Μουσική|23.10.2021 15:14

Adele: Ρεκόρ για το νέο τραγούδι της «Easy on me» - Το σπίτι του Hello και το διαζύγιο

Newsroom

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ (Adele), με το νέο της σινγκλ «Easy On Me», το πρώτο της κομμάτι εδώ και έξι χρόνια, κατέκτησε σήμερα την πρώτη θέση στις πωλήσεις στη Βρετανίας, καταρρίπτοντας σειρά ρεκόρ.

Μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, το «Easy On Me» κατέχει πλέον την πρώτη θέση στην κατάταξη στη Βρετανία των σινγκλ με 217.300 πωλήσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό από την κυκλοφορία του «Shape of You» του Εντ Σίραν το 2017 (226.800 πωλήσεις), ανακοίνωσε σε ένα δελτίο Τύπου ο οργανισμός αρμόδιος για τις κατατάξεις.

Είναι το τρίτο τραγούδι της Αντέλ που κατακτά αυτήν τη θέση, σύμφωνα με το Official Charts Company.

Με περισσότερες από 24 εκατομμύρια ακροάσεις μονάχα στη Βρετανία, το τραγούδι έσπασε, επίσης, το ρεκόρ του σινγκλ με τη μεγαλύτερη ακρόαση στο διαδίκτυο στη χώρα την εβδομάδα της κυκλοφορίας του, ένα ρεκόρ που κατείχε από το 2019 το "7 rings" της Αριάνα Γκράντε (16,9 εκατομμύρια ακροάσεις).

Το κομμάτι αναδείχθηκε, επιπλέον, σε εκείνο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ψηφιακή εκδοχή του, σε μία εβδομάδα, για όλο το 2021, με 23.500 ψηφιακές πωλήσεις.

Το «Easy On Me» είναι το πρώτο σινγκλ του πολυαναμενόμενου άλμπουμ «30», του πρώτου της Βρετανίδας τραγουδίστριας έπειτα από έξι χρόνια μακριά από τη μουσική. Η Λονδρέζα καλλιτέχνιδα, που ζει στο Λος Άντζελες, μιλάει για τις δυσκολίες που σηματοδότησαν το πέρασμά της στα τριάντα, το διαζύγιό της έως τη σκληρή διακοπή της καριέρας της.

Adele: «Ικετεύει» τον πρώην σύζυγό της να τη συγχωρέσει μέσω του «Easy on me»

Στις πρώτες οχτώ ώρες της προβολής του το τραγούδι συγκέντρωσε πάνω από 11 εκατομμύρια views. Με το γνωστό της στυλ, η τραγουδίστρια «ικετεύει» τον πρώην σύζυγό της Σάιμον Κονέκι να τη συγχωρέσει για το διαζύγιο. Μέσω των στίχων του τραγουδιού «Easy on me», η Adele ξεκαθαρίζει πως δεν ήθελε ο πρώην άντρας της να τη μισεί για την απόφασή της να χωρίσουν το 2019. Του ζητά να «είναι ήρεμος μαζί μου», ενώ η γεννημένη στο Τότεναμ λέει ότι οι βασικοί λόγοι ήταν ότι «ήταν νέα» και δεν είχε «την ευκαιρία» να «ζήσω τον κόσμο γύρω μου».

Συνεχίζει η Adele, λέγοντας ότι «άλλαξε» προκειμένου να βάλει σε προτεραιότητα τον γιο της και τον Σάιμον. Δούλεψε «πολύ σκληρά» για να σώσει τον γάμο της πριν πει την φράση «τώρα τα παρατάω». Αρκετοί πίστευαν ότι η βραβευμένη τραγουδίστρια ήταν παντρεμένη από το 2016, αλλά πρόσφατα αποκάλυψε ότι παντρεύτηκαν το 2018 σύμφωνα με τη «Mirror».

Η ίδια δήλωσε: «Αυτό το τραγούδι είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του άλμπουμ». Kαι συνεχίζει: «Δεν ήμουν καθόλου κοντά σε αυτό που ήλπιζα ότι θα ήμουν όταν μπήκα στα 30 πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Στην πραγματικότητα το αντίθετο (συμβαίνει). Βασίζομαι στη ρουτίνα και τη συνέπεια για να νιώθω ασφάλεια, πάντα αυτό έκανα. Κι όμως, εκεί ήμουν, εν γνώσει μου - πρόθυμα ακόμα- ρίχτηκα σε έναν λαβύρινθο απόλυτου χάους και εσωτερικής αναταραχής» είπε η Adele.

T

«Η Adele έχει αλλάξει»

Το βίντεο του «Easy On Me» γυρίστηκε πριν από ένα μήνα στο Quebec και βρίσκει την Adele να συνεργάζεται ξανά με τον βραβευμένο στο Cannes Grand Prix σκηνοθέτη Xavier Dolan (Mommy, It’s Only The End The World). «Ειλικρινά ήλπιζα να συμβεί αυτό» σχολίασε ο Dolan. «Για μένα δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από τους καλλιτέχνες που επανασυνδέονται μετά από χρόνια χωρισμού. Έχω αλλάξει. Η Adele έχει αλλάξει. Και αυτή είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον τρόπο με τον οποίο έχουμε εξελιχθεί και οι δύο και πως μείναμε πιστοί στα αγαπημένα μας πράγματα. Είναι όλα ίδια αλλά τόσο διαφορετικά».

Το βίντεο ξεκινάει στο ίδιο σπίτι που χρησιμοποίησε το ζευγάρι για τα γυρίσματα του smash hit single της Adele, το «Hello» του 2015. Το «30» είναι η πρώτη νέα δουλειά της Adele από την κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ «25», που βγήκε τον Νοέμβριο του 2015. Ο νέος δίσκος είναι σε παραγωγή των Greg Kurstin, Max Martin, Shellback και Tobias Jesso Jr που έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν αλλά και των νέων συνεργατών της, Inflo και Ludwig Göransson.

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Σε δικηγόρο ο αληθινός γιος της «Καλλιόπης» για την κρητική βεντέτα - «Είμαστε καζάνι που βράζει»

Βάνα Μπάρμπα στο After Dark: Οι έρωτες, οι παλιοί σταρ και η υπόθεση Φιλιππίδη

Η κόρη του αδικοχαμένου Paul Walker παντρεύτηκε - Ο Vin Diesel την παρέδωσε στον γαμπρό

Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν μου άρεσε η σύγκριση με την Ελένη Μενεγάκη - Πήγαινα σπίτι και έκλαιγα»

Nicole Kidman: Πρώτη εμφάνιση «στα παπούτσια» της θρυλικής κοκκινομάλλας Lucille Ball

Αντέλτραγούδιρεκόρ πωλήσεων