Αθλητισμός|23.01.2021 22:08

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 2-0: Τέταρτη σερί νίκη για το Τριφύλλι

Newsroom

Ο κανονικός Παναθηναϊκός επέστρεψε και νικάει ξανά ακόμη και σε μια μέτρια βραδιά. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-0 του ΟΦΗ στη Λεωφόρο για τη 18η αγωνιστική της Super League και για πρώτη φορά στη σεζόν πανηγύρισαν τέσσερις σερί νίκες μετά τα τρίποντα με Απόλλωνα (0-1), ΑΕΛ (2-0), Αρη (0-1). Μάλιστα το Τριφύλλι διατήρησε το μηδέν στην άμυνα για πέμπτο συνεχόμενο ματς και 450 αγωνιστικά λεπτά καθώς είχε προηγηθεί και το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο ξεκίνημα του 2021 και παραμένει για τα καλά στο κυνήγι της θέσης που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αν μη τι άλλο, το... χαρτί γύρισε για τον Παναθηναϊκό, που όση ρέντα δεν είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος άλλη τόση έχει από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος όμως παράλληλα κατόρθωσε να επιβάλλει ποδοσφαιρικές σταθερές στον τρόπο που αγωνίζεται το Τριφύλλι στο γήπεδο. Και τα καταφέρνει μάλιστα ρίχνοντας στη μάχη αρκετούς από τους πιτσιρικάδες της ομάδας. Αλλωστε όπως και στο ματς με τον Αρη άφησε στον πάγκο Μακέντα και Καρλίτος και επέλεξε στο αρχικό σχήμα τους Αλεξανδρόπουλο, Εμμανουηλίδη και Καμπετσή (όπως και τον Ιωαννίδη), οι οποίοι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτή τη νίκη έχοντας συμμετοχή στα δύο γκολ της ομάδας.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο στο α' ημίχρονο και οι ευκαιρίες για γκολ ελάχιστες. Είναι ενδεικτικό πως στο 17' καταγράφηκε η πρώτη σοβαρή τελική προσπάθεια από τον Εμμανουηλίδη που σούταρε λίγο άουτ, ενώ η επόμενη καλή ευκαιρία ήταν το γκολ. Στο 32' ο Εμμανουηλίδης έβγαλε εξαιρετική σέντρα-ασίστ για το κεφάλι του Σένκεφελντ, ο οποίος «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν γράφοντας το 1-0. 

Η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση καθώς στο 33' ο Σαρδινέρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και πλάσαρε σωστά τον Διούδη. Ωστόσο το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από παρέμβαση του VAR κι αφού προηγουμένως ο βοηθός διαιτητή, είχε χάσει τη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου κακό σε θέαμα με την πρώτη καλή τελική να δημιουργείται από τον ΟΦΗ στο 77' με σουτ του Στάικου μέσα από την περιοχή που ήταν άστοχο. Στο 79' ο Παναθηναϊκός απάντησε αγγίζοντας το γκολ αλλά το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Αϊτόρ βρήκε το δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Ο ΟΦΗ δεν το έβαλε κάτω, πίεσε και έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ στο 82' με κεφαλιά του Διαμαντή αλλά ο Διούδης αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Κι αφού δεν σκόραρε ο ΟΦΗ, οι Πράσινοι τους... τιμώρησαν. Στο 87' ο Καμπετσής πέτυχε και δεύτερο τέρμα για τον Παναθηναϊκός έπειτα από φανταστική ατομική προσπάθεια και εκπληκτικό τακουνάκι του Αλεξανδρόπουλου σφραγίζοντας το πολύτιμο τρίποντο (2-0).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (75' Βιγιαφάνιες), Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης (69' Αϊτόρ), Ιωαννίδης (69' Μακέντα), Καμπετσής (90' Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΦΗ: Γουάτερμαν, Γιαννούλης (85' Ντε Γκούζμαν), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης, Ουέις, Στάικος, Βαφέας (60' Τσιλιανίδης), Νέιρα, Στάρτζεον (72' Γρίβας), Σαρδινέρο

ΟΦΗSuperLeagueΠαναθηναϊκόςποδόσφαιρο