Market|22.11.2021 13:00

Black Friday 2021 για οικιακές συσκευές: Πώς θα πετύχετε τις καλύτερα deals

Newsroom

Η Black Friday, το μεγαλύτερο καταναλωτικό γεγονός της χρονιάς και στην Ελλάδα είναι πλέον εδώ. Με την ημέρα κορύφωσής της να πλησιάζει (φέτος η Black Friday 2021 πέφτει στις 26 Νοέμβρη) η μεγάλη εβδομάδα των προσφορών ξεκίνησε με τα Public να φέρνουν μαζί με τα Media Markt τη μεγαλύτερη Black Friday που έγινε ποτέ εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ανεπανάληπτες προσφορές και αγορές.

Η Black Friday 2021 Ελλάδα, στις 26 Νοεμβρίου, είναι πραγματική ευκαιρία για σημαντικές και ποιοτικές αγορές σε χαμηλές τιμές, δίνοντας τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να καλύψει ανάγκες και επιθυμίες του, ακόμη και για είδη που δεν αντικαθίστανται εύκολα, όπως είναι π.χ. οι μεγάλες οικιακές συσκευές.

Οι φίλοι της τεχνολογίας γνωρίζουν ότι ακόμη και συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως είναι το πλυντήριο και το ψυγείο ή ο φούρνος μικροκυμάτων και η σκούπα robot, είναι προϊόντα με πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Μάλιστα, οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο, επικοινωνούν με το smartphone και λειτουργούν ακόμη και με τεχνητή νοημοσύνη, οι οποίες γίνονται όλο και πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αποτελούν αντικείμενο του… πόθου για χιλιάδες καταναλωτές

Παρόλο που θα υπάρχουν χιλιάδες προσφορές για κάθε είδος προϊόντος ή υπηρεσίας, η Black Friday 2021 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όποιον αγαπά την εσωτερική ανανέωση χώρων, μόλις μετακόμισε ή χρειάζεται να αντικαταστήσει μια μεγάλη συσκευή λόγω βλάβης ή παλαιότητας.

Οι tech lovers και στις οικιακές συσκευές δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν έξι πρακτικές συμβουλές και να απολαύσουν και εφέτος τις αγορές τους στη «Μαύρη Παρασκευή»:

1. Εντοπίστε εγκαίρως τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν

Αυτή η περίοδος ενδείκνυται για να εντοπίσετε εγκαίρως τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν, είτε είναι μεγάλες «λευκές συσκευές», όπως ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες κτλ., είτε μικρότερες, όπως ένα δυνατό σκουπάκι χειρός, ένα μίξερ, ένας αφυγραντήρας, μια ρομποτική σκούπα, κ.ο.κ. Μην περιμένετε την Παρασκευή για να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς σας.

Ξεκινήστε από το γενικό προς το ειδικό: ποια είναι η συσκευή που χρειάζεστε, τι χαρακτηριστικά θέλετε να έχει (διαστάσεις, ενεργειακή κλάση, χαρακτηριστικά λειτουργίας κλπ.), ποιες μάρκες προτιμάτε. Σημειώστε την τιμή των προϊόντων, ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να έχετε πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν την Black Friday 2021. Σκοπός είναι να αποκτήσετε οικιακές συσκευές ή μοντέλα που τον υπόλοιπο χρόνο δεν προσφέρονται σε εκπτώσεις ή να επωφεληθείτε από μια πραγματική ευκαιρία. Αξιοποιείστε τις φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος των αλυσίδων για να ενημερωθείτε πρώτοι για τα 2021 Black Friday Deals.

2. Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας από πριν

Αφού απαντήσατε στο ερώτημα «τι χρειάζομαι/επιθυμώ να αγοράσω», το αμέσως επόμενο είναι «πόσα χρήματα διαθέτω». Είναι προφανές ότι την ημέρα του Black Friday θα υπάρξουν αρκετές προσφορές με «βομβαρδισμό» πληροφοριών και θα είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Καθορίστε από πριν το μέγιστο ποσό που επιθυμείτε να διαθέσετε, έχοντας υπόψη τις οικονομικές σας δυνατότητες. Μπορεί ο στόχος σας να είναι ένα καινούργιο ψυγείο και στο τέλος να καταλήξετε και με ένα στεγνωτήριο που δεν το έχετε ανάγκη.

3. Μην κάνετε βιαστικές αγορές

Κάθε καταναλωτής ή νοικοκυριό γνωρίζει τι χρειάζεται. Μην κάνετε βιαστικές αγορές. Αγοράστε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε ή επιθυμείτε. Συγκρίνετε τις τιμές και τις ποιότητες των προϊόντων, μέσα από τις ιστοσελίδες και τα marketplaces των εμπόρων, όπως είναι τα Public, τα MediaMarkt κ.ά. μέσα από τις ειδικές ενότητες Black Friday 2021.

4. Οι εκπτώσεις δεν αρκούν

Μην αγοράσετε μια συσκευή επειδή απλώς είναι σε προσφορά ή εκπτώσεις. Μελετήστε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, για να δείτε εάν ανταποκρίνεται σε αυτό που σας ενδιαφέρει και αν καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Αναζητήστε κριτικές (reviews) για την ποιότητα κάθε συσκευής. Αξιολογήστε την τελική τιμή, όχι τις εκπτώσεις. Προσοχή σε προϊόντα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις που δεν έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μια πρακτική που σίγουρα δεν θα δείτε σε μεγάλες, επώνυμες και αξιόπιστες αλυσίδες, όπως είναι τα Public και η Media Markt.

5.Αξιοποιείστε τις δυνατότητες της τεχνολογίας

Το Διαδίκτυο είναι το μέσο που θα σας λύσει τα χέρια και στη Black Friday 2021. Πολύ δε περισσότερο εάν δεν επιθυμείτε να επισκεφθείτε ένα φυσικό κατάστημα. Όχι μόνο γιατί μπορείτε να κάνετε σύγκριση προϊόντων και τιμών από τα online ή να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας, αλλά και γιατί οι πρωτοπόροι του retail σας προσφέρουν εργαλεία για να δείτε ακόμη και live πως είναι η οικιακή συσκευή που σας ενδιαφέρει, εάν ταιριάζει ή χωράει στο διαθέσιμο χώρο σας, κτλ. Δοκιμάστε το “Personal Video Shopping” και μέσω μιας live chat συνομιλίας με τον πωλητή, θα βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

6. Εμπειρία καταναλωτή

Προσφορές θα κάνουν όλοι. Εσείς θέλετε να είστε σίγουροι ότι ο έμπορος που επιλέξατε είναι φερέγγυος και θα παραλάβετε τη συσκευή σας, πολλώ δε μάλλον εάν πρόκειται για ένα προϊόν μεγάλης αξίας, όπως μια κουζίνα ή ένας ψυγειοκαταψύκτης. Η αξιοπιστία και η ποιότητα εξυπηρέτησης είναι αδιαπραγμάτευτοι όροι και στη Black Friday. Η εμπειρία πελάτη αποτελεί προτεραιότητα για την PMM και συνολικά για τις επώνυμες αλυσίδες τεχνολογίας και ηλεκτρικών ειδών, οι οποίες διατηρούν ψηλά τον πήχη της εξυπηρέτησης. Το νέο μοντέλο εμπειρίας πελάτη στα καταστήματα της PMM ανταποκρίνεται και στις πιο υψηλές απαιτήσεις, ακόμη και σε ημέρες με σημαντικά αυξημένη κίνηση.

Η μεγαλύτερη Black Friday που έγινε ποτέ είναι εδώ και σας περιμένει να μπείτε στο κλίμα της μεγάλης γιορτής των προσφορών δια χειρός Public και Media Markt.

Black Friday 2021