Απόψεις|09.11.2020 16:54

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μία τάση να απλοποιεί τις αποτυχίες της

Βούλα Κεχαγιά

Αυτή η κυβέρνηση έχει μία τάση να υποβαθμίζει παίζοντας με τις λέξεις αξιοσημείωτες αποτυχημένες παρεμβάσεις της σε καίρια ζητήματα. Την άνοιξη ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε «αστοχία» που διορθώθηκε το φιάσκο/σκάνδαλο με τα περίφημα voucher των επιστημόνων. Αρχές Σεπτεμβρίου μίλησε για μία «ανορθογραφία» προσπαθώντας να μπαλώσει την γκάφα με τις μάσκες/αλεξίπτωτα για μικρούς μαθητές στα σχολεία. Περίπου ενάμιση μήνα πριν αποκάλεσε «αβλεψία» την προσθήκη της λέξης «ιστορική» σε κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών, λέξη που αποσύρθηκε άρον άρον για να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα της κυβερνητικής κωλοτούμπας.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «γελοιότητες» όλους όσοι στο twitter όπως ανέφερε με νόημα ψέγουν το υπουργείο Παιδείας για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης που κρέμασε στους υπολογιστές τους περίπου 600.000 μαθητές. Δεν είπε βεβαίως εάν αυτές οι «γελοιότητες» είναι του υποκόσμου που διατρέχει τα social media κάνοντας συγχρόνως και αλόγιστη χρήση του internet την ώρα που η κυβερνητική οδηγία είναι να το αποφεύγουν τις εργάσιμες ώρες μολονότι το πληρώνουν αδρά στους πάροχους ιδιώτες. Άλλωστε τόσα πράγματα έχουν να κάνουν σε συνθήκες lockdown οι πολίτες και δη του υποκόσμου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μία τάση να απλοποιεί τις αποτυχίες της και να δαιμονοποιεί όσους τής ασκούν κριτική. Δεν παραδέχεται τα λάθη της. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Εν προκειμένω φταίει η ιδιωτική εταιρία που έστησε την πλατφόρμα για την ψηφιακή τηλεκπαίδευση. Φθάνει όμως...

ΚορονοϊόςΣτέλιος Πέτσαςwebexτηλεκπαίδευση