Αθλητισμός|27.10.2020 22:04

Η υπόθεση Μέσι τελείωσε τον Μπαρτομέου από την προεδρία της Μπαρτσελόνα

Newsroom

Μετά από έξι χρόνια στην προεδρία της Μπαρτσελόνα, ο Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου αλλά και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του καταλανικού συλλόγου αποτελεί οριστικά παρελθόν. Επειτα από μια επεισοδιακή έκτακτη σύσκεψη, ο ισχυρός άνδρας των Μπλαουγκράνα έκρινε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στο πόστο του αντιλαμβανόμενος ότι δεν θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του συλλόγου σε μία πιθανή προσφυγή στις κάλπες.

Τα αρνητικά αγωνιστικά και οικονομικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό κυρίως με τους λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση του Λιονέλ Μέσι, τη σφοδρή κριτική που του άσκησε ο Αργεντινός σούπερ σταρ, αλλά και τις 16.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την απομάκρυνσης του από το πόστο του, οδήγησαν τον Μπαρτομέου στην παραίτηση που δημιουργεί ένα ντόμινο εξελίξεων αλλά και νέες συνθήκες στον σύλλογο της Καταλονίας που φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία νέα εποχή.

Ο κόσμος της Μπαρτσελόνα άλλωστε τους τελευταίους μήνες ζητούσε επιτακτικά, ακόμη και με διαδηλώσεις, την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο της ομάδας...

Γιοσέπ Μαρία ΜπαρτομέουΛιονέλ ΜέσιLa LigaΜπαρτσελόνα