Τι έχει συμβεί στον iSYRIZA; Έκαναν κατάληψη στην Κουμουνδούρου Βελόπουλος και Καμμένος;

Newsroom

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μάς ήρθε.

Μέσα σε όλα τα σουρεαλιστικά που έχουν συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες, και ενώ νομίζαμε ότι, η διάσπαση και η δημιουργία της Νέας Αριστεράς θα ηρεμούσε τα πνεύματα, φαίνεται ότι, το κόμμα της «πατριωτικής αριστεράς», κατά τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν είναι καθόλου διατεθειμένο να ρίξει τους τόνους. Αντιθέτως, δε διστάζει να επιστρατεύσει ρητορική που παραπέμπει σε ανθρώπους και κόμματα εντελώς διαφορετικής πολιτικής, αισθητικής και κουλτούρας, προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση (πράγμα θεμιτό, αξιωματική αντιπολίτευση είναι), με ορολογία και επιχειρηματολογία που θα ζήλευαν, ο Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και ο Πάνος Καμμένος.

Αναφερόμαστε στα newsletter που στάλθηκαν από τον iSYRIZA, την πλατφόρμα με τις ενημερώσεις για τα μέλη του κόμματος, με αφορμή, την «υπόκλιση» (ο ίδιος την αρνείται) του Γιώργου Γεραπετρίτη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τα όσα είπε στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια.

Οι «προσκυνημένοι» του Καμμένου τους πείραξαν

Στην πρώτη ενημέρωση, με τίτλο «Ελλήνων Έγερσις», από τον iSYRIZA επισημαίνουν για τον υπουργό εξωτερικών ότι, το να υποκλίνεται ενώπιον του Τούρκου προέδρου είναι μία «συνήθεια που έγινε λατρεία» (σ.σ. θυμάστε τους «προσκυνημένους» του πάλαι ποτέ κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, το 2016; Εμείς ναι. Ωραίες εποχές).

«Ελλήνων Έγερσις...» - Το newsletter για τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση σώματος του Υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα. Η απάντηση για την υπόκλιση στον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο (Θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους μου») έκανε τα πράγματα χειρότερα, καθώς, όπως φαίνεται και παρακάτω (φωτογραφία και βίντεο) η υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Τούρκο Πρόεδρο είναι μάλλον μια συνήθεια που έγινε λατρεία. Και ψεύτης και επικίνδυνος!

Τουρκικά funds παίρνουν τα σπίτια μας

Η δεύτερη ενημέρωση, αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια αφού κάνει λόγο για ένα «νομοσχέδιο αναδιανομής πλούτου» (ως εδώ καλά) με «γεωπολιτικές διαστάσεις» (τι;), καταλήγει με ένα ερώτημα: «Άραγε αν ένα τουρκικό fund αγοράσει μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων τί μπορεί να συμβεί;», γιατί, φυσικά, σύμφωνα με τους συγγραφείς του newsletter, το πρόβλημα δεν είναι το να παίρνουν τα funds καθαυτά τα σπίτια του κόσμου, αρκεί να μην είναι τουρκικά.

Στα «κοράκια» η μοναδική κατοικία - Το newsletter για τον Κωστή Χατζηδάκη

Ο Υπουργός Χατζηδάκης, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, εμφανίστηκε προκλητικός κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια». Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο αναδιανομής πλούτου με γεωπολιτικές διαστάσεις. Η περιουσία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών περνάει σε μεγάλες επιχειρήσεις, στους servicers και σε real estate συμφέροντα. Άραγε αν ένα τουρκικό fund αγοράσει μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων τί μπορεί να συμβεί;

Με τούτα και με κείνα κάπως θυμηθήκαμε την «Παναγιά τη Γκέισα» του Βελόπουλου, εκείνο το βράδυ του debate την περασμένη άνοιξη, και ένα δάκρυ νοσταλγίας για την εποχή της χαμένης μας αθωότητας κύλησε στο πρόσωπό μας.

Α.Γ. 

Πάνος ΚαμμένοςΓιώργος ΓεραπετρίτηςΣΥΡΙΖΑΤουρκίαειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΣτέφανος ΚασσελάκηςiSYRIZAΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος ΒελόπουλοςΝέα αριστερά