Αθλητισμός|05.12.2020 13:22

Champions League: Σόου ο Νεϊμάρ στο Μάντσεστερ, καρέ ο Ζιρού, 750 γκολ ο Κριστιάνο!

Γιάννης Σκόκας

Η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε με το ίδιο (και με... χειρότερο) νόμισμα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ (σκόραρε δις) πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-3 στο Ολντ Τράφορντ (οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν επικρατήσει 1-2 στο Παρίσι) και έγινε αφεντικό στον συναρπαστικό 8ο όμιλο για την πρόκριση στην επόμενη φάση δεδομένου ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στην έδρα της την αδιάφορη Μπασακσεχίρ. Την ίδια ώρα, η Λειψία, που κέρδισε σε ένα επικό παιχνίδι την τουρκική ομάδα με 3-4 στην Κωνσταντινούπολη, θα δίνει ματς-τελικό απέναντι στη Γιουνάιτεντ καθώς θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει στο Champions League, ενώ η αγγλική ομάδα αρκείται και σε ισοπαλία (Βαθμολογία: Παρί 9, Μάν. Γιουνάιτεντ 9, Λειψία 9, Μπασακσεχίρ 3).

Στο ντέρμπι του 5ου ομίλου η Τσέλσι έκανε επιβλητικό πέρασμα από την έδρα της Σεβίλλης. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ επιβλήθηκε 4-0 με εντυπωσιακό καρέ τερμάτων του Ζιρού και εξασφάλισε την πρωτιά σε έναν όμιλο πάντως που από την περασμένη αγωνιστική είχαν κριθεί τα δύο πρώτα εισιτήρια. Αντιθέτως, η θέση για το Europa League σφραγίστηκε για την Κρασνοντάρ που νίκησε 1-0 τη Ρεν χάρη σε γκολ του Μάρκους Μπεργκ και έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον γαλλικό σύλλογο. (Βαθμολογία: Τσέλσι 13, Σεβίλλη 10, Κρασνοντάρ 4, Ρεν 1).

Στον 6ο όμιλο η Ντόρτμουντ εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην επόμενη φάση του Champions League παρά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Λάτσιο που την τελευταία αγωνιστική θέλει έστω και την ισοπαλία στη Ρώμη απέναντι στην Μπριζ, η οποία νίκησε 3-0 τη Ζενίτ που τέθηκε οριστικά νοκ άουτ. Η βελγική ομάδα εξασφάλισε το μίνιμουμ της παρουσίας στο Europa και αναζητεί την υπέρβαση με νίκη επί της Λάτσιο. (Βαθμολογία: Ντόρτμουντ 10, Λάτσιο 9, Μπριζ 7, Ζενίτ 1).

Στον 7ο όμιλο η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους που ήδη είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση από την περασμένη αγωνιστική, έκαναν πάρτι επικρατώντας εύκολα των αντιπάλων τους. Οι Καταλανοί, που έπαιξαν χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, πραγματοποίησαν περίπατο στην έδρα της Φερεντσβάρος καθαρίζοντας το ματς προτού συμπληρωθεί το μισάωρο καθώς στο 28' διαμορφώθηκε το τελικό σκορ (0-3).

Την ίδια ώρα καταιγιστική ήταν και η Γιούβε που σάρωσε με 3-0 την Ντινάμο Κιέβου, κόντρα στην οποία σκόραρε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέραν των 132 γκολ που έφτασε στο Champions League, όντας ο κορυφαίος σκόρερ, συμπλήρωσε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο 750 γκολ! (Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 15, Γιουβέντους 12, Ντινάμο Κιέβου 1, Φερεντσβάρος 1). Στην αναμέτρηση του Τορίνο έγραψε ιστορία η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε παιχνίδι του Champions League.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Κράσνονταρ - Ρεν                           1-0 (71' Μπεργκ)

Σεβίλη - Τσέλσι                                0-4 (8', 54', 74', 83' πέν. Ζιρού)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ - Λάτσιο                       1-1 (44' Γκερέιρο - 67' πέν. Ιμόμπιλε)

Μπριζ - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης      3-0 (33' Ντε Κετελάρε, 58' πέν. Βανάκεν, 73' Λανγκ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους - Ντιναμό Κιέβου         3-0 (21' Κιέζα, 57' Ρονάλντο, 66' Μοράτα)

Φερεντσβάρος - Μπαρτσελόνα        0-3 (14' Γκριεζμάν, 20' Μπρέθγουεϊτ, 28' πέν. Ντεμπελέ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπασακσεχίρ - Λειψία                     3-4 (45'+3, 72',85' Καχβετσί - 26' Πόουλσεν, 43' Μουκελέ, 66' Όλμο, 90'+2 Σόρλοτ)

Μάντσ. Γιουνάιτεντ - Παρί ΣΖ          1-3 (32' Ράσφορντ - 6', 91' Νεϊμάρ, 69' Μαρκίνιος)

ΓιουβέντουςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛειψίαΜπαρτσελόναChampions LeagueΚριστιάνο ΡονάλντοΤσέλσιΟλιβιέ ΖιρούΠαρί Σεν ΖερμένΝεϊμάρΚλαμπ ΜπριζΜπορούσια ΝτόρτμουντΛάτσιο