Αθλητισμός|30.07.2020 14:17

Αλεσάντρο Σπανό: Σήκωσε το τρόπαιο και μετά κρέμασε τα παπούτσια του για να σπουδάσει

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Είναι από αυτές τις ιστορίες που συναντάς στο ποδόσφαιρο και συγκινούν! Ο αρχηγός της Ρετζιάνα, Αλεσάντρο Σπανό, στα 26 του χρόνια πανηγύρισε τον προβιβασμό της ομάδας του στη Serie B (δεύτερη κατηγορία) μετά από 21 χρόνια και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο για να ολοκληρώσει τις σπουδές του εκτός Ιταλίας!

Μία μέρα μετά την απονομή του τροπαίου κι ενώ όλη η πόλη γλεντούσε για την άνοδο, ο Σπανό φόρεσε σακάκι και γραβάτα και πήγε στην τελετή αποφοίτησης για το πτυχίο του στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, κερδίζοντας τα συγχαρητήρια του υπουργού Αθλητισμού Βιτσέντζο Σπαταφόρα. Αμέσως μετά ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί και να φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές του σε ανώτερο επίπεδο. 

«Είμαι λίγο τρελός, αλλά το ξέρω. Αλλά έχω τη στήριξη της οικογένειας μου. Πρέπει να ακολουθείς το πραγματικό νόημα της ζωής, για να ζεις για πάντα ένα όνειρο», δήλωσε ο Αλεσάντρο Σπανό, που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, να γίνει ποδοσφαιριστής και τώρα είναι έτοιμος να υλοποιήσει το επόμενο όνειρό του.

Η ιστορία του Σπανό, έγινε viral στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και «παίζει» σε όλα τα δίκτυα...

T

σπουδέςποδόσφαιρο