Αθλητισμός|14.08.2020 00:20

Η απίθανη Λειψία σόκαρε την Ατλέτικο και πάει για πρώτη φορά ημιτελικό!

Newsroom

Η άπειρη Λειψία του ανερχόμενου 33χρονου Γερμανού κόουτς Γιούλιαν Νάγκελσμαν σόκαρε την έμπειρη Ατλέτικο Μαδρίτης του «μπαρουτοκαπνισμένου» Ντιέγκο Σιμεόνε και με ένα γκολ του Ανταμς δύο λεπτά πριν από το φινάλε ενός συναρπαστικού προημιτελικού, νίκησε 2-1 και προκρίθηκε στην τελική τετράδα του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν για μια θέση στον τελικό την Τρίτη (18/8, 22.00).

Η Λειψία μόλις στη δεύτερη παρουσία της στο Champions League και στην τρίτη συνολικά στα Κύπελλα Ευρώπης, πέτυχε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο στο ξεκίνημα της σεζόν. Εφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό ημιτελικό και μπορεί ακόμη να ονειρεύεται. Αντιθέτως, η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να σφραγίσει την πρόκριση στον έβδομο ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης την τελευταία 11ετία!

Σχεδόν από το πρώτο λεπτό στο α' ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλός. Οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση για να τρέξουν, να επιτεθούν και να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν αξιόλογες αλλά όχι και κλασικές φάσεις πέραν της μεγάλης ευκαιρίας που έχασε η Λειψία μόλις στο 4' με τον Χάλστενμπεργκ, ο οποίος αστόχησε απελπιστικά από κοντινή θέση.

Ωστόσο, ό,τι δεν πέτυχε η γερμανική ομάδα στο ξεκίνημα του α' ημιχρόνου, το κατάφερε στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 51' οι παίκτες του χαρισματικού Νάγκελσμαν άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Σάμπιτσερ έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Ολμο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Φαίνεται όμως πως αυτό το γκολ ξύπνησε τους Μαδριλένους, οι οποίοι, ιδίως μετά την είσοδο του Ζοάο Φέλιξ στο παιχνίδι, έγιναν πολύ πιο δραστήριοι και πιεστικοί. Και έπειτα από εξαιρετική κίνηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού στο 70' ο Κλόστερμαν μη μπορώντας να τον σταματήσει, τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Ο Φέλιξ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι ισοφάρισε (1-1) για την μέχρι τότε αλύγιστη Ατλέτικο.

Η ομάδα του Σιμεόνε πήρε τον έλεγχο του αγώνα κι έδειχνε ικανή για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα την έστελνε ξανά σε έναν ημιτελικό. Ωστόσο, η εκπληκτική Λειψία είχε διαφορετική άποψη και σε μια ταχύτατη αντεπίθεση που πραγματοποίησε στο 88', η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ανταμς, ο οποίος σούταρε με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Σάβιτς άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ομπλακ που ήταν αδύνατο να αποτρέψει το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά η Ατλέτικο προσπάθησε με κάθε τρόπο να ισοφαρίσει αλλά η Λειψία ήταν αποτελεσματική διατηρώντας το «χρυσό» προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης...

Ατλέτικο ΜαδρίτηςChampions LeagueΛειψίαποδόσφαιροFinal 8