Απόψεις|07.03.2023 16:00

Μην σταματάτε να ωρύεστε: Άδωνι, πολιτικοί και «δημοσιογράφοι» συνεχίστε. Μόνον έτσι θα ξυπνήσει ο κόσμος

Νίκος Τζιανίδης

Η σκέψη για τίτλο στην Άποψη ήταν «Βγάλτε τον σκασμό επιτέλους», όμως επικράτησε μια πιο διορατική πρόταση: «Συνεχίστε να μιλάτε. Μην σταματάτε πολιτικοί και στρατευμένοι δημοσιογράφοι. Μόνον έτσι (ίσως) θα καταλάβει ο κόσμος και θα σας αποκηρύξει». Σωστό!

Οι «Ράδιο Αρβύλες», το βράδυ της Δευτέρας βγήκαν στον αέρα του ΑΝΤ1 και τι είπαν; Τίποτα περισσότερο από όλα εκείνα που συζητούν εδώ και μια εβδομάδα οι μη φανατικοί, οι εξοργισμένοι με το σύστημα, οι υγιώς σκεπτόμενοι. Ποιους κατάγγειλαν; Αυτούς που λοιδορεί το Διαδίκτυο μέρες τώρα, αυτούς που σκυλεύουν τις σορούς 50 τόσων νέων ανθρώπων, αυτούς που δίνουν συμβουλές στους χονδρόπετσους κυβερνητικούς, εκείνους που υπερασπίζονται πολιτικούς (αντί να τους ελέγχουν) και τους άλλους που υπεραμύνονται «δημοσιογράφων» αντί να σιωπούν.

Πάνω σε φέρετρα που κλείνουν μέσα τους άφατο πόνο, πολιτικοί και στρατευμένοι δημοσιογράφοι παίζουν ζάρια με στοίχημα επόμενη μέρα τους στην εξουσία.
Και ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε αμέσως δίχως περίσκεψιν, δίχως αιδώ, να απαντήσει στους Αρβύλες υπερασπιζόμενος (και πάλι) τον «δημοσιογράφο» που εθίγη!
Καλά κύριε υπουργέ, από όλη την εκπομπή εσύ, αυτό κατάλαβες; Δεν διαισθάνθηκες ότι τέτοιες ώρες «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», έτσι για να γράψουμε στην προσφιλή… γλώσσα σου;

Και επικαλέστηκε, ο υπουργός Ανάπτυξης ως επιχείρημα τον απελθόντα συνεργάτη της επιτυχημένης εκπομπής, που ενέχεται σε ό,τι ενέχεται, για να βάλλει κατά όσων του προσάπτουν! Φθηνός ο λόγος σας και το επιχείρημά σας κύριε υπουργέ των Επενδύσεων. Φθηνός και άθλιος! 

Δεν ήταν «χυδαία η επίθεση» του επικεφαλής των Αρβυλών, ήταν κλωτσιά στο υπογάστριο που πόνεσε. Γι’ αυτό και η απερίσκεπτη αντίδραση έφθασε παραχρήμα.

Τούτες τις μέρες, στον αέρα λαλούν οι απόστολοι του ερέβους – πολιτικοί και «δημοσιογράφοι», καταφεύγοντας σε «ανεμώλια έπη» - κούφια λόγια - για να αποπροσανατολίζουν τους αφελείς. Και επιδίδονται, κάποιοι σε θλιβερές συγκρίσεις μεγεθών θανάτων και κάποιοι άλλοι πασχίζουν να δικαιολογήσουν τους ενόχους, κι άλλοι πάλι επιχειρηματολογούν με αστόχαστες φράσεις και ασεβείς σχολιασμούς.

Μ’ αυτούς και τους άλλους γέμισαν την εκπομπή τους οι Αρβύλες, αλλά οι καλύτεροι βγήκαν στη σκηνή λίγο αργότερα, όταν είχε πέσει η αυλαία. Γιατί σου λέει: «Σαράντα χρόνια καπετάν Μπότσαρης και τώρα Μπαρμπαγιώργος;», ε δεν το σηκώνουν κάποιοι αυτό. Κι ας κλείνουν οι δρόμοι από το ξόδι νέων παιδιών, κι ας σκοτεινιάζει ο νους από τον θρήνο. Εκείνοι πρέπει να ακουστούν τελευταίοι.

Και καλά κάνουν, γιατί αν σταματήσουν να μιλούν, ο κόσμος θα ξεχάσει - και ξεχνάει γρήγορα. Μιλάτε λοιπόν, μην σταματάτε. Κι εσύ κύριε Άδωνι και οι δικοί σας και οι αυλόδουλοί σας, οι ικανοί ή ανίκανοι για το ένα ή για το άλλο, που αποδείχνονται ικανότατοι στο ξέπλυμα.
Μίσθαρνοι δημοσιογράφοι και ανάλγητοι - κτηνώδεις πολιτικοί μην σταματάτε να ωρύεστε· έτσι σας ακούμε και τρομάζουμε. Και να ξέρετε: Τα μεγάλα – δημόσια – κακουργήματα όσο κι αν προσπαθήσεις να τα κρύψεις ή να τα ψιμυθιώσεις, αργά ή γρήγορα βρικολακιάζουν και ανοίγουν τάφους, όχι μόνο για τους φυσικούς αυτουργούς, αλλά και για τη χώρα ολόκληρη, που τα ανέχεται και με την ανοχή της τα κάνει σχολή εγκλημάτων και κανόνα βίου για τους πολίτες. Μην σταματάτε να βρυχάστε λοιπόν, θηρία της ζωής μας· ίσως κάποιοι νοιώσουν τα αιμοδιψή σας ένστικτα και πισωπατήσουν!

ειδήσεις τώραΆδωνις Γεωργιάδηςσιδηροδρομικό δυστύχημαΑντώνης ΚανάκηςΤέμπηΡάδιο Αρβύλα