Μουσική|13.05.2019 20:26

Άρωμα Ελλάδας θα έχει η διεθνής μουσική έκθεση MIDEM

Αναστασία Κουκά

Η ελληνική μουσική θα ταξιδέψει σύντομα στις Κάννες... Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για μία ακόμη χρονιά, θα λάβει μέρος στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Palais des Festivals» των Καννών, από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου. 

Η MIDEM, η οποία, εδώ και 53 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί κορυφαία διεθνή επιχειρηματική εκδήλωση για την παγκόσμια μουσική κοινότητα, συγκεντρώνει, κάθε χρόνο, τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μουσικού οικοσυστήματος δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου, καλλιτέχνες, δημιουργούς, διαχειριστές, εκδότες, παρόχους ψηφιακού περιεχομένου και διανομείς, να προβάλουν το έργο τους, να γνωρίσουν και να εμπνευστούν από τις σύγχρονες τάσεις και τα προϊόντα που σχετίζονται με τη μουσική, να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες σε αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς και να προβούν σε επαγγελματικές συμφωνίες και δημιουργικές συνεργασίες.

Η έκθεση πλαισιώνεται από έναν κύκλο πολυάριθμων εκδηλώσεων σε μεγάλο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα διαλέξεις, παρουσιάσεις και σεμινάρια που αφορούν σε βασικά θέματα της μουσικής όπως τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών έργων, η δημιουργία επιτυχημένων μουσικών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, η καινοτομία στις μεθόδους εργασίας.

Παράλληλα, από τις μουσικές σκηνές που θα στηθούν γύρω από την έκθεση θα παρελάσουν μουσικοί και συγκροτήματα από διάφορες χώρες του κόσμου.

Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελείται το Τμήμα Μουσικής της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, το οποίο έχει ως στόχο τη διάθεση υλικού σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, σχετικού με την ταυτότητα και τη δράση του φορέα σας.

Όσοι ενδιαφέρον να αποστείλουν μουσικό υλικό για την έκθεση μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου / Τμήμα Μουσικής. Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Πολυξένη Λιβά (τηλ. 2108201741) και Χρύσα Κουλουράκη (τηλ. 2108201739).

Κάννεςμουσικήέκθεσηυπουργείο Πολιτισμού