Εκλογές 2023: «Και η Ζαπορίζια να εκραγεί, φταίει ο Μητσοτάκης» - «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι για αεριτζήδες» - Σκληρή κόντρα Βούλτεψη-Σπίρτζη

Newsroom

Σκληρή κόντρα ξέσπασε σε τηλεοπτικό κανάλι την Κυριακή μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία και του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα τα κόμματα να πάνε τα οικονομικά τους προγράμματα για κοστολόγηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια να αντιπαρατεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ντιμπέιτ.

«Να πάμε όπου θέλει ο κ. Τσίπρας, το γάντι είναι σηκωμένο. Παράλληλα, βάζει όρο για ντιμπέιτ. Τι σχέση έχει το ντιμπέιτ; Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια κάλπη που έβγαλε διαφορά 20 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το προεκλογικό διάστημα να μας βρίζει, να επιτίθεται πως τίποτα δεν κάναμε καλά. Ούτε στην πανδημία, ούτε στην οικονομία, ούτε στην ενέργεια... Το εργοστάσιο της Ζαπορίζια να εκραγεί, φταίει ο Μητσοτάκης. Αντί να φτιάξει ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, πήγε στις εκλογές με βρισιές. Πήραν την απάντηση και συνεχίζουν και λένε τα ίδια» ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Βούλτεψη.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κυβερνητική, ρεαλιστική πρόταση για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι για αεριτζήδες. Σε σχέση με τις ανακολουθίες και τα ψέματα από τον κ. Μητσοτάκη πως θα πάμε σε ντιμπέιτ μετά τις εκλογές...».

«Δεν είχε πει αυτό ο Μητσοτάκης... Είπε θα το δούμε... Φέρτε ένα πρόγραμμα να το συζητήσουμε...», απάντησε στο σημείο αυτό η Σοφία Βούλτεψη.

«Ορίστε το πρόγραμμα...» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Βούλτεψη να του λέει: «Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2015 κ. Σπίρτζη. Μας βρίζετε και δεν προλάβατε να βγάλετε πρόγραμμα...».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοφία ΒούλτεψηΖωή ΚωνσταντοπούλουΣΥΡΙΖΑΜέΡΑ25Δημήτρης ΚουτσούμπαςΠλεύση ΕλευθερίαςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚόμμα ΝίκηΓιάνης Βαρουφάκηςεκλογέςαποτελέσματα εκλογών 2023Αλέξης ΤσίπραςΧρήστος ΣπίρτζηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΚΚΕεκλογές 2023ΠΑΣΟΚΚυριάκος ΒελόπουλοςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023