Αθλητισμός|03.01.2019 09:38

Κώστας Μανωλάς: Πάει για μεταγραφή-ρεκόρ στα 37,5 εκατ. €!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Το δυναµικό µπάσιµο του Μίνο Ραϊόλα στον κόσµο του Κώστα Μανωλά, µέσω της συνεργασίας του µε τον Ελληνα εκπρόσωπο του αµυντικού της Ρόµα, Γιάννη Ευαγγελόπουλο, φέρνει άµεσα αποτελέσµατα για το µέλλον του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι ευχαριστηµένη µε τον Ερίκ Μπαϊλί και ψάχνει έναν στόπερ πρώτης γραµµής, έχοντας στα (πιο) ψηλά της λίστας της τον Μανωλά, τον οποίο άλλωστε είχε εγκρίνει και ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο υπηρεσιακός διάδοχός του, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, έχει ανάψει και αυτός το πράσινο φως για τον 27χρονο αµυντικό, για τον οποίο οι «Κόκκινοι ∆ιάβολοι» φέρονται διατεθειµένοι να καλύψουν, ακόµα και άµεσα (εντός Ιανουαρίου, δηλαδή), τα 37,5 εκατ. ευρώ της ρήτρας του στη Ρόµα, η οποία έχει αρχίσει να το παίρνει απόφαση ότι αργά ή γρήγορα θα χάσει την κολόνα της άµυνάς της.

Η Γιουνάιτεντ είναι αποφασισµένη να κινηθεί τώρα για τον Μανωλά προκειµένου να προλάβει την Παρί Σεν Ζερµέν, η οποία επίσης έχει στα υπόψη της τον Ελληνα κεντρικό αµυντικό, αλλά και την Τσέλσι, αφού ο Μαουρίτσιο Σάρι έχει σε µεγάλη εκτίµηση τον Μανωλά, από τις σεζόν που αµφότεροι συνέπεσαν στη Serie A, όταν ο Ιταλός καθόταν στον πάγκο της Νάπολι. Πάντα στο κάδρο, εντός Ιταλίας όµως, παραµένουν Γιουβέντους και Ιντερ.

Εφόσον, βεβαίως, ο αγγλικός σύλλογος καλύψει την (προσιτή για τέτοιο επίπεδο) ρήτρα, ο Μανωλάς θα γίνει, µε µεγάλη διαφορά µάλιστα, ο Ελληνας ποδοσφαιριστής που πρωταγωνίστησε στην ακριβότερη µεταγραφή όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 17,5 εκατοµµύρια ευρώ που έδωσε το καλοκαίρι του 2017 η Μπάγερ Λεβερκούζεν στον Ολυµπιακό προκειµένου να αποκτήσει τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Στην πρώτη θέση της λίστας θα ανέβει στο τέλος του καλοκαιριού, Μανωλά επιτρέποντος και εφόσον δεν αποχωρήσει, ο Κώστας Μήτρογλου, αφού στη συµφωνία των Μαρσέιγ και Μπενφίκα για τον Ελληνα επιθετικό, ο γαλλικός σύλλογος δεσµεύτηκε να δώσει άλλα 12,5 εκατοµµύρια ευρώ στα 15 που ήδη έχει πληρώσει, σε περίπτωση που ο «Μητρογκόλ» δεν πωληθεί σε διάστηµα διετίας από τη στιγµή που µετακόµισε στη Μασσαλία. Συνολικά, δηλαδή, 27,5 εκατοµµύρια.

Ο Μανωλάς είναι πλέον ανοιχτός στο να αποχωριστεί την αγαπηµένη του Ρώµη, αλλά θα προτιµούσε να το κάνει το καλοκαίρι, µε τους «τζαλορόσι» να τσεκάρουν ως πιθανούς διαδόχους του τους Τζανλούκα Μαντσίνι (Αταλάντα), Γιόακιµ Αντερσεν (Σαµπντόρια) και Ντανιέλε Ρουγκάνι (Γιουβέντους).

«Ο πανηγυρισµός του Κώστα κόντρα στην Μπαρτσελόνα (σ.σ. στο γκολ που έδωσε την πρόκριση στα ηµιτελικά του Champions League) είναι η φωτογραφία του 2018 για εµάς. Το γκολ του Μανωλά θα µείνει στην ιστορία» δήλωσε, στο µεταξύ, ο Αλεσάντρο Φλορέντσι, αναφερόµενος στο 2018 της Ρόµα. Το 2019 πιθανόν να µη συµπεριλαµβάνει (για πολύ) τον Μανωλά σε... ρωµαϊκό φόντο.

ΕΤΟΣΠΑΙΚΤΗΣΑΠΟΣΕΠΟΣΟ
2017ΡέτσοςΟλυμπιακόςΛεβερκούζεν17,5
2018ΠαπασταθόπουλοςΝτόρτμουντΑρσεναλ17
2014ΜήτρογλουΟλυμπιακόςΦούλαμ15,2
2017ΜήτρογλουΜπενφίκαΜαρσέιγ15 (**)
2014ΜανωλάςΟλυμπιακόςΡόμα13
2017ΠαπαδόπουλοςΛεβερκούζενΑμβούργο10
2014ΣάμαρηςΟλυμπιακόςΜπενφίκα10
2005ΣεϊταρίδηςΠόρτοΝτινάμο Μ.10
2013ΠαπασταθόπουλοςΒέρντερΝτόρτμουντ9,9
1999ΜαχλάςΦίτεσεΑγιαξ8,5
2006ΣαμαράςΧέρενφενΜάντσεστερ Σ.8,5

(*) Τα ποσά αναγράφονται σε εκατ. ευρώ

(**) Η μεταγραφή του Μήτρογλου στη Μαρσέιγ θα φτάσει τα 27,5 εκατ. € αν δεν αποχωρήσει μέχρι και το καλοκαίρι από την ομάδα της Μασσαλίας

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜίνο ΡαϊόλαΚώστας Μανωλάς