Απόψεις|27.12.2020 19:00

Βίσση - Βανδή: Οταν η τηλεόραση σε κάνει να ξεχνάς για λίγο το 13033 και τους εμβολιασμούς

Νίκος Τζιανίδης

Ποια είναι τα υλικά; Βασικά η πρώτη ύλη να είναι αυθεντική, υψηλής ποιότητας και - κυρίως -  εντός της… ημερομηνίας λήξης. Έπειτα επεμβαίνει ο νους και τα χέρια του καλού σεφ που καλείται να αναμείξει αυτά τα υλικά και να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό «πιάτο». Σωστά; Σωστά!

Και για να μην γράφουμε… γρίφους: Η συνάντηση Βίσση-Βανδή, δεν έτυχε, πέτυχε!

Οι δυο Ελληνίδες τραγουδίστριες, είναι επιτυχημένες - αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους. Από τη μια η διαχρονική show woman Άννα Βίσση, αειθαλής και γοητευτική στα χρόνια της και από την άλλη η εξαιρετική Δέσποινα Βανδή σεμνή παρουσία, διακριτική και αυθεντική με ένα άρωμα νιότης που ακόμα δεν έχει χάσει την ένταση του. Να τα δυο «υλικά» λοιπόν που εγγυόνται επιτυχία. Κι εδώ παρεμβαίνει ο «σεφ»: Ο Νίκος Κοκλώνης που είχε την ευφάνταστη ιδέα να τα αναμείξει. Δίχως κομπασμούς και υπέρμετρες ρεκλάμες. Κάτι λοιπόν η «κόντρα» των δύο καλλιτέχνιδων, κάτι το έρεβος του κορονοϊόυ που μας τυλίγει, κάτι που μας αρέσει να βλέπουμε να ανταμώνουν και να αγκαλιάζονται άνθρωποι που ως τώρα για εχθροί λογίζονταν, η συνταγή πέτυχε απόλυτα!

Το σόου της Βίσση με τη Βανδή άρεσε (το να γράψουμε συγκίνησε ίσως να χαρακτηριστεί υπερβολικό, αλλά ναι και κάποιους συγκίνησε!), τα μηχανάκια της τηλεθέασης χτύπησαν υψηλά νούμερα κι ο κόσμος, που παρακολούθησε το πρόγραμμα του OPEN επέστρεψε στο κρεβάτι του με μια γεύση σπιτικού μελομακάρονου στον ουρανίσκο και μια αίσθηση ότι «…αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα»… Κι ας ξημέρωσε με 13033 κι ας μας έριξαν τα κανάλια, το επόμενο πρωινό βαθιά στην πραγματικότητα των εμβολίων, κι ας γνωρίζουμε καλά πως όλα έμειναν όπως ήταν σκοτεινά κι αβέβαια, όπως πριν η Άννα φιλήσει στο στόμα τη Δέσποινα ενσαρκώνοντας επί ελληνικής σκηνής τον ασπασμό της Μαντόνα με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Γιατί (και) αυτό τελικά πρέπει να σου προσφέρει (και) η τηλεόραση: την ψευδαίσθηση πως ό,τι βλέπουμε είναι αληθινό και πως κάθε «τέλος καλό», όλα καλά και για τους τηλεθεατές. Και γι’ αυτό πέτυχε το δείπνο που πρόσφερε στους καλεσμένους του ο Νίκος Κοκλώνης, που δεν θα πρέπει να καμαρώνει για τίποτα περισσότερο, για τίποτα λιγότερο από άνθρωπος του θεάματος.

Κι εμείς τι να πούμε; Οι αριθμοί τα λένε όλα. Άρεσε ό,τι έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε πολλούς. Κα αρκετοί από εκείνους που λοιδόρησαν τη «συνάντηση», κι έσπευσαν να αλλάξουν κανάλι το Σαββατόβραδο, το επόμενο πρωί είδαν στα κλεφτά το βιντεάκι που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο...

Άννα ΒίσσηΔέσποινα ΒανδήOPENJ2USΝίκος Κοκλώνης