Αθλητισμός|11.05.2021 23:28

Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι - Απίθανη επίδοση Γκουαρδιόλα

Newsroom

Η Λέστερ κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με 2-1 και η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στην Premier League καθώς βρίσκεται στο +10 από τη συμπολίτισσα τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Η Σίτι που πανηγυρίζει το έβδομο πρωτάθλημα στην ιστορία της, ανεβαίνει στην κορυφή για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία κι επιστρέφει στο θρόνο μετά από δύο χρόνια καθώς μεσολάβησε ο τίτλος της Λίβερπουλ. Πρόκειται δίχως αμφιβολία για την καλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα στην Premiership την τελευταία δεκαετία καθώς έχει κατακτήσει πέντε τίτλους (2012, 2014, 2018, 2019, 2021), ενώ τους άλλους πέντε έχουν μοιραστεί οι Τσέλσι (2), Λέστερ, Μαν. Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ.

Η εκπληκτική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μια μοναδική ευκαιρία για ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ, καθώς ήδη σήκωσε το πρωτάθλημα και το αγγλικό Λιγκ Καπ (επικράτησε της Τότεναμ) και στοχεύει πλέον να νικήσει την Τσέλσι στον τελικό και να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το Champions League.

T

Απίθανες επιδόσεις Γκουαρδιόλα

Ο απίθανος Πεπ Γκουαρδιόλα απέδειξε για πολλοστή φορά γιατί θεωρείται ο καλύτερος και πιο επιδραστικός προπονητής στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε μόλις 12 χρόνια προπονητικής παρουσίας, ο Καταλανός έφτασε τα 31 τρόπαια, έχοντας τρία πρωταθλήματα Αγγλίας με τη Σίτι, τρία πρωταθλήματα Γερμανίας με την Μπάγερν Μονάχου και τρία πρωταθλήματα Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα! Ουσιαστικά έχει χάσει μόλις τρία πρωταθλήματα (ένα με την Μπαρτσελόνα και δύο με τη Σίτι)...

T

Παράλληλα, έχει μπροστά του μια ακόμη ιστορική επίδοση καθώς στοχεύει να γίνει ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο 50χρονος Πεπ, ο οποίος έπιασε τους 31 τίτλους, κυνηγά το μυθικό ρεκόρ των 49 του θρυλικού σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεπεράσει τον δεύτερο στη σχετική λίστα Μιρτσέα Λουτσέσκου. Προ ημερών, ο Ρουμάνος κόουτς πανηγύρισε τον 33ο τίτλο του με την Ντινάμο Κιέβου στα 75 του (!) κι ενώ κουβαλά στις πλάτες του προπονητική καριέρα 40 ετών.

T

Στο μεταξύ, η Λέστερ με τη σπουδαία νίκη (15' Γκρίνγουντ - 10' Τόμας, 66' Σογιουντσού), που πέτυχε επί της Γιουνάιτεντ έκανε... άλμα για να πιάσει για το εισιτήριο του Champions League καθώς ανέβηκε στην τρίτη θέση, ούσα στο +6 από την πέμπτη Γουέστ Χαμ και στο +7 από τη Λίβερπουλ.

ποδόσφαιροΛέστερΠεπ ΓκουαρδιόλαΜάντσεστερ ΣίτιPremier LeagueΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ