Απόψεις|31.03.2022 08:50

Συναυλία στα Προπύλαια: Η ΝΔ με την στάση της έβγαλε τα μάτια της

Βούλα Κεχαγιά

Αν κάποιος κληθεί να κρίνει εάν η συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια ήταν επιτυχημένη ή όχι, αρκεί να ανατρέξει στα  σχόλια που την πλαισίωσαν. Η κριτική περιορίστηκε σε διαπιστώσεις πως ήταν ελάχιστες οι σημαίες της Ουκρανίας κι ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ κυμάτιζε τις σημαίες της, που ασφαλώς ήταν οι διεθνείς σημαίες για την ειρήνη…

Παιδικά πράγματα που αγγίζουν τη φαιδρότητα, όπως και οι αναφορές που προηγήθηκαν της εκδήλωσης επιμένοντας πως η φιλειρηνική συναυλία στην ουσία  έγινε για  να ευλογήσει τα γένια του Πούτιν

Το κακό είναι ότι στην ανέξοδη αυτή συζήτηση ενεπλάκη επισήμως και η Νέα Δημοκρατία. Και μάλιστα για λάθος λόγους. Αυτό που αρχικώς που προκάλεσε ενόχληση δεν ήταν άλλο από τη συμμετοχή καταξιωμένων τραγουδιστών με βαριά ιστορία στο ελληνικό τραγούδι που τόλμησαν ή καταδέχτηκαν να πλαισιώσουν ένα event το οποίο έγινε υπό την εποπτεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που προτιμούν να ανέβουν σε μία εξέδρα ή στην σκηνή αφιλοκερδώς παρά σε μία καρότσα ή στον Λυκαβηττό για να τραγουδήσουν  ήταν το πρώτο σοκ για το κυβερνών κόμμα που με την έπαρση της αριστείας δεν νοείται ότι  το μείζον για εκείνους ήταν η εκπομπή ενός αντιπολεμικού μηνύματος. Το σοκ έγινε μεγαλύτερο όταν αυτό το μήνυμα συντονίστηκε με τους κατά την κυβέρνηση “λαϊκιστές” του ΣΥΡΙΖΑ.

Η “αποστασία” των καλλιτεχνών έκανε όμως τη ΝΔ να χάσει τον πυρήνα μίας συναυλίας που πέτυχε και τη μαζική συμμετοχή. Και που αποδεικνύει ότι μία συναυλία μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πολιτική διαδήλωση, χωρίς καν να ακουστεί ένα αντικυβερνητικό μήνυμα, απλώς με μία διακριτική υπενθύμιση πως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

Η ΝΔ με την στάση της έβγαλε τα μάτια της, έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη συναυλία και διευκόλυνε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει επίδειξη ισχύος. Όταν κατάλαβε ποια ήταν τα έμμεσα αλλά ηχηρά μηνύματα που έστειλε η συναυλία ήταν πια αργά.

Νέα Δημοκρατίασυναυλίαπροπύλαιαειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ