Moto|08.02.2024 06:35

Βρετανία: Αυστηρές ποινές στέλνουν ηλεκτρικά δίκυκλα και πατίνια στην πρέσα

Newsroom

Χάρη στην αντικοινωνική συμπεριφορά μερίδας αναβατών ηλεκτρικών δικύκλων και πατινιών στη Βρετανία, οι αρμόδιες αρχές του Hampshire και του Isle of Wight αποφάσισαν να οδηγούν στην πρέσα όλα τα παραπάνω οχήματα, στην περίπτωση που οδηγούνται με αντικοινωνικό ή επικίνδυνο τρόπο, ή χρησιμοποιούνται για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

«Επιχείρηση Συντριβή»

Μπορεί να ακούγεται ίσως περίεργο ότι η “Επιχείρηση συντριβή” (Operation Crush), όπως την έχει ονομάσει η αστυνομία, κάνει λόγο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και όχι για βενζινοκίνητες. Όσες όμως χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεν είναι φαίνεται πια… στη μόδα για teenagers και κακοποιά στοιχεία, με τους περισσότερους Βρετανούς αναβάτες θερμικών μοτοσυκλετών να σέβονται τον νόμο -η χώρα έχει μακρά μοτοσυκλετιστική κουλτούρα.

Αντιθέτως, αυτά που παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στην χρήση τους στη Βρετανία, είναι τα ηλεκτρικά δίκυκλα, με πολλούς από τους αναβάτες τους να οδηγούν συχνά επικίνδυνα και με αντικοινωνικό τρόπο. Ταυτόχρονα, ένα κομμάτι αυτών έχει παρατηρηθεί ότι τα χρησιμοποιεί για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Μπορεί να μοιάζει, αλλά δεν είναι, αστείο το ότι πολλές φορές τα e-scooter και οι ηλεκτρικές Off-Road μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούνται από… συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών ουσιών. Σε αστικό περιβάλλον είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγει κανείς χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό δίκυκλο, καθώς ελίσσεται όπως οι συμβατικές μοτοσυκλέτες, έχει όμως ακαριαία επιτάχυνση, ενώ ταυτόχρονα είναι εντελώς αθόρυβο. Οι μεγάλες βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, που έχουν αρκετό γκάζι για να επιταχύνουν γρήγορα και να ξεφύγουν από την αστυνομία, είναι συνήθως βαριές, ενώ ο ήχος τους τις κάνει να εντοπίζονται πιο εύκολα, ακόμα κι αν οι αστυνομικοί έχουν χάσει για λίγο την οπτική επαφή μαζί τους.

Η βρετανική αστυνομία έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίεςαπό τα πρώτα ηλεκτρικά δίκυκλα που… πρέσαρε, καταστρέφοντάς τα, ενώ ανάλογες ενέργειες αναμένεται να συνεχιστούν στο μέλλον.

ειδήσεις τώραΗλεκτρικά μοτοποδήλαταηλεκτρικά πατίνιαΒρετανίαηλεκτροκίνηση