Αθλητισμός|02.01.2019 22:14

Παναθηναϊκός: Γιατί καθυστερεί η άφιξη του Αρμενάκα

Κώστας Γουλής

Από τις 24 Δεκεμβρίου ο Νίκος Νταμπίζας έχει έρθει σε συμφωνία με τον ατζέντη του Πάνου Αρμενάκα για συμβόλαιο 2,5 ετών, ξεκινώντας τις οι διαδικασίες για τη (μόνιμη αυτή τη φορά) ενσωμάτωσή του στο «πράσινο» ρόστερ. Η άφιξη εντούτοις, του 20χρονου μεσοεπιθετικού στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, έχει καθυστερήσει σημαντικά και καταπώς φαίνεται θα πάει πίσω για λίγες ημέρες ακόμη.

Ο λόγος τις καθυστέρησης δεν έχει να κάνει με κάποια «εμπλοκή» στο τελικό σκέλος της προετοιμασίας του συμβολαίου του, αλλά σε μία σειρά από έγγραφα που περιμένουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού απ’ την Ουντινέζε, τα οποία πιστοποιούν 100% πως ο Αρμενάκας έμεινε ελεύθερος στις 31 Αυγούστου.

Όπερ σημαίνει πως δεν υπόκειται στους μεταγραφικούς περιορισμούς που έχουν οι «πράσινοι». Και παράλληλα δεν τίθεται κανένα θέμα περί «τροφείων», καθώς όταν μία ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση η Ουντινέζε) λύει το συμβόλαιο ενός νεαρού ποδοσφαιριστή νωρίτερα απ’ το προβλεπόμενο, με δική της πρωτοβουλία, τότε χάνει αυτοδικαίως τα τροφεία.

Οι «πράσινοι» περιμένουν πως θα έχουν στα χέρια τους τα σχετικά έγγραφα ως την Παρασκευή (4 Ιανουαρίου) και με το που τα λάβουν (και είναι πλέον απόλυτα κατοχυρωμένοι) θα καλέσουν τον Αρμενάκα στην Αθήνα για τις υπογραφές και για να ξεκινήσει προπονήσεις με το υπόλοιπο γκρουπ.

Φλεγμονή ο Αλτμαν

Στην προπόνηση της Τετάρτης, πρώτη των παικτών του Παναθηναϊκού για το 2019, ο Όμρι Άλτμαν ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός πήγε στο «Υγεία» για να κάνει υπερηχογράφημα, το οποίο έδειξε μία φλεγμονή στην περιτονία του δεξιού προσαγωγού. Δεν είναι κάτι πολύ ανησυχητικό, απλώς για λίγες μέρες θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποφόρτισης και δεν θα αγωνιστεί στο σαββατιάτικο (5 Ιανουαρίου) φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Κ19 στο «Γ. Καλαφάτης».

«Μπήκε» ο Κουρμπέλης

Από εκεί και πέρα, στο πρόγραμμα των «πράσινων» μπήκε κανονικά (και) ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ενώ στην ομάδα ενσωματώθηκε κι ο Εμάνουελ Ινσούα, ο οποίος επέστρεψε από την άδεια του. Ατομικό πρόγραμμα συνέχισε ο Φεντερίκο Μακέντα, εντούτοις υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμος στο πρώτο παιχνίδι της Πέμπτης (10 Ιανουαρίου) με τη Λαμία για τους «16» του Κυπέλλου. Ατομικά προπονήθηκε κι ο Kαμπετσής, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, θεραπεία συνέχισε ο Κότσαρης, ενώ ξεχωριστό, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σέχου.

Παναγιώτης ΑρμενάκαςΠαναθηναϊκός