Αθλητισμός|04.05.2020 21:41

Σάλος στη Χέρτα από live video του Καλού στα αποδυτήρια όπου δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας!

Newsroom

Φωτιές στη Χέρτα Βερολίνου, αλλά και γενικότερη στη Bundesliga άναψε ο Σάλομον Καλού! Ο Ιβοριανός επιθετικός, έκανε ζωντανή σύνδεση στα social media από το κινητό του μέσα από τα αποδυτήρια της ομάδας του και το βίντεο έδειξε πως καταπατούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής!

Το βίντεο, που στη συνέχεια διαγράφηκε, μεταδόθηκε την ίδια μέρα που το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (DFL) ανέφερε 10 θετικά κρούσματα COVID-19 μεταξύ των 36 συλλόγων της χώρας στις δύο κορυφαίες κατηγορίες και έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της λίγκας ότι γίνονται όλα τα απαραίτητα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Ο 34χρονος πρώην επιθετικός της Τσέλσι βιντεοσκόπησε τον συμπαίκτη του Τζόρνταν Τορουναρίγκα να υποβάλλεται σε τεστ για τον κορονοϊό από φυσιοθεραπευτή της ομάδας, που φορούσε μόνο μία απλή μάσκα στο πρόσωπό του για προστασία. Ο φυσιοθεραπευτής του ζήτησε επανειλημμένα να σβήσει το βίντεο, αλλά ο Καλού απομακρύνθηκε γελώντας. Ακόμη μετέδωσε συνομιλίες του συμπαίκτη του Βένταντ Ιμπίσεβιτς, να διαμαρτύρεται για τη μείωση 15% του μισθού του, ενώ η συμφωνία με το σύλλογο προβλέπει μείωση 11%, ενώ ο Καλού σε όλο το βίντεο κάνει χειραψίες με  συμπαίκτες του και εργαζόμενους στη Χέρτα.

«Οι εικόνες του Σάλομον Καλού από τα αποδυτήρια της Χέρτα είναι εντελώς απαράδεκτες. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, τόσο για τους παίκτες όσο και για τους συλλόγους, που δεν τηρούν τις οδηγίες καθώς δεν κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Προφανώς το βίντεο αυτό καταστρέφει την εικόνα της Bundesliga, αλλά και την προσπάθεια για επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς ενισχύει τις αντίθετες φωνές στη Γερμανία, που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αρχίσει ξανά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.  Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα αποφασίσει την Τετάρτη 6 Μαϊου αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς όμως θεατές.

Πάντως ο Καλού ήδη τιμωρήθηκε άμεσα και επ' αόριστον από τη διοίκηση της Χέρτα. Ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει λέγοντας πως «λυπάμαι αν έδωσα την εντύπωση ότι δεν παίρνω σοβαρά τον κορονοϊό. Είμαι χαρούμενος που όλα τα τεστ ήταν αρνητικά».

Δείτε το video:

 

Χέρτα ΒερολίνουBundesligaποδόσφαιρο