Αυγερινός: «Πραγματοποιούμε ένα κοινωνικό και πολιτικό πείραμα» - Οι δηλώσεις για την Καρυστιανού

Newsroom

«Πραγματοποιούμε ένα κοινωνικό και πολιτικό πείραμα. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες συνενώνονται πολίτες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Μας ενώνει η ανάγκη για κάθαρση και δικαιοσύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ο Θανάσης Αυγερινός για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού«Ελπίδα για τη Δημοκρατία», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο ίδιο κάλεσε τους πολίτες να τους ψηφίσουν για να «τιμωρήσουν τους παλιούς πολιτικούς».

«Αστείες οι κατηγορίες για τα περί επιρροής από τη Ρωσία»

Ο Θανάσης Αυγερινός, χρόνια ανταποκριτής στη Ρωσία αναφέρθηκε και στις κατηγορίες περί επιρροής από τη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς τις «αστείες, άδικες, ενοχλητικές και προβοκατόρικες».

«Οι ομογενείς από τη Ρωσία είναι λιγότεροι σε σχέση με άλλες χώρες. Οι περισσότεροι είναι από τις ΗΠΑ. Οι κατηγορίες για τα περί επιρροής από τη Ρωσία είναι αστείες, άδικες, ενοχλητικές, προβοκατόρικες», είπε και πρόσθεσε πως «ένας γυρολόγος του διαδικτύου έλαβε δύο μηνύσεις και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον».

Καμία συνεργασία - Στόχος η αυτοδυναμία

«Δεν το βλέπουμε στον πολιτικό σκηνικό αυτόν τον πιθανό εταίρο. Πρέπει να απεγκλωβιστούν οι δυνάμεις από το πολιτικό σκηνικό. Πρέπει να επιχειρηθεί κάτι νέο στη χώρα. Η χώρα παρακμάζει. Χρειάζεται να ενεργοποιηθούν πρωτοφανείς δυνάμεις», είπε ο Θανάσης Αυγερινός, όταν ερωτήθηκε σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία.

Τόνισε ακόμη πως στόχος τους είναι «η αυτοδυναμία». «Δεν καταγράφεται η δυναμική του κόμματός μας», είπε.

Η Καρυστιανού είχε ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα

Ο κ. Αυγερινός μίλησε και για το δημοψήφισμα του 2015, λέγοντας ότι, η Μαρία Καρυστιανού είχε ψηφίσει «όχι», όπως η πλειονότητα των πολιτών, επισημαίνοντας ότι τότε υπήρχαν προσδοκίες για πιο ουσιαστική διαπραγμάτευση της χώρας.

«Υπήρξαν ελπίδες ότι θα μπορούσαμε σοβαρότερα να διαπραγματευτούμε την τύχη της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε και αυτός ένας πολιτικός ο οποίος δεν τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυρία Καρυστιανού χρηματοδοτεί το κόμμα. Μπορεί να μοιάζει ασυνήθιστο. Σύντομα θα έχουμε ΑΦΜ. Θα καλέσουμε σε οικονομική ενίσχυση τους πολίτες», κατέληξε.

κόμμαειδήσεις τώραΜαρία Καρυστιανού