Our Network|21.02.2019 13:41

Η τέχνη του δρόμου σε ένα λεύκωμα για συλλέκτες εμπειριών

Newsroom

Το βαρετό γκρίζο της όψης των πόλεων που ζούμε «σπάει» η πολύχρωμη πινελιά ενός καλλιτέχνη δρόμου. Ο περαστικός αναστοχάζεται την καθημερινότητά του και η δημόσια καλλιτεχνική δράση διεκδικεί τον δημόσιο χώρο, υπενθυμίζοντας τη σημασία του. Δυστυχώς, δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν την τύχη να ταξιδεύουν στον κόσμο για να απολαύσουν έργα της τέχνης δρόμου.

Στις 260 σελίδες του άλμπουμ «Mural Masters: A New Generation» μπορούμε όλοι να κάνουμε αυτό το ταξίδι βλέποντας τη δουλειά περισσότερων από 90 μετρ αυτής της τέχνης. Ανάμεσά τους είναι και η δουλειά κάποιων θρύλων, όπως: C215, Hendrik Beikrich, Herakut, Logan Hicks, INTI, Faith LXVII, Felipe Pantone, NYCHOS και Saner. Αλλά και η δουλειά καινούργιων και ανερχόμενων.

O Κυριάκος Ιωσηφίδης γράφει και στήνει βιβλία για θέματα όπως η τέχνη τη δημόσιας τοιχογραφίας, η χρήση του ποδήλατου και το ντιζάιν. Στο λεύκωμα «Mural Masters: A New Generation», με τη βοήθεια ταλαντούχων φωτογράφων, ο Ιωσηφίδης ξεναγεί τον αναγνώστη-θεατή σε μια όχι γραμμική διαδρομή από το Άρκανσο των ΗΠΑ ως τη Ζυρίχη. Βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών δίνουν πληροφορίες για την προέλευσή τους, πόσο καιρό ασκούν την τέχνη τους και πού σε όλο τον πλανήτη μπορεί κανείς να συναντήσει έργα τους.

O Κυριάκος Ιωσηφίδης υπογράφει βιβλία όπως τα «Color of the Cities», «On the Road», «Chromopolis: Another Aspect of Culture», «Mural Art, from Graffiti to Trompe l'oeil», «Bikeart» και «The Bicycle in Greece, 1880-2012». Στην Ελλάδα, συντονίζει τη δραστηριότητα των ομάδων Urbanact και Bikeart.gr, που στόχο έχουν την προώθηση της δημόσιας τοιχογραφίας και τη χρήση του ποδήλατου μέσω μια ευρείας γκάμας δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κυριάκος Ιωσηφίδης