Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Παπακαλιάτη για την προβολή του «Maestro» στο Netflix - «Μας κάνατε υπερήφανους»

Newsroom

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρακολούθησε συζήτηση για τον κινηματογράφο και τις πλατφόρμες με κινηματογραφιστές και εκπροσώπους του Netflix.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, και ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Μας κάνατε όλους υπερήφανους»

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην κυβερνητική πολιτική για την κινηματογραφική βιομηχανία και τον οπτικοακουστικό τομέα, ενώ μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την απόφαση του Netflix να αποκτήσει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς «Maestro».

«Μέχρι σήμερα, καμία μεγάλη πλατφόρμα δεν είχε φιλοξενήσει τις ιστορίες μας, τις ιστορίες των Ελλήνων δημιουργών. Αυτό, όμως, άλλαξε αυτή την εβδομάδα, καθώς το Netflix ανακοίνωσε την απόκτηση των παγκοσμίων δικαιωμάτων της ελληνικής δραματικής σειράς «Maestro». Συγχαρητήρια, κ. Παπακαλιάτη. Μας κάνετε όλους περήφανους» είπε ο πρωθυπουργός.

Η κουβέντα συνεχίζεται αυτή την ώρα με σκηνοθέτες, Έλληνες και ξένους, εκπροσώπους του Netflix και σε ζωντανή σύνδεση παραγωγούς από Γαλλία και Σερβία. Παρόντες, μεταξύ άλλων, βρίσκονται οι Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Βούλα Πατουλίδου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Θέμις Μπαζάκα.

Maestro: Η «αγγελία» του Netflix για την πρεμιέρα της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην πλατφόρμα

Το Netflix αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματα για την επιτυχημένη ελληνική σειρά Maestro από τη συχνότητα του Mega. Η δραματική σειρά σε σενάριο, σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, θα είναι διαθέσιμη για τα μέλη του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και θα κάνει πρεμιέρα σε κοινό σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στις αρχές του 2023.

Ο επίσημος λογαριασμός του Netflix στην Ελλάδα έκανε την Τετάρτη την πρώτη ανάρτησή για το Maestro, και με χιούμορ ανακοίνωσε την ημερομηνία που το «Μaestro» θα είναι διαθέσιμο για τους συνδρομητές.

«ΝETFLIX ΕΛΛΑΣ. Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου, από τον σπουδαίο Έλληνα MAESTRO, Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Από 19 Δεκεμβρίου στο Netflix» έγραφε η «αγγελία» που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

«Κρατάω το "Maestro" πολύ κοντά στην καρδιά μου και νιώθω βαθιά τιμή και χαρά που αυτή η ιστορία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Μετά την εξέλιξη αυτή, άνθρωποι του χώρου προεξοφλούν ότι η δεύτερη σεζόν της σειράς θα χρηματοδοτηθεί από τη συνδρομητική πλατφόρμα. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη ελληνική σειρά της οποίας τα δικαιώματα αποκτά το Netflix.

Χριστόφορος ΠαπακαλιάτηςNetflixΚυριάκος ΜητσοτάκηςMaestroειδήσεις τώρα