Μουσική|22.07.2022 21:10

Iron Maiden: Επιμένει η «Ελεύθερη Ώρα» - «Αν δεν είναι αυτό σατανισμός, τότε τι είναι;»

Newsroom

Δεν αλλάζει θέση η «Ελεύθερη Ώρα». Αφού απέδωσε τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη αλλά και την καταστροφική στο Μάτι το 2018 στους Iron Maiden, συνέχισε τη... θεωρία της και προχώρησε σε απάντηση σε όσους κατέκριναν τα όσα υποστήριξε στο εξώφυλλο της Πέμπτης.

Σήμερα, Παρασκευή, δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της το εξώφυλλο του «Purgatory» και ρωτάει: «Αν δεν είναι αυτό σατανισμός, τότε τι είναι;» και τονίζει ότι «θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντι στη μύηση, στο κακό και το σκότος».

«Αφορμή για την τοποθέτησή μας είναι ο πολύς θόρυβος που προκάλεσε το πρωτοσέλιδο μας με τίτλο "Μας έκαψαν σατανάδες!", με αφορμή τη συναυλία των Iron Maiden στην Αθήνα και τα όσα δυστυχώς ακολούθησαν και πάλι. Διότι, είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως την έλευση του μουσικού συγκροτήματος στην Αθήνα ακολουθούν καταστροφές μεγάλης κλίμακας. Το λένε τα γεγονότα, όχι εμείς. Τους ευχαριστούμε όλους που μας βοήθησαν να δημοσιοποιήσουμε την άποψή μας και να στείλουμε το μήνυμά μας παντού. Είναι βέβαια γνωστή τοις πάσι η οπτική της εφημερίδας μας και ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. Κύριο κάτοπτρό μας είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό ενοχλεί όλους όσοι κολυμπούν συνειδητά – και θέλουν να το κάνουν ανενόχλητοι – στον ηθικό ελευθεριακό βούρκο της σήμερον, χωρίς υπομνήσεις περί καλού και κακού που διαταράσσουν το ασίγαστο κυνήγι του κέρδους και των ηδονών. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό μπορεί να διαταράσσει επίσης τη μακαριότητα όλων όσοι ασυνείδητα κολυμπούν και αυτοί στο βούρκο της ηθικής διαφθοράς; Δεν πρέπει όμως να δουν που βαδίζουν; Και στο κάτω – κάτω της γραφής, από εκεί και πέρα, ας αποφασίσουν εκείνοι πως θα πορευτούν. Πρέπει να γνωρίζουν και ποιος είναι ο - πολύ δύσκολος ομολογουμένως - δρόμος του καλού. Και από εκεί και πέρα, "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι"», ισχυρίζεται με... ψυχραιμία και λογική η ίδια εφημερίδα.

Στο τέλος, συνεχίζοντας το παραλήρημα, «Πίσω στους Iron Maiden όμως, στη συναυλία των οποίων στην Αθήνα ακούστηκαν σατανιστικά συνθήματα. Διαβάζοντας τους στίχους των τραγουδιών τους στο άλμπουμ τους "Το βιβλίο των ψυχών" του 2015, σημειώσαμε τους στίχους του τραγουδιού "Αν αποτύγχανε η αιωνιότητα" και σταχυολογήσαμε για εσάς τη φρίκη που εξυμνείται και αναδεικνύεται δια των στίχων του γνωστού συγκροτήματος» αναφέρουν και παραθέτουν στίχους του «If Eternity Should Fail».

«Μας έκαψαν σατανάδες»

Η εφημερίδα χθες (21/7) στο φύλλο της εστίασε στη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης, αποδίδοντάς τη στους... Iron Maiden. Μάλιστα, η θεωρία της έχει κι άλλες προεκτάσεις, καθώς όπως «φαίνεται» στο θρυλικό και «σατανικό» (!) συγκρότημα οφείλεται και η πύρινη κόλαση στο Μάτι το 2018.

Ειδικότερα, η «Ελεύθερη Ώρα» της Πέμπτης με τίτλο «Μας έκαψαν σατανάδες» ισχυρίζεται ότι οι... επικλήσεις των Iron Maiden στο «Θηρίο 666»... έπιασαν τόπο. «Προσέξτε τα πύρινα μέτωπα του κακού, πώς ατενίζουν την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό», είναι ακόμη ένα... λογικό σχόλιο της εφημερίδας.

Μάλιστα, αφού δεν έφταναν όλα τ' άλλα, η εφημερίδα παραθέτει το «χρονικό του κακού» σε «κατάρα τριών ημερών»: 

  • «20 Ιουλίου 2018 Iron Maiden συναυλία στη Μαλακάσα - 23 Ιουλίου 2018 κόλαση στο Μάτι...
  • 16 Ιουλίου 2022 Iron Maiden συναυλία στο ΟΑΚΑ - 19 Ιουλίου 2022 κόλαση στην Πεντέλη...»
Και επειδή η θεωρία δεν αναπτύχθηκε αρκετά μάλλον, η «Ελεύθερη Ώρα» προσθέτει ότι 50.000 θεατές στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν «άθελά τους επί το πλείστον, σε δαιμονική τελετή, υπό τους ήχους του Μπαφομέτ και εν συνεχεία ξέσπασε η οργή του Θεού στην αττική γη»...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πρωτοσέλιδοIron Maidenεφημερίδασατανισμόςειδήσεις τώρα