Αθλητισμός|17.07.2020 17:48

Αντρέ Σίρλε: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του στα 29

Newsroom

Την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 29 του χρόνια γνωστοποίησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε ο Αντρέ Σίρλε. Η ανακοίνωσή του ήρθε δυο ημέρες μετά την γνωστοποίηση του τέλους της συνεργασίας του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Η απόφαση έχει ωριμάσει μέσα μου εδώ και αρκετό καιρό. Δεν χρειάζομαι πλέον το χειροκρότημα του κοινού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, όταν ρωτήθηκε γιατί σταματά το ποδόσφαιρο σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, ο Σίρλε αγωνίστηκε σε επτά διαφορετικές ομάδες. Ξεκίνησε από την Μάιντς, έγινε γνωστός μέσω της Μπάγερ Λεβερκούζεν και πήρε μεταγραφή για το Αγγλικό πρωτάθλημα και την Τσέλσι. Ακολούθησαν η Βόλφσμπουργκ, η Φούλαμ και η Ντόρτμουντ, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην Σπαρτάκ Μόσχας, που ήταν και η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του δεν είναι άλλη από την ενεργή συμμετοχή του στην εθνική Γερμανίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στο οποίο σκόραρε στο επικό 7-1 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό, και έδωσε την ασίστ για το νικητήριο γκολ στον τελικό με αντίπαλο την Αργεντινή. Με την εθνική Γερμανίας αγωνίστηκε 57 φορές και πέτυχε 22 γκολ.

ποδόσφαιροΕθνική Γερμανίας