότημα και με το γεγονός πως ο κόσμος σιγοτραγουδά τα κομμάτια μας μαζί μας.

Εσύ τι γνώμη έχεις για τον αντικαπνιστικό νόμο στα νυχτερινά κέντρα;

Εγώ δεν καπνίζω και έχω και ένα αναπνευστικό θέμα που πρέπει να προσέχω. Σίγουρα τους καπνιστές τους ενοχλεί, αλλά στους μη καπνιστές αρέσει.

Εχεις τσακωθεί ποτέ για τη μαρκίζα;

Οχι. Θεωρώ πως ο άλλος πρέπει να σου δίνει αυτό που αξίζεις χωρίς να το ζητάς.

Σε ρόλο «κακιάς» στην «Annie» στο θέατρο «Ακροπόλ». Οι θεατές που σε επισκέπτονται μετά το τέλος της παράστασης τι σου λένε;

Τους αρέσει ο ρόλος της Λίλυ. Είναι πονηρή και αφελής. Χαίρομαι πολύ που είμαι μαζί με τον Αργύρη Αγγέλου. Τον γνώρισα στο YFSF και τον αγάπησα. Και βέβαια χαίρομαι που το πρώτο μου θεατρικό εγχείρημα στο σανίδι είναι με αυτούς τους συντελεστές: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Νάντια Μπουλέ, Αλέξανδρος Μπουρδούρης, Αρης Πλασκασοβίτης και αρκετοί ακόμη. Φανταστική ομάδα και τεράστια παραγωγή.

Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

Με έχω κλωνοποιήσει και υπάρχουν 2-3 Κατερίνες που τρέχουν πέρα-δώθε (γέλια). Με σωστή οργάνωση και υπομονή όλα γίνονται.

Εναν χρόνο και τέσσερις μήνες παντρεμένη με τον Βαγγέλη Σερίφη. Νομίζω πως στη δική σας περίπτωση δεν ισχύει το «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα»...

Ποτέ δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω γενικά. Αν πραγματικά ταιριάζεις με έναν άνθρωπο, η συγκατοίκηση, ο γάμος και ο ερχομός ενός παιδιού σε φέρνουν ακόμη πιο κοντά. Για τον ερχομό βέβαια ενός παιδιού δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί είναι κάτι που δεν το έχω βιώσει και δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτήν τη στιγμή. Ομως όλα αυτά τα πράγματα φέρνουν πιο κοντά ένα ζευγάρι, το ενώνουν. Δεν είναι να ταιριάζεις μόνο στο κομμάτι της ερωτικής ζωής. Είναι ωραίο ο σύντροφός σου να είναι και φίλος σου. Είμαστε πολύ εξωστρεφείς με τον Βαγγέλη ως ζευγάρι.

Τι είναι αυτό που σε γοήτευσε στον άντρα σου από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να σε γοητεύει το ίδιο μέχρι και σήμερα;

Το ταπεραμέντο του, ο αέρας του, η κορμοστασιά του. Κάθε πρωί που ξυπνάω και τον βλέπω λέω «τι παλικάρι έχω δίπλα μου». Καμαρώνω πολύ για τον Βαγγέλη και όλες του τις δραστηριότητες. Τον θαυμάζω.

Πιεστήκατε φέτος με τα επαγγελματικά;

Σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε χρόνο για τους δυο μας.

Πώς θα περάσετε τις γιορτές;

Δουλεύοντας πολύ, αλλά ταυτόχρονα και οικογενειακά.

Να κλείσουμε με την ευχή σου για τη νέα χρονιά.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους αγαπούν πραγματικά. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να δίνεις και να παίρνεις αγάπη.

My Style RocksΚατερίνα ΣτικούδηΕυαγγελία Αραβανή