Παιδεία|22.06.2022 23:15

Το ΕΚΠΑ τίμησε όσους συνδέθηκαν με την ιστορία του: Κόσμησε τους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης με τα ονόματα τους

Νικολίτσα Τρίγκα
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στην ονοματοδοσία κεντρικών δρόμων της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, προχώρησε το πανεπιστήμιο της Αθήνας, αποδίδοντας τιμή σε πρόσωπα που συνδέθηκαν με το ΕΚΠΑ και διεύρυναν το κύρος του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ίδρυμα τίμησε επιστήμονες με σημαντικό έργο και προσφορά όχι μόνο στην Παιδεία αλλά και στη χώρα γενικότερα, όπως ο Κωστής Παλαμάς , ο οποίος διετέλεσε γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1897 έως το 1928, ο Γεώργιος Παπανικολάου απόφοιτος του ιδρύματος ιατρός (Τεστ Παπ), Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος καθηγητής της Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους κ.α .

Η ονοματοδοσία παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυναν ομιλίες ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, ο Αντιπρύτανης καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου κ. Θεόδωρος Μετικαρίδης κ.α . Στον χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: Στο πλαίσιο ενίσχυσης των υποδομών του ιδρύματος αλλά και της ανάδειξής τους, εντάσσεται και η τελετή ονοματοδοσίας των Δρόμων στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σήμερα, τιμούμε την ιστορία του ΕΚΠΑ με τη συμβολική ονοματοδοσία κεντρικών δρόμων της Πανεπιστημιούπολης. Παράλληλα, όμως, οι Πρυτανικές Αρχές ευχαριστούν όλο το εκπαιδευτικό ερευνητικό, τεχνολογικό και διοικητικό προσωπικό για την καθημερινή, διαχρονική προσφορά τους στη λειτουργία και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας.

Η ονοματοδοσία

Οι οδοί και η πλατεία της Πανεπιστημιούπολης έλαβαν τα ονόματα των κάτωθι προσωπικοτήτων, προσώπων που συνδέθηκαν με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεύρυναν το κύρος του στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

Όλες οι ειδήσεις

Ψηφοδέλτια και εκλογικό αφήγημα… έτοιμα: Πότε «κληρώνει» στην κυβέρνηση για τις πρόωρες κάλπες

Fuel Pass 2: Πόσο θα πέσει η τιμή των καυσίμων με το επίδομα βενζίνης - Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι οδηγοί

Πάτρα: Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου - Επί 10 ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις για Μαλένα και Ίριδα

Οι 8 συμφορές που χτύπησαν τον κόσμο και τον αποδεκάτισαν – Ο κορονοϊός μοιάζει παρωνυχίδα

ΠανεπιστημιούποληΠανεπιστήμιο Αθηνώνονοματοδοσίαειδήσεις τώραΖωγράφου