Αθλητισμός|26.04.2020 19:55

ΠΑΟΚ: Κέρδισε την προσφυγή κατά της Αλ Ιτιχάντ για τον Πρίγιοβιτς

Newsroom

Το «τιτίβισμα» του Γάλλου δημοσιογράφου Μανού Λονζόν για την προσφυγή του ΠΑΟΚ κατά της Αλ Ιτιχάντ λόγω μη καταβολής δόσης για τη μεταγραφή του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έφερε στην επιφάνεια μια υπόθεση που εξελίσσεται στο «παρασκήνιο» εδώ και καιρό. Τον Ιανουάριο του 2019, η Αλ Ιτιχάντ ήρθε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Σέρβου επιθετικού, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ, που ήταν και το ποσό της ρήτρας που υπήρχε στο συμβόλαιο ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τους «ασπρόμαυρους».

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Αλ Ιτιχάντ αφορούσε μεταξύ άλλων τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής του τιμήματος της συγκεκριμένης μεταγραφής. Η Αλ Ιτιχάντ ωστόσο, δεν έχει πληρώσει μια από τις δόσεις για τη μεταγραφή, με τους ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης να επικοινωνούν με τους ομολόγους τους της Αλ Ιτιχάντ, θέλοντας με αυτό το τρόπο να δώσουν χρόνο προκειμένου οι τελευταίοι να τηρήσουν τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί, έστω και με κάποια καθυστέρηση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε, σε μια κίνηση προάσπισης των συμφερόντων του, και κινηθεί νομικά, καταγγέλλοντας την αθέτηση της συμφωνίας στη FIFA.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε, κερδίζοντας τη δικαστική διαμάχη, να περιμένει πλέον -με «σύμμαχο» την πίεση που ασκεί η FIFA- την αποπληρωμή της οφειλής από την Αλ Ιτιχάντ. Όλα αυτά καταγράφονται σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο δεν «οριακές» μόνο οι «σχέσεις» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Αλ Ιτιχάντ, αλλά και αυτές ανάμεσα στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας και τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός είναι «ξένο σώμα» και ψάχνει τρόπο για να «σπάσει» το (πλουσιοπάροχο) συμβόλαιό του και να αναζητήσει νέο σταθμό στην καριέρα του.

FIFAΑλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςΠΑΟΚ