Αθλητισμός|26.03.2021 20:36

Ρόι Κάρολ: Συγκλονίζει ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού για αλκοολισμό και κατάθλιψη

Newsroom

Συγκλονίζουν τα λόγια του πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βορείου Ιρλανδίας, Ρόι Κάρολ για την κατάθλιψη και τον εθισμό του στο αλκοόλ, τις δύσκολες ώρες που πέρασε κατά τη διάρκεια ενός σοβαρού τραυματισμού αλλά και για την απεξάρτηση από το ποτό. Ο 43χρονος γκολκίπερ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Daily Mail» και μίλησε ανοιχτά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν θέλοντας να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα προκειμένου να μιλήσουν ανοιχτά ούτως ώστε να βρουν βοήθεια. Μάλιστα τόνισε ότι ιδίως στην εποχή του lockdown η κατάσταση επιδεινώνεται...

Ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος από το 2001 ως το 2005 έπαιξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ πέρασε κι απ' τα ελληνικά γήπεδα από το 2011 ως το 2014 αγωνιζόμενος με τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι μετά από έναν τραυματισμό που είχε το 2006 άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον αλκοολισμό. «Δεν έχεις τίποτα άλλο να περιμένεις πέρα από το να γυρίσεις σπίτι και να πιείς μπύρες. Και με το lockdown όλο αυτό γίνεται χειρότερο. Πίνεις δυο-τρεις μπύρες, μετά δυο-τρία ποτά, το συνηθίζεις και τελικά γίνεται εμμονή, εξάρτηση. Το 2006 με τον τραυματισμό στη μέση δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω γιατί δεν είχα τραυματιστεί τόσο σοβαρά ποτέ ξανά. Ήμουν σε μια μαύρη τρύπα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ.

Διαβάστε επίσης: Η ημερομηνία και οι ώρες των ημιτελικών Κυπέλλου

Και πρόσθεσε: «Έπινα πολύ, δεν έλεγα σε κανέναν τι μου συνέβαινε. Κανείς δεν ήξερε τίποτα και όλοι νόμιζαν ότι ήμουν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο, όμως πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου απλά έπινα μόνος για να ξεχάσω. Δεν έβλεπα τι πρόβλημα είχα και αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα. Την απεξάρτηση την ξεκίνησα γιατί μου το είπαν η σύζυγος και τα παιδιά μου. Όταν είχα ομάδα, δεν έπινα και το είχα στο μυαλό μου πριν τους αγώνες να μην πιώ αλκοόλ. Όταν δεν είχα ομάδα όμως άρχισα να πίνω σχεδόν κάθε μέρα. Είχα ελεύθερο χρόνο και πολύ αλκοόλ στα χέρια μου. Ήταν τρελό».

Μάλιστα όπως σημειώνει το αλκοόλ θα τον σκότωνε αν δεν έκανε κάτι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. «Αν δεν σταματούσα, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Δεν θα το άντεχε το σώμα μου. Δεν έφτασα σε σημείο να σκεφτώ να κάνω κακό στον εαυτό μου, όμως θα με σκότωνε το αλκοόλ». Ο Κάρολ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους βγήκε δημοσίως να μιλήσει για τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη που πέρασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μόλις επέστρεψα στην πατρίδα μου το 2016 κατάλαβα πόσο σοβαρό θέμα ήταν. Πλέον θέλω να δώσω κάτι πίσω. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος πως είναι πολύ καλό να μιλάς για τα προβλήματά σου. Να ανοίγεσαι. Η κατάθλιψη και το ποτό μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε» και κατέληξε: «Ευτυχώς το αλκοόλ δεν με απασχολεί πια. Εχω μείνει δίχως αλκοόλ για 10 χρόνια».

Ο Ρόι Κάρολ, ο οποίος κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Αγγλίας με τη Γιουνάιτεντ κι ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, αγωνίζεται ακόμη σε ερασιτεχνικό επίπεδο στη Βόρειο Ιρλανδία.

ΟλυμπιακόςΜάντσεστερ Γιουνάιτενταλκοολισμόςκατάθλιψη