Μουσική|05.10.2022 18:40

Οι Florence and the Machine επιστρέφουν στην Αθήνα - Πότε ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων

Newsroom

Έχουν πέρασει τρία χρόνια απ' όταν η Florence Welch μαζί με την μπάντα της βρέθηκαν στην Αθήνα για τρεις συναυλίες, δύο sold out εμφανίσεις στο Ηρώδειο κι άλλη μία στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου. Οι Florence and the Machine, όμως, έχουν βγει ξανά σε περιοδεία -για την ακρίβεια, από τον Σεπτέμβρη έχει ξεκινήσει η «Dance Fever Tour» για τον ομώνυμο δίσκο τους- η οποία θα τους φέρει γι' άλλη μια φορά στα μέρη μας.

Πιάστε, λοιπόν, μολύβι και χαρτί και κυκλώστε στο ημερολόγιο την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, μιας και στην πρώτη ημέρα του Ejekt Festival που μόλις ανακοινώθηκε θα δούμε ως headliners στην Πλατεία Νερού τους Florence and the Machine.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι. «Dog days are over», λοιπόν, μιας και μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε αντίστροφα για το καλοκαίρι.

Tο νέο άλμπουμ «Dance Fever» και το εθιστικό «My Love»

Την περασμένη άνοιξη, οι Florence + the Machine κυκλοφόρησαν το πέμπτο studio album τους «Dance Feve», το οποίο ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο δίσκος συνοψίζει όλα αυτά που φαίνεται να «έχασε» η Florence (και εμείς!) εν μέσω lockdown, από την καθημερινότητά της, δηλαδή τα clubs, το χορό στα φεστιβάλ, τη συντροφικότητα κ.ά.

Το «Dance Fever» είναι το άλμπουμ που επαναφέρει, λοιπόν, όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που λατρεύει η Florence. Λίγο πριν την πανδημία, η τραγουδίστρια είχε μόλις ξεκινήσει να γοητεύεται από τη λεγόμενη «choreomania», δηλαδή από τον έντονο και εξαντλητικό χορό των ανθρώπων ανά ομάδες, το οποίο θεωρούσε ως μια κατάσταση Αναγέννησης. 

Η έννοια του χορού και της χορομανίας παρέμειναν στο επίκεντρο της προσοχής της Florence, καθώς η ίδια παράλληλα αποκτούσε τις δικές της εμπειρίες χορού! Έτσι, η Florence στρέφεται με πειθαρχία και νηφαλιότητα σε μια πιο χορογραφική κατεύθυνση στην μουσική της, με αρκετά φολκλορικά στοιχεία!

Η indie θεά που έκανε 3 απανωτά sold out στην Αθήνα

Η Florence Leontine Mary Welch γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νότιο Λονδίνο, σ' ένα περιβάλλον από το οποίο κληρονόμησε την αγάπη για τα βιβλία και την τέχνη, την υψηλή αισθητική και την ανάγκη για έκφραση. Πέρασε μία έντονη εφηβεία, με εμπειρίες που την καθόρισαν και τελικά την οδήγησαν στον κόσμο της τέχνης και της μουσικής ειδικότερα, σαν ένα είδος εσωτερικού διαλόγου. Από τις σκωτσέζικες ρίζες του πατέρα της πήρε το ταμπεραμέντο αλλά και την εμπειρία στα live, αφού τραγουδούσε σε οικογενειακές γιορτές, γάμους ακόμα και σε κηδείες. Ήταν ευαίσθητη και εσωστρεφής και από μικρή ηλικία ήθελε να ασχοληθεί με τις τέχνες.

Το 2007 γεννήθηκαν οι Florence & The Machine, αρχικά σαν φάρσα. Μέσα σε αυτή την μπάντα, η ίδια βρίσκεται σε μία διαρκή διερεύνηση των εσωτερικών της αντιφάσεων, τις οποίες συμφιλιώνει μέσα από τη θεϊκή μουσική της. Αγάπη και θάνατος, χρόνος και πόνος, παράδεισος και κόλαση είναι κεντρικά μοτίβα στο έργο της, τα οποία συνθέτουν έναν κόσμο οδυνηρό αλλά και ρομαντικό, έναν κόσμο παραδοχής και κάθαρσης.

Το 2009 κάνει το δυναμικό μουσικό της ντεμπούτο με το Lungs, το οποίο χαρακτηρίστηκε σαν το πιο ώριμο μουσικά και συναισθηματικά γοητευτικό άλμπουμ εκείνης της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία. Η ίδια αναγνωρίστηκε στη μουσική κοινότητα ως η πιο ιδιόμορφη και δημοφιλής καλλιτέχνις του καιρού μας, με καταλυτική παρουσία στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Η επιστροφή της έρχεται τρία χρόνια αργότερα, με το πιο σκοτεινό «Ceremonials». «Στιχουργικά μοιάζει ν' ακούς κάποια απολύτως συγκλονισμένη ύπαρξη, σαν να πνίγεται κάποιος. Όμως κάτω από αυτό το επιβλητικό σύμπαν ήχου ένιωσα να διαστέλλομαι και να γίνομαι ένα με τον ήχο. Αλλά μετά, όλα κατέρρευσαν».

Το τρίτο της άλμπουμ κυκλοφορεί το 2015, με τον τίτλο «How Big, How Blue, How Beautiful» μ' έντονες επιρροές από τη folk, τα blues και τα gospel. Τραγούδια για την απογοήτευση, την ανάγκη και την επιθυμία, τα οποία, όσο τα ερμήνευε ζωντανά, έφεραν την κάθαρση που αποζητούσε, τη δίδαξαν, όπως λέει η ίδια, ότι «τα πάντα όσα χρειαζόταν, βρίσκονταν μέσα της». Πρόκειται για ένα άλμπουμ, που προσδίδει στην εσωτερική σύγκρουσή της πνευματικό βάθος και συνειδητότητα. Τώρα πια, η Florence μπορεί ατρόμητη να εκδηλώνει τα πιο μύχια συναισθήματά της.

Το 2018, το «High As Hope» έρχεται ως το επιστέγασμα της προσωπικής της ωρίμανσης. Η Florence εμπλέκεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Νιώθει πλέον πιο σίγουρη και πιο αισιόδοξη, οι στίχοι της μετουσιώνονται σε τραγούδια, οι μελωδίες ξεπηδούν διαρκείς, αβίαστες και ολοκληρωμένες. Αντικρίζει την κάθε μέρα της με αισιοδοξία και ελπίδα: «Όλοι πεινάμε για κάτι, υπάρχουν κενά και ρωγμές στην ψυχή μας, που θέλουμε να τις γεμίσουμε, "να βουλώσουμε τρύπες" με αγάπη και μίσος, εξαρτήσεις και εμμονές. Η ευτυχία, όμως, δεν σχετίζεται με τα μεγάλα και το δραματικά, μπορεί να βρεθεί στις πιο συνηθισμένες στιγμές, στη ρουτίνα, σε εκείνα τα καθημερινά πράγματα, που συνήθως δεν εξυμνούμε στα τραγούδια».

Η Florence Welch τραγουδάει για το «Game of Thrones»

Στους τίτλους τέλους του δεύτερου επεισοδίου της 8ης και τελευταίας σεζόν του «Game of Thrones», οι Florence and the Machine παρουσίασαν τη δική τους διασκευή στο τραγούδι «Jenny of Oldstones». Η ερμηνεύτρια του συγκροτήματος ηχογράφησε το συγκεκριμένο κομμάτι, όταν της το ζήτησαν οι ίδιοι οι δημιουργοί της σειράς και θαυμαστές της, Ντέιβιντ Μπενιοφ και Ντ. Μπ. Γουεις

«Όταν άκουσα το τραγούδι για πρώτη φορά, μου θύμισε κέλτικο νανούρισμα. Η κέλτικη μουσική υπήρχε πάντα στο αίμα μου, οπότε αισθανόμουν ότι κάτι έπρεπε να κάνω με αυτή. Η μαγεία και τελετουργία στο Game of Thrones, για να μην αναφέρω τα εκπληκτικά κοστούμια, μου άρεσε πάντα. Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος της τελευταίας σεζόν», δήλωσε η ίδια.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Florence and the Machine παίζουν στη σειρά, καθώς το «Seven Devils» από το άλμπουμ «Ceremonials» του 2011 είχε επιλεγεί για το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν της δραματικής σειράς του HBO. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ejekt Festivalφεστιβάλειδήσεις τώρασυναυλίαFlorence and the Machine