Μουσική|12.04.2022 12:15

Ο γιος του Τζον Λένον ερμηνεύει το «Imagine» για πρώτη φορά προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του στην Ουκρανία

Newsroom

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια ασύλληπτη τραγωδία», έγραψε ο Τζούλιαν Λένον (Julian Lennon) στο Instagram, ερμηνεύοντας ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια όλων των εποχών. Ένα τραγούδι του οποίου τα credits ανήκουν στον πατέρα του Τζον Λένον (John Lennon).

Ειδικότερα, ο Τζούλιαν Λένον παρουσίασε μια διασκευή του τραγουδιού «Imagine» στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας του Global Citizen, Stand Up For Ukraine, μιας παγκόσμιας προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων, που μεταδόθηκε από τη Βαρσοβία της Πολωνίας. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (9/4) ο γιος του Τζον Λένον, εξήγησε ότι αφορμή για να τραγουδήσει «τον ύμνο της ειρήνης» στάθηκε η ανάγκη του να δείξει την υποστήριξή του στην Ουκρανία.

Στην ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο 59χρονος φαίνεται να τραγουδά το τραγούδι του αείμνηστου πατέρα του με φόντο το φως των κεριών και λέει μεταξύ άλλων: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια ασύλληπτη τραγωδία. Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, ένιωσα υποχρεωμένος να ανταποκριθώ με τον πιο σημαντικό τρόπο που μπορούσα. Έτσι, σήμερα, για πρώτη φορά, ερμήνευσα δημόσια το τραγούδι του μπαμπά μου, “Imagine”».

Στη εν λόγω λεζάντα που συνόδεψε την ανάρτησή του, εξήγησε περαιτέρω την απόφασή του να ερμηνεύσει το εμβληματικό τραγούδι: «Γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια; Πάντα έλεγα, ότι η μόνη φορά που θα σκεφτόμουν να τραγουδήσω το “Imagine” θα ήταν αν επρόκειτο για το “Τέλος του Κόσμου”. Γιατί σε αυτό το τραγούδι μεταφερόμαστε σε έναν τόπο, όπου η αγάπη και η συντροφικότητα γίνονται η πραγματικότητά μας, έστω και για μια στιγμή. Το τραγούδι αντανακλά το φως στην άκρη του τούνελ, που όλοι ελπίζουμε. Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης δολοφονικής βίας, εκατομμύρια αθώες οικογένειες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την άνεση των σπιτιών τους και να ζητήσουν άσυλο αλλού».

Τέλος, ο πρωτότοκος γιος του Λένον προέτρεψε τους περισσότερους από 300.000 followers του να προσφέρουν χρήματα στην Ουκρανία και «να υπερασπιστούν τους πρόσφυγες παντού!».

Αξίζει να αναφερθεί πως στη διαδικτυακή καμπάνια συμμετέχουν πολλές διασημότητες, μεταξύ των οποίων ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Έλτον Τζον, η Μπίλι Άιλις και η Μαντόνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, μέχρι το Σάββατο είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς.

Το επίσημο βίντεο κλιπ που ακολουθεί δείχνει τον Τζούλιαν Λένον να τραγουδά περιτριγυρισμένος από κεριά, με τη συνοδεία του κιθαρίστα Nuno Bettencourt.

 

πόλεμοςΤζον ΛένονΟυκρανίαγιοςειδήσεις τώρακαμπάνια