Αθλητισμός|26.12.2018 14:16

Στην Αθήνα ο Πιτίνο για τον Παναθηναϊκό: «Εχω υπογράψει, πιάνω δουλεια»

Newsroom

Ο Αμερικανός τεχνικός έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/12) στην Αθήνα κι έκανε γνωστό πως έχει υπογράψει με τους «πράσινους» κι άμεσα πιάνει δουλειά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί πανέτοιμος στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.

«Υπέγραψα και είμαι έτοιμος να πάω στην προπόνηση στις 17.00. Το σουτ είναι μία αδυναμία που πρέπει να φτιάξουμε. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα η παρουσία μου στην Ευρωλίγκα. Έχουμε αρνητικό ρεκόρ και πρέπει να το φτιάξουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα.

Σε 48 ώρες παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ. Θα πρέπει να βάλουμε άμυνες που δεν θα ξέρει ο αντίπαλος. Ο λόγος που αποφάσισα να έρθω είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και παρότι προπονώ 41 χρόνια, έχω να μάθω πολλά. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για τους παίκτες, θέλω να τους δω από κοντά και μετά θα πάρουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνιο, ένας από τους διασημότερους προπονητές στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο 66χρονος τεχνικός εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο με κασκόλ του Παναθηναϊκού, ταξίδεψε από τις ΗΠΑ μέσω Ζυρίχης και στο «Ελ. Βενιζέλος» τον περίμενε άνθρωπος του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον συνόδευσε.

Το who is who του Πιτίνο

Ο Πιτίνο είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ, μέλος του Hall Of Fame και από τους προπονητές με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο κολέγιο. Είναι γεννημένος στις 18 Σεπτεμβρίου του 1952 στην  Νέα Υόρκη. Είχε συνεργασίες με αρκετές κολεγιακές ομάδες όπως το Μπόστον  (1978-83), το Πρόβιντενς(1985-87) το Κεντάκι(1989-1997) , το Λούιβιλ(2001-17). Έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα στο NCAA με το Κεντάκι και το Λούιβιλ. Επίσης κάθισε στον πάγκο των Νιου Γιορκ Νικς(1987-89) αλλά και των Μπόστον Σέλτικς(1997-2001).

Θεωρείται θρύλος των πάγκων και κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή του το 2013 από  Basketball Hall Of Fame του Σπρίνγκφιλντ. Είναι ο μοναδικός προπονητής που κατάφερε να οδηγήσει τρείς διαφορετικές ομάδες σε Φάιναλ Φορ στο NCAA. Τα τελευταία χρόνια είχε συνδέσει το  το όνομά του με πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και με υποθέσεις δωροδοκίας παικτών.

μπάσκετΠαναθηναϊκόςEuroleagueΡικ Πιτίνο