Lifestyle|11.12.2018 17:03

Ο Salt Bae αλατίζει τον Μυστικό Δείπνο και προκαλεί συλλήψεις (pic)

Newsroom

Δημόσια κατακραυγή έχει προκαλέσει στην Ιορδανία η φωτογραφία του διάσημου σεφ κρεάτων Salt Bae, ο οποίος φαίνεται να κάνει τη χαρακτηριστική του κίνηση, με την οποία αλατίζει το φαγητό σαν μέρος του πίνακα «Μυστικός Δείπνος».

Ο celebrity «χασάπης» της Τουρκίας φαίνεται να αλατίζει το φαγητό του Χριστού και των 12 Αποστόλων και η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο website του Al Wakeel News. Ο υπεύθυνος του site, Mohammed al-Wakeel και άλλο ένα άτομο της δημοσιογραφικής ομάδας, οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Ο «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι απέκτησε και έναν σεφ με τη βοήθεια του Photoshop ή όποιου άλλου προγράμματος ψηφιακής επεξεργασίας. Στη φωτογραφία έχει προστεθεί και ένα... τατουάζ με το πρόσωπο του Ιησού πάνω στη γάμπα ενός Αποστόλου.

Η μεγαλύτερη «φασαρία» έγινε όπως ήταν αναμενόμενο στα social media, και κυρίως στο twitter, όπου η φωτογραφία θεωρήθηκε προσβλητική προς τη χριστιανική πίστη, αν και στην Ιορδανία μόλις το 6% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Mohammed al-Wakeel διέγραψε τη φωτογραφία, λέγοντας ότι επρόκειτο για ένα ανόητο λάθος. Οι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη.

Ο Salt Bae πάντως - τον οποίο έχουμε δει να ταΐζει κρέας τους παίκτες του ελληνικού Survivor - δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την υπόθεση καθώς έχει τα δικά του προβλήματα. Φωτιά σε εστιατόριό του στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Σεπτέμβριο τραυμάτισε τέσσερις πελάτες και τη... φήμη του ανεπανόρθωτα.

T
ΙορδανίαΜυστικός Δείπνος