Αθλητισμός|19.02.2021 19:00

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ενας αειθαλής 36άρης που σπάει τα ρεκόρ

Newsroom

Το όνομά του έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου: Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο. Μα σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα γίνει 36 χρόνων τον προσεχή  Φεβρουάριο, φαίνεται πως μένουν ακόμα πολλά να πετύχει στην καριέρα του, κανένα ρεκόρ δεν είναι αρκετό και μετά τα 30 έχει πατήσει… γκάζι και είναι ασταμάτητος!

Σχεδόν δύο δεκαετίες πια αυτός ο ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από τη Μαδέιρα για να κατακτήσει τον (ποδοσφαιρικό) κόσμο έχει καταφέρνει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Καταφέρνει να εντυπωσιάζει κάθε φορά με τα επιτεύγματά του και να... κλείνει τα στόματα όλων όσοι ψάχνουν να βρουν λόγους (εξωαγωνιστικούς, διότι για όσα κάνει μέσα στο γήπεδο τι να του προσάψουν) για να τον επικρίνουν. 

Στο φιλικό κόντρα στην Ανδόρα, γιόρτασε την 100η νίκη του (σε 168 παιχνίδια) με την φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Πέρασε αλλαγή και σκόραρε το 102ο γκολ του με το εθνόσημο. Τώρα πια είναι πλέον μόλις επτά γκολ  από το ρεκόρ του Ιρανού Αλί Νταεΐ, ο οποίος έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στον κόσμο (109) με την εθνική ομάδα της χώρας του. Και με αυτό το γκολ, επίσης, έφτασε συνολικά τα 746 στην καριέρα του, πιάνοντας στην σχετική κατάταξη τον Φέρεντς Πούσκας!

Θέλετε κι άλλο; Αυτό το τέρμα ήταν το τέταρτο συνεχόμενο σε τέσσερα παιχνίδια από όταν επέστρεψε μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Και πλέον έχει 60 γκολ στα τελευταία 63 παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις με τη Γιουβέντους και με την εθνική Πορτογαλίας. Εθισμένος στα ρεκόρ! Υπάρχει κι άλλο! Με το γκολ που πέτυχε την περασμένη Κυριακή στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Λάτσιο έφτασε τα 27 το 2020, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μην ξεχνάτε πως αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από εννέα χρόνια, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της: είχε σημειώσει 450 τέρματα σε 438 παιχνίδια. Και το πέτυχε στον κορυφαίο, στον ιστορικότερο σύλλογο του κόσμου. Άφησε πίσω του ακόμα και τον Ραούλ (323) και τον Αλφρέδο ντι Στέφανο (308), δύο θρύλους της «βασίλισσας». Και τους ξεπέρασε για να γίνει αυτός ο βασιλιάς.

Ο Κριστιάνο έχει κατακτήσει πέντε φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο ο Πάκο Χέντο έχει περισσότερα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας 130 γκολ με τον Λιονέλ Μέσι να είναι πίσω του με 118 και τον Ραούλ τρίτο με 71

Και αν το 2004 η εθνική Ελλάδας τον έκανε να κλάψει, φαίνεται πως αυτό τον πείσμωσε τόσο ώστε να βάλει άλλον έναν μεγάλο στόχο: τίτλο με την εθνική ομάδας της πατρίδας του. Το 2016 η Πορτογαλία κατέκτησε το EURO με τον Ρονάλντο να είναι πρώτος σκόρερ της τελικής φάσης με εννέα γκολ, ισοφαρίζοντας τον Μισέλ Πλατινί. Κι ενώ οι περισσότεροι παίκτες δείχνουν να κατεβάζουν ταχύτητα μετά τα 30 και να αρχίζουν σιγά σιγά να σκέφτονται τη… συνταξιοδότηση, αυτός όλο και πατάει το γκάζι!  

Κατέκτησε τίτλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη Ρεάλ, με τη Γιουβέντους, με την Πορτογαλία, την οποία με την αφοσίωση και το πάθος του οδήγησε στην ελίτ. Όπως έχει πει και ο Φερνάντο Σάντος «όταν νομίζουν ότι σταματά, ο Κριστιάνο σπάει περισσότερα ρεκόρ». Ναι, αλλά,... Είναι εγωιστής θα πείτε (οι… haters). Δεν παίζει για την ομάδα, του αρέσει να προκαλεί με την εξωγηπεδική ζωή του, λατρεύει να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, μοστράρει επιδεκτικά τις αυτοκινητάρες του, βγάζει τα φρύδια του, κάνει μάσκες ομορφιάς στο πρόσωπό του κλπ κλπ. 

Κι έτσι το θηρίο γιγαντώνεται... Όσο και αν τον αμφισβητούν, αυτός θα απαντά μέσα στο γήπεδο. Σήμερα, λοιπόν, στα 36 του σχεδόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει τίποτα πια να αποδείξει. Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και τα κατάφερε χάρη στη σκληρή δουλειά. Ναι, δεν γεννήθηκε ταλέντο, δεν διαθέτει το χάρισμα του Μέσι. Δεν είναι μπαλαδόρος. Ωστόσο, κυνήγησε το όνειρό του, έβαλε υψηλούς στόχους και τους κατέκτησε, ήταν αποφασισμένος να γίνει ο καλύτερος και τα κατάφερε. Ποιους χαλάει αυτό;

Ο Ρονάλντο δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε κανέναν. Τα επιτεύγματά του είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο σπουδαίος είναι, όσο κι αμφισβητείται... Θα μείνει «κολλημένος» με τη μπάλα, θα σκίζεται στην προπόνηση και θα είναι πάντα προσηλωμένος στη δουλειά του. 

Πηγή: SDNA

Εθνική ΠορτογαλίαςΚριστιάνο Ρονάλντο