Αθλητισμός|22.03.2021 00:28

La Liga: Διαστημική Μπαρτσελόνα με 6άρα στη Σοσιεδάδ, κορυφή η Ατλέτικο με ήρωα Ομπλακ

Newsroom

Δεν σκόνταψαν οι μεγάλοι της La Liga με αποτέλεσμα η βαθμολογική κατάσταση στην κορυφή να παραμείνει ίδια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έστω και δύσκολα επιβλήθηκε 1-0 της Αλαβές και παρέμεινε στο +4 από τη... διαστημική Μπαρτσελόνα που διέλυσε εκτός έδρας της Σοσιεδάδ με 1-6 (!) και στο +6 από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της Θέλτα το Σάββατο 20 Μαρτίου (Βαθμολογία: Ατλέτικο 66, Μπαρτσελόνα 62, Ρεάλ 60).

Η Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε για πέμπτο σερί ματς αήττητη στην ισπανική λίγκα αλλά δεινοπάθησε. Ο Σουάρες άνοιξε το σκορ στο 54' φτάνοντας τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα αλλά, οι Ροχιμπλάνκος σώθηκαν από γκέλα χάρη στον γκολκίπερ τους Ομπλακ, ο οποίος στο 86' απέκρουσε πέναλτι του Χοσέλου.

Διαβάστε επίσης: Λυόν - Παρί 2-4 - Αφεντικά για τον τίτλο οι Παριζιάνοι με 100άρη Μπαπέ

Λίγο αργότερα, πάντως η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Σοσιεδάδ την οποία συνέτριψε με 6-1. Οι Μπλαουγκράνα ήταν εντυπωσιακοί κι είχαν για ένα ακόμη παιχνίδι τον Μέσι σε σπουδαία βραδιά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος ξεπέρασε οριστικά τον Τσάβι κι είναι πια μόνος πρώτος στη λίστα της Μπάρτσα σε συμμετοχές (768) είχε μεγάλα κέφια: σκόραρε δύο γκολ κι είχε μια ασίστ, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Γκριεζμάν, Ντεστ (2) και Ντεμπελέ (για τη Σοσιεδάδ μείωσε ο Μπαρενετσέα). Μάλιστα, ο Μέσι έφτασε τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα και ηγείται στην κούρσα των σκόρερ σε μια σεζόν που άρχισε με σύννεφα και τον ίδιο να μην αποδίδει καλά.

Σε άλλα ματς της αγωνιστικής, η Βιγιαρεάλ επικράτησε 2-1 της Κάντιθ και πλησίασε στις θέσεις που βγάζουν Ευρώπη, η Βαλένθια νίκησε 2-1 τη Γρανάδα και βελτίωσε τη βαθμολογική της θέση, ενώ η Χετάφε και η Ελτσε έμειναν στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους να μένουν οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Διαβάστε επίσης: Η Νάπολι άλωσε τη Ρώμη και η Γιούβε έφαγε χαστούκι από την Μπενεβέντο

Ατλέτικο ΜαδρίτηςΡεάλ ΣοσιεδάδΒιγιαρεάλΒαλένθιαΕλτσεΜπαρτσελόναΓρανάδαΚάντιθLa LigaΧετάφεΑλαβές