Μουσική|06.02.2024 14:00

Το «Rocket Queen» έγινε επιτυχία με λίγο σεξ, λίγο Jack και λίγη... προδοσία;

Newsroom

Το «Rocket Queen» των Guns N' Roses είναι ένα από τα πασίγνωστα τραγούδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. Πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι από το περίφημο ντεμπούτο τους Appetite for Destruction (1987) και ενδεχομένως είναι το μοναδικό κομμάτι που προσδιορίζει πλήρως το συγκρότημα. Η μουσική είναι κλασική Guns N' Roses, με τον Slash σε ένα από τα πιο δραστήρια σημεία της καριέρας του, αλλά πέρα από αυτό είναι οι... ήχοι στη γέφυρα που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Αυτοί οι ήχοι ακούγονται σαν δύο ανθρώπους που κάνουν σεξ επειδή... είναι όντως δύο άνθρωποι που έκαναν σεξ! Για τους γνώστες του rock and roll αυτό δεν αποτελεί και τόσο έκπληξη, καθώς πρόκειται για μία μπάντα γνωστή για τις ασύδοτες σεξουαλικές ατασθαλίες!

Οι ήχοι που ακούγονται είναι ο frontman Axl Rose σε μια ερωτική στιγμή με την Adriana Smith. Για το τραγούδι, ο Axl δήλωσε το 1988: «Για αυτό το τραγούδι, ήθελα και είχα προσπαθήσει να δοκιμάσω κάτι με διάφορους ανθρώπους -μια ηχογραφημένη σεξουαλική πράξη. Ήταν κάπως αυθόρμητο αλλά και προμελετημένο -κάτι που ήθελα να βάλω στον δίσκο».

Ένα κομμάτι που έγινε επιτυχία με τίμημα την προδοσία

Αν και ο Axl πραγματοποίησε τις επιθυμίες του, στο παρασκήνιο υπήρχε η προδοσία. Η Adriana Smith, ήταν groupie των Gn'R και στρίπερ εκείνη την εποχή, αλλά είχε και ρομαντική σχέση με τον ντράμερ Steven Adler.

Όταν αφηγήθηκε την ιστορία λίγα χρόνια αργότερα, η Smith ισχυρίστηκε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο Adler επέμενε πως δεν ήταν η κοπέλα του, οπότε πήγε στα Mediasound Studios στη Νέα Υόρκη, όπου δουλευόταν το άλμπουμ του συγκροτήματος. Εκεί βρήκε τον Slash και τον Axl Rose και λίγο αργότερα ο Rose τής έκανε μία... βρώμικη πρόταση.

Ήθελε να κάνουν σεξ στο vocal booth ώστε οι ήχοι να ηχογραφηθούν και να μπουν πάνω στη γέφυρα του «Rocket Queen». Λέγεται ότι η Smith απάντησε ότι θα το έκανε «για το συγκρότημα και για ένα μπουκάλι Jack Daniel's», γράφει το Far Out Magazine.

Ο Steve Thompson, ηχολήπτης του δίσκου, δήλωσε: «Ο Axl ήθελε κάποιους ερωτικούς ήχους στο "Rocket Queen", οπότε έφερε μια κοπέλα και έκαναν σεξ στο στούντιο. Καταλήξαμε να ηχογραφούμε περίπου 30 λεπτά. Αν ακούσετε το break θα καταλάβετε».

Έμεινε στην ιστορία ως «Rocket Queen» και αυτό τής στοίχισε

Μόλις 19 ετών εκείνη την εποχή και αφού ο κόσμος την αποκαλούσε στη συνέχεια «The Rocket Queen», η ηχογράφηση είχε αρνητική επίδραση στη Smith. Όπως λέει η ίδια, μετέπειτα πέρασε χρόνια κάνοντας χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών «επειδή είχα αυτή την ακραία ντροπή και ενοχή και άλλα τέτοια».

Τι έγινε όμως με τον Adler; «Φρίκαρε» όταν ανακάλυψε τι συνέβαινε. Σε μία συνέντευξη που έδωσε το 2016 στην εφημερίδα The Mirror, η Smith ανέφερε: «Ο Steven μπήκε μέσα και μας έπιασε στο κρεβάτι μαζί. Φρίκαρε και μου κρατούσε το χέρι. Ο Axl μιλούσε και έλεγε πράγματα όπως, "Θέλεις να συμμετάσχεις, φίλε;". Ο Steven δεν ήταν ευχαριστημένος και έφυγε».

Ως γνωστόν, ο Adler και η Rose είχαν πάντα μια διαταραγμένη σχέση και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα. Ο Adler απολύθηκε από το συγκρότημα το 1990 λόγω της καταστροφικής του εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν τα ναρκωτικά και οι εγωισμοί μπήκαν στη μέση...

ειδήσεις τώραGuns N' Rosesμουσικήσεξ