Αθλητισμός|02.01.2019 09:27

ΠΑΟΚ: Ο Δημήτρης Γιαννούλης (ξανά) γίνεται κάτοικος Τούμπας

Αντώνης Τσακαλέας

Ο 18χρονος, τότε, Γιανούλης αγωνιζόταν ως αριστερό εξτρέµ και είχε µπει στις λίστες του Γιώργου Κωστίκου, που «σκάναρε» για λογαριασµό του ΠΑΟΚ τη δεύτερη κατηγορία και εισηγήθηκε την απόκτησή του. Από τότε µέχρι τώρα µπορεί ο Γιαννούλης να έχει γράψει µόλις δύο συµµετοχές µε τη φανέλα του «∆ικεφάλου του Βορρά», όµως κατάφερε να εκτοξεύσει τη χρηµατιστηριακή αξία του «ζώντας» εκτός Τούµπας. Για να φτάσει να κοστολογείται από τη Ρεν κοντά στα 2,2 εκατ. ευρώ, ποσό που ήταν διατεθειµένη να δαπανήσει η γαλλική οµάδα για να τον αποκτήσει, πέρασε από πολλά στάδια, καθώς κατάφερε να αξιοποιήσει όλα τα «φύλλα πορείας» που πήρε από τον ΠΑΟΚ. 

Οταν τον απέκτησαν οι «ασπρόµαυροι» ήταν αριστερό εξτρέµ, µε τον Γιώργο Γεωργιάδη να τον τοποθετεί στο αριστερό άκρο της άµυνας, όταν τον είχε στη Βέροια. Ο Γιαννούλης άφησε τα διαπιστευτήριά του σε Βέροια και Ατρόµητο, από το καλοκαίρι του 2016 µέχρι και σήµερα, µετρώντας 76 συµµετοχές τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ολα αυτά για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε µια θέση στην οποία ο ΠΑΟΚ έχει «ταλαιπωρηθεί» αρκετά µέχρι να φτάσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρήσει σε αλχηµεία, µε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να πηγαίνει κατ’ ανάγκην να αγωνιστεί σε αυτή και να καταλήγει να γίνει αναντικατάστατος.

Οι «ασπρόµαυροι» προετοιµάζονται για να στήσουν το καλοκαίρι από την αρχή το αριστερό άκρο της άµυνας και η επιθετική διάθεση της Ρεν να αποκτήσει τον Γιαννούλη ήρθε εν µέσω εσωτερικών συζητήσεων, στις οποίες δεν είχαν δοθεί τελεσίδικες απαντήσεις. Οι σκέψεις για επιστροφή του Γιαννούλη στην Τούµπα για το δεύτερο µισό της σεζόν δεν προχώρησαν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό προκειµένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την πώλησή του.

Ο Γιώργης Σαββίδης, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στα δηµοσιεύµατα του γαλλικού Τύπου που αναπαράχθηκαν στην Ελλάδα και αφορούσαν το «ζεστό» ενδιαφέρον της Ρεν για τον Γιαννούλη, έδωσε ραντεβού µε τον 23χρονο Κατερινιώτη για το καλοκαίρι, τονίζοντας πως δεν είναι προ πώληση.

Οταν η διετής συµφωνία του «Δικεφάλου του Βορρά» µε τον Ατρόµητο, που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2017, θα ολοκληρωθεί, ο Γιαννούλης θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ σε µια θέση που να «δοµηθεί» από την αρχή, καθώς ο Αλίν Τόσκα είναι δανεικός και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ανταποκρίνεται µεν στα καθήκοντά του, αλλά βρέθηκε σε αυτήν τη θέση κατ’ ανάγκην.

Στο αγωνιστικό κοµµάτι, η πρώτη προπόνηση για το νέο έτος θα γίνει σήµερα και σε αυτή θα δώσουν το «παρών» και όλοι όσοι είχαν επιπλέον ηµέρες άδειας και συγκεκριµένα οι Λέο Ζαµπά, Λέο Μάτος, Ζοσέ Μαουρίσιο, Χοσέ Κάνιας και Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΠΑΟΚΔημήτρης Γιαννούλης