Αθλητισμός|29.05.2021 20:15

Στην Premier League η Μπρέντφορντ μετά από 74 χρόνια!

Newsroom

Μετά από εννέα σερί αποτυχημένες προσπάθειες, η Μπρέντφορντ κέρδισε επιτέλους το εισιτήριο για την Premier League. Οι Σφήκες επικράτησαν 2-0 της Σουόνσι στον τελικό των πλέι οφ της Championship και θα δώσουν το παρών στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από 74 χρόνια και τη σεζόν 1946-47, κι αφού προηγουμένως είχαν φτάσει μέχρι και την τέταρτη κατηγορία!

Την περασμένη σεζόν, η Μπρέντφορντ έχασε το πολυπόθητο εισιτήριο στην παράταση, όπως το είχε χάσει άλλες οκτώ φορές τα προηγούμενα χρόνια μέσω των πλέι οφ. Τούτη τη φορά όμως τα κατάφερε και έκλεισε θέση για την Premier League ακολουθώντας τη Νόριτς και τη Γουότφορντ που προβιβάστηκαν απευθείας καθώς τερμάτισαν στις πρώτες δυο θέσεις της Championship. Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου θα γίνει πλουσιότερη κατά περίπου 180 εκατ. ευρώ καθώς αυτό είναι το κέρδος που αποφέρει το αποκαλούμενο «ακριβότερο ματς στον κόσμο».

Παρουσία 12.000 φιλάθλων στον τελικό του Γουέμπλεϊ, οι παίκτες του Δανού κόουτς Τόμας Φρανκ, σκόραραν δύο φορές (όσες δεν το είχαν κάνει συνολικά στους τέσσερις προηγούμενους τελικούς τους) στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα και έβαλαν τις βάσεις για την άνοδο. Ο Ίβαν Τόνεϊ, ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι (10') κι πέτυχε το 11 στα 11 από την άσπρη βούλα φτάνοντας παράλληλα τα 33 φετινά γκολ στην Championship, ενώ ο Εμιλιάνο Μαρκόνδες έγραψε το 2-0 έπειτα από αντεπίθεση. Η αποβολή του Φάλτον στο 65’ έβαλε τέλος στα όνειρα της Σούονσι για επιστροφή στην Premier League.

T

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 1.497 κρούσματα, 29 θάνατοι, 510 διασωληνωμένοι

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ραντεβού στο emvolio.gov.gr για πολίτες 18-29 ετών

Πριν από ένα χρόνο οι άνθρωποι αγόραζαν πανικόβλητοι χαρτιά υγείας, πλέον αγοράζουν σπίτια - Υπάρχει εξήγηση

Έκθεση σοκ του ΟΗΕ: Η Τουρκία χρησιμοποίησε πρώτη φορά θανατηφόρα ρομποτικά drones

Κοινωνικός τουρισμός - ΟΑΕΔ: Οδηγός για αιτήσεις, μοριοδότηση και voucher

ΣουόνσιChampionshipPremier LeagueΜπρέντφορντ