Αθλητισμός|13.02.2021 23:33

Ενταλμα σύλληψης για μεγαλοπαράγοντα ΠΑΕ: Η διαμάχη και το χρέος των 37 εκατ. ευρώ

Newsroom

Σαν «βόμβα« έσκασε στον χώρο του ποδοσφαίρου η είδηση ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για γνωστό παράγοντα ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης. Η Εισαγγελία Βέροιας προχώρησε στη διαδικασία του εντάλματος για μεγάλη οφειλή προς το Δημόσιο, ωστόσο ακόμη η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει τον μεγαλοπαράγοντα, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Ποιο είναι όμως το παρασκήνιο στην υπόθεση και πώς προέκυψε το ένταλμα για τον εν λόγω επιχειρηματία;

Διαβάστε επίσης: Ξόρκισε τον... δαίμονα στη Ριζούπολη ο Απόλλων στην πρεμιέρα του Παντελίδη

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μια διαμάχη ετών ανάμεσα σε δυο πρώην συνεταίρους για καταστήματα ευρείας κατανάλωσης και ένα δυσθεόρατο χρέος κρύβονται πίσω από το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, και εδώ και μέρες έχει οδηγήσει τον γνωστό παράγοντα της Θεσσαλονίκης να κρύβεται προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Η Εισαγγελία Βέροιας έχει εκδώσει το ένταλμα που αφορά χρέη προς το Δημόσιο. Αυτή είναι η μία πλευρά για το μεγάλο χρέος που έχει προκύψει από την πολυετή κόντρα καθώς λέγεται ότι υπάρχει και μια δεύτερη μεγάλη οφειλή που αφορά εκατοντάδες εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένουν τα δεδουλευμένα ετών.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, το ένταλμα σύλληψης προέκυψε λόγω μια μεγάλης κόντρας που έχει δημιουργηθεί και πηγάζει από ένα χρέος 37 εκατ. ευρώ! Ένα ποσό που επί της ουσίας είναι οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο μεγαλοπαράγοντας μετά τη διάσπαση μιας εταιρείας εμφανίζεται ως μεγαλοφειλέτης προς το Δημόσιο για ποσά, τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί και τα οποία, όπως μάλιστα λέγεται, δεν είναι μεγάλου ύψους αλλά αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του παγόβουνου.

Η Αστυνομία πάντως δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει τον μεγαλοπαράγοντα, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Από το περιβάλλον του πάντως εκφράζεται η βεβαιότητα ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προκύψει δικαστική επίλυση του ζητήματος.

Πηγή: SDNA

ποδόσφαιροχρέη προς το Δημόσιο