Αθλητισμός|29.06.2020 19:57

Νέα διακοπή στη δίκη της Επιτροπής Δεοντολογίας - Σέντρα την Τετάρτη στο Εφετείο

Newsroom

Ούτε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου άρχισε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η περιβόητη δίκη για την υπόθεση «υποβιβασμού», καθώς η Πρωτοδίκης και εισηγήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού, έχει εισηγηθεί βαριές ποινές μεταξύ των οποίων τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και τον ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από την πλευρά του προεδρείου, ειπώθηκε ότι εξασφαλίστηκε η αίθουσα τελετών στο Εφετείο Αθηνών, όπου διεξήχθη και η δίκη του Koriopolis (αλλά και άλλες μεγάλες ποινικές δίκες), καθώς έχει μεγάλη χωρητικότητα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ακροαματικής διαδικασίας. Με τη σύμφωνη γνώμη των κατηγορούμενων και των δικηγόρων τους, αποφασίστηκε η δίκη να διακοπεί εκ νέου, και να αρχίσει την Τετάρτη 1/7 στις 18.00, έπειτα από δύο διακοπές.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει πειθαρχική δίκη, εκτός των γραφείων της ΕΠΟ ενώ να σημειωθεί ότι στο Εφετείο είναι σε εξέλιξη (στις 9/7 είναι η επόμενη συνεδρίαση) η ίδια υπόθεση, που δικάζεται σε ποινικό επίπεδο, και με περισσότερους κατηγορούμενους (28 αντί 15). Πρόκειται ωστόσο για δύο ξεχωριστές διαδικασίες καθώς και οι προβλεπόμενες ποινές είναι διαφορετικές.

Σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες, την Πέμπτη 2/7 θα καταθέσουν Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος οι οποίοι είχαν καταθέσει στην ίδια αίθουσα στα τέλη Ιανουαρίου, στην ποινική δίκη. Την προηγούμενη ημέρα θα καταθέσουν οι Τάκης Φύσας, Χρήστος Σάββας, Φώτης Κωστούλας. Στις 6/7 Κύρος Βασάρας και Αλέξης Κούγιας και στις 8/7 Ιάκωβος Αγγελίδης, Σταμάτης Βελλής, και οι μάρτυρες υπεράσπισης Γιάννης Μώραλης και Σπύρος Παπαδάκος.

Στους μάρτυρες πάντως συμπεριλαμβάνεται και ο Ζήσης Βρύζας αλλά όπως είπε η πρόεδρος, δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία μαζί του ενώ και οι Ιάκωβος Αγγελίδης, Σταμάτης Βελλής είναι στο εξωτερικό.

ΕΠΟεπιτροπή δεοντολογίαςΒαγγέλης ΜαρινάκηςΟλυμπιακός