Αθλητισμός|28.04.2020 17:49

ΝΒΑ: Ανοίγουν με προφυλάξεις τα γήπεδα για προπονήσεις στις 8 Μαΐου

Newsroom

Το ΝΒΑ είναι έτοιμο να κάνει ένα πρώτο βήμα με στόχο την επιστροφή των παικτών στην ενεργό δράση. Με συνθήκες όμως και όρους που θα διαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με όσα ίσχυαν στο παρελθόν Το ΝΒΑ επιβεβαίωσε πως θα επιτρέψει (όχι πριν από τις 8 Μαϊου) σε πρώτη φάση το άνοιγμα των κλειστών γηπέδων σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί απαγόρευσης κυκλοφορίας όπως και σε περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων covid-19.

Παρόλα αυτά δόθηκε διευκρίνιση πως ακόμη και σε αυτές τις περιοχές οι προπονήσεις που θα γίνονται θα αφορούν ξεχωριστά γκρουπ μάξιμουμ 4 ατόμων χωρίς προπονητές και βοηθούς. Ουσιαστικά δεν θα πρόκειται για ομαδικές αλλά για ατομικές προπονήσεις. Επίσης θα τηρείται αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους εργαζομένους στο γήπεδο όσο και για αυτούς που εισέρχονται σε αυτό.Σύμφωνα με το Associated Press είναι πιθανό να ζητηθεί σε πρώτη φάση από τους παίκτες να φορούν μάσκα στο διάστημα που θα βρίσκονται εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων όχι όμως και στη διάρκεια της άσκησης.

Μια από τις πρώτες ομάδες που πιθανότατα θα ξεκινήσει πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων στις 8 Μαϊου είναι σύμφωνα με το ESPN οι Χιούστον Ρόκετς. Παρόλα αυτά το ΝΒΑ δεν έχει ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα με ημερομηνίες σταδιακής επιστροφής όπως και του μοντέλου που θα ακολουθηθεί για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

T
T

μπάσκετNBAΚορονοϊός