Αθλητισμός|05.03.2021 18:51

Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Χατσάνοφ και πέρασε στην 4άδα του Ρότερνταμ

Newsroom

Επειτα από μια μεγάλη μάχη που κράτησε 2 ώρες και 45 λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό του ATP Ρότερνταμ. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας (νούμερο 6 στον κόσμο) δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον 24χρονο Ρώσο που βρίσκεται στο νούμερο 21 της κατάταξης, αλλά στο τέλος τον λύγισε και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Ρούμπλεφ - Σαρντί

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας μπρέικ στον αντίπαλό του (2-0) αλλά ο Χατσάνοφ απάντησε με δύο σερί μπρέικ και τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ (4-2), διατήρησε το σερβίς του μέχρι το φινάλε και πήρε το πρώτο σετ με 4-6 έπειτα από 54 λεπτά. Η είσοδος του Τσιτσιπά όμως στο δεύτερο σετ ήταν κάτι περισσότερο από κυριαρχική. Εκανε δύο σερί μπρέικ νωρίς-νωρίς φτάνοντας μέχρι και το 5-0 και μολονότι χαλάρωσε για λίγο, έφτασε σε ένα άνετο 6-3 έπειτα από 47 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Μπέρδεψαν τις ομάδες οι λοιμωξιολόγοι και έβαλαν «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Το παιχνίδι άρχισε από το μηδέν και το τρίτο και τελευταίο σετ ήταν πολύ πιο ισορροπημένο ακόμη και στα μπρέικ καθώς μόλις ο Χατσάνοφ έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά (3-1), ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ και αργότερα ισοφάρισε (3-3). Το παιχνίδι έφτασε στο 5-5 και στο καθοριστικό ενδέκατο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ για το 6-5, ενώ στο τελευταίο γκέιμ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένο και καθάρισε το σετ με 7-5 έπειτα από περίπου μία ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ο Δημήτρης Τσιάμης πέρασε στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό

ΤένιςATP ΡότερνταμΣτέφανος ΤσιτσιπάςΚάρεν Χατσάνοφ