Μουσική|21.10.2022 14:44

ΛΕΞ: Ερχεται νέο ρεκόρ στη συναυλία του - Στη Θεσσαλονίκη πούλμαν από όλη την Ελλάδα

Newsroom

Αντίστροφα μετρά η Θεσσαλονίκη, καθώς ο καλλιτέχνης που έχει εκφράσει ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την ραπ κουλτούρα που έχει κατακλύσει την πόλη τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την συναυλία για την οποία θα μιλά ξανά ολόκληρη η χώρα τις επόμενες ημέρες. Αφού γέμισε το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη τον περασμένο Ιούλιο και έκανε ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί με την ραπ κουλτούρα να συζητούν για το «φαινόμενο ΛΕΞ», ο καλλιτέχνης από το Φάληρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κάνει το ίδιο και στο Καυτανζόγλειο το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο με πάνω 25.000 άτομα σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο΄.

Δεκάδες πούλμαν έχουν ήδη ναυλωθεί για τη συγκεκριμένη συναυλία από θαυμαστές του ράπερ οι οποίοι θ' αναχωρήσουν από Κοζάνη, Καστοριά, Κομοτηνή και Αθήνα με προορισμό το stage που θα στηθεί στο ιστορικό γήπεδο της πόλης το οποίο θα πάρει φωτιά. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 8 ευρώ

«Τα εισιτήρια "έφυγαν" πολύ γρήγορα, η απήχηση του κόσμου είναι απίστευτη και ακόμη δεν έχουν σταματήσει. Ψάχνουν μέχρι την τελευταία στιγμή» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της North Full Face Entertainment, ομάδα που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της μεταφοράς. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν τη δίψα του κόσμου να παρευρεθεί στη συναυλία, σημειώνοντας ότι στο Καυτανζόγλειο θα βρεθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών: «Ούτε ο κόσμος περίμενε τόσο γρήγορη κίνηση για τα εισιτήρια. Έχουν σοκαριστεί με το event, επικρατεί φρενίτιδα. Για να διαπιστώσουμε το μέγεθος, αρκεί να πούμε ότι σε αυτήν τη συναυλία εκτός από τις νεαρές ηλικίες, θα παρευρεθούν και άτομα από 45 ετών και πάνω» σημειώνουν.

Αξίζει ν' αναφερθεί πως το Καυτανζόγλειο στάδιο, στο οποίο ο ΛΕΞ θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τον νέο του δίσκο με τίτλο «Μετρό», έχει χωρητικότητα 27.770 και αναμένεται να «βουλιάξει». Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17:30 και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:30.

Μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε το περασμένο καλοκαίρι στη Νέα Σμύρνη, πολλοί έκαναν λόγο για κοινωνικό «φαινόμενο», καθώς συγκέντρωσε 20.000 άτομα, αριθμός ρεκόρ για συναυλία από ράπερ. 

Ποιος είναι ο ΛΕΞ

Ο Αλέξης Λαναράς, ευρύτερα γνωστός ως ΛΕΞ, είναι Έλληνας ράπερ από τη Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys) και το 1999 αποφάσισαν ν' ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα «Βόρεια Αστέρια».

Αφού κυκλοφόρησαν 4 δίσκους, στη συνέχεια αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους και ν' ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, ο ΛΕΞ είχε δημιουργήσει τα «Ανάποδα Καπέλα» μαζί μ' ένα άλλο μέλος των «Βορείων Αστεριών», τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

Το 2014, ο ΛΕΞ κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του, με τίτλο «Ταπεινοί και Πεινασμένοι», ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Vice ως «ένα από τα πιο "real" δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop». Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «2XXX» και πριν από το φετινό καλοκαιρί το «ΜΕΤΡΟ».  

Ο δίσκος περιέχει εννιά κομμάτια. Αναμέσα στους και το Parathiro, στο οποίο ο γνωστός καλλιτέχνης κάνει αναφορά στον εκλιπόντα τράπερ, MadClip: «Λένε πως όσοι την έκαναν γρήγορα θα παραμείνουν πάντα νέοι. Rest in Peace MadClip». Τις παραγωγές υπογράφουν οι Dof Twogee, Beats Pliz, Night Grind, Ortiz & Solid.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραράπερσυναυλίαΘεσσαλονίκηΛΕΞ