Αθλητισμός|21.03.2021 21:43

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1: Επαιξε μπάλα και πήρε το ντέρμπι ο Δικέφαλος του Βορρά

Newsroom

Με αποφασιστικότητα, πείσμα, αποτελεσματικότητα και ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε της ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων με 3-1. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που πέτυχε δύο γκολ, τον έτερο σκόρερ Σβιντέρσκι αλλά και τους Σβαμπ και Ελ Καντουρί που κυριάρχησαν στα χαφ, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία άρχισε εξαιρετικά τα πλέι οφ της Super League. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δύο βαθμών από την ΑΕΚ ενώ μείωσε τη διαφορά στον έναν από τον Αρη στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα καθώς η μεγάλη πίεση που άσκησε στους παίκτες της ΑΕΚ απέδωσε. Μόλις στο 3' βρήκε γκολ καθώς ο Σβαμπ εκτέλεσε το φάουλ απ' τα δεξιά, ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Αντριγια Ζίκοβιτς, ο οποίος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0.

Διαβάστε επίσης: Ο Αστέρας σόκαρε τον Παναθηναϊκό με γκολ του γκολκίπερ Παπαδόπουλου στο 96'

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο γήπεδο απέδωσε καρπούς στο 30', οπότε ο Ζίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ολιβέιρα, έκανε θαυμάσια βαθιά μπαλιά στον Ελ Καντουρί, ο οποίος γύρισε στον Σβιντέρσκι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα. Ωστόσο, ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς ειδοποιήθηκε από τον VAR, πήγε στο μόνιτορ για να δει τη φάση και ακύρωσε το γκολ για χέρι του Ελ Καντουρί σε μια φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ που δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, ευτύχησε να ισοφαρίσει (1-1) στο 45'+4' με πλασέ του Ολιβέιρα έπειτα από θαυμάσια ασίστ του Μάνταλου.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάντως στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου δεν έδειξαν επηρεασμένοι από την ισοφάριση και σκόραραν κυριολεκτικά από τα... αποδυτήρια. Με τη σέντρα, έπειτα από 17 δευτερόλεπτα και μόλις επτά επαφές της μπάλας, ο Σβιντέρσκι έγραψε το 2-1. Ο Σβαμπ με εντυπωσιακή ενέργεια απέφυγε δύο αμυντικούς της ΑΕΚ, πάσαρε στον Τζόλη, ο οποίος γύρισε προ τον Πολωνό που έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα. Μόνο που αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Η ΑΕΚ με το πέρασμα του χρόνου ανέβασε ταχύτητα, πήρε μέτρα στο γήπεδο προσπάθησε να πολιορκήσει την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά φάση για γκολ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει. Και σε μια εξαιρετική αντεπίθεση στο 89' ο Κρμέντσικ έβγαλε θαυμάσια ασίστ προς τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα τον Αθανασιάδη διαμορφώνοντας το 3-1.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ινγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (87' Μιχαηλίδης), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (68' Μουργκ), Σβιντέρσκι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης (82' Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Κρίστισιτς (82' Κοσίδης), Σιμάνσκι (56' Σάκχοβ), Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68' Αλμπάνης).

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Διαβάστε επίσης: Το πρόγραμμα και οι ώρες των πλέι οφ και των πλέι άουτ

SuperLeagueΑΕΚΠΑΟΚποδόσφαιρο